Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Vendégszakértő

Magisztrális kozmetikum? Igeeen!

Dr. Mester Ildikó

Ildi köszöntője:

Ezúton szeretném Neked bemutatni Dr. Mester Ildikót, aki a Magister Products Natúrkozmetikum termékcsalád “anyukája”. Megkértem, hogy írjon magáról és a termékeiről amiket nekünk megálmodott és el is készített. 😀

Dr. Mester Lajos nagyapám 1965-től kezdődően folyamatosan készít és fejleszt különböző, a vásárlóközönség igényeit minél szélesebb körben kielégíteni kívánó gyógyszertári kozmetikumokat. Mára, az évek óta rendszeresen visszatérő vevőkörünk pozitív visszajelzései következtében egész termékcsaláddá nőtték ki magukat Magister Products márkajelzésű natúrkozmetikumaink.

Magamról annyit mondhatok, a patika világába születtem bele, korán eldöntöttem, nagyszüleim nyomdokaiba lépve gyógyszerész leszek. Szegeden diplomáztam 2012-ben, 2015-ben farmakológus szakgyógyszerész lettem.
Az egyetemen megszerzett bőrgyógyászati alapismereteket SOTE Bőrklinikán eltöltött gyakorlati időm során teljesítettem ki, ahol a szakmában legelismertebbnek számító gyógyszerésztől, prof. dr. Soós Gyöngyvértől tanulhattam. Itt szembesültem vele, hogy a bőrgyógyászati betegségek széleskörű előfordulása végett elengedhetetlen a gyógyszerészi  szerepvállalás. Én ezekkel a készítményekkel szeretnék segítséget nyújtani az allergiás bőrbetegségekkel küzdőknek, és mindazoknak, akik számára a vegyszermentes testápolás értékkel bír. Natúrkozmetikumainkat több évtizedes múlttal rendelkező receptúrák alapján készítjük, a modern kor fejlődési vívmányait figyelembe véve.


Mit tartalmaznak a Magister Products natúrkozmetikumok?

  • Olyan gyógyszerkönyvi minőségű, növényi alapanyagokat, melyek a gyártásuk során folyamatos,szigorú minőség-ellenőrzésen esnek át.
  • Komolyszakmai ismeretek alapján összeválogatott bio hatóanyagokat, bőrvédő vitaminokat, növényi bőrápoló komponenseket, gyógynövény kivonatokat, természetes illóolajokat.

Mit nem tartalmazunk?

  • Parabeneket-, és származékaikat:mikrobiológiai tartósítószerként használja a kozmetikai ipar, élelmiszeripar és a gyógyszeripar is. Legtöbb gyógyszertári készítmény tartalmazza, így a Magister Products család ilyen szempontból nem hasonlítható össze más gyógyszertár készítményeivel! Negatív hatásait számos tudományos cikk bizonyította. A mellékhatásaik széleskörű előfordulásuk miatt váltak számottevővé. A paraben alternatívájaként ismert szorbinsavat sem tartalmazzák készítményeink, esetleges allergizáló hatásuk végett.
  • PPG, PEG:kozmetikai iparban lágyítószerek, nedvesség visszatartó hatású segédanyagok. Bőrirritációt és a pórusok elzáródásait okozhatják. Sokszor a felderítetlen allergiás kontakt bőrgyulladás hátterében áll.
  • SLS (Sodium Lauryl Sulfate):nyálkahártya-, és bőrirritáló, szárító hatású, leggyakoribb bőrallergén technológiai segédanyag, emulgens. Fogkrémekben, samponokban, tusfürdőkben habzásért, krémekben a víz és a zsírfázis összetartásáért felel.
  • Kőolaj származékok: a pórusok elzáródását, a bőr szárazságát okozó, gyakran komedogén ásványi olajok, melyek helyett a Magister készítményekben növényi vajakat (shea vaj, mangóvaj, kakaóvaj) és olajokat (kókuszolaj, rizsolaj, makadámiaolaj, sárgabarackmag-olaj.. ) találsz.
  • Mesterséges színező-, illat-, és adalékanyagok: minden ilyen anyag hozzáadásával nő a rizikó az allergia megjelenésére. Sokszor egy “Parfüm” komponens több 100, akár több 1000 mesterséges illatanyagból adódik össze, melyek egészségre gyakorolt hatása kérdése
Monoi de Tahiti testvaj

Ezen anyagok a kozmetikai ipar kedvenc segédanyagaik, nem véletlenül. Ezek nélkülözése nem egyszerű feladat, igazi technológiai kihívást jelentenek a kozmetikumok fejlesztése során. Krémeink állagának, konzisztenciájának kialakítását, a tartósítás problémáját teljesen át kellett gondolnunk. Szerencsére a fiatalos lendületünk, Nagyapám kimagasló 50 éves szakmai tapasztalata, a családunk összefogása, Édesanyám jó ötletei, a párom gyakorlati tanácsai hozzásegítettek minket ahhoz, hogy ezen segédanyagok nélkül is kimagasló minőségű készítményeket tudjunk készíteni!

Szeretettel ajánlom mindenkinek az apró kis boldogságainkat, a természetes kozmetikumainkat:

Dr. Mester Ildikó

Szakgyógyszerész

100 % természetes összetevők © Magas szakmai ismeretek

100 % vegyszer mentesség ©100 % magyar

A termékeket megtalálod itt: http://moshatopelenkakucko.hu/bolt/30-magisztralis-kozmetikum

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email