Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Újszülöttek mosható pelenkázása 2. rész

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Az első részben átbeszéltük, hogy érdemes-e újszülött készletet választani, mit kell tudnod még mielőtt belevágsz és mire kell figyelned. Most egy kicsit konkrétabban szeretnék segíteni neked, bár nehéz feladat ez látatlanban, de remélem így is találsz majd hasznos infókat.

Ha tuti biztosan eldöntötted, hogy szeretnél újszülött mosható pelenka készletet, akkor most figyelj!

 

Mennyi pelenkára lesz szükséged?

Nos, ülj le és számolj! 🙂

Általában 3 naponta szoktuk mosni a pelenkákat, de egy újszülött baba többet kakil, bukik, többször is cserélünk pelenkát (az elején minden etetéskor és ez 2-3 óránkénti cserét jelent), így biztosan előbb összegyűlik egy mosásnyi adag. Plusz ha idevesszük a ruhacseréket, akkor 2 napi mosással számolhatunk.

Igen, a baba ruháit is bátran beteheted a pelenkák mellé, hiszen ha a body vagy a kisnadrág kakis lesz, azt is biztosan kimosod és a pelenka sem kakisan kerül a gépbe, szóval nincs mitől tartanod. A mosható pelenkák miatt nem indítunk külön mosást, így nem kerül többe a havi mosás. Jó nem?

A darabszám függ attól is, hogy milyen típusú pelenkákat vásárolnál. Ha újszülött méretű zsebeseket, akkor bizony ott minden részét cserélni kell, minden alkalommal és abból így biztosan kell 20 darab a hozzá tartozó betétekkel együtt. Azért kell 20 darab, mert ahogy fentebb írtam, az elején sokkal többet cseréljük a pelenkákat. A Mosható Pelenka Kuckó webáruházban kapható újszülött zsebes pelenkák 1,5 kilótól 6 kilóig használhatók. Újszülötteknél egy darab betétet szoktam javasolni, de ez is változhat, hiszen vannak már kis korban is extrém pisilős babák és ha jó az alvókája is, akkor bizony kell a 2 darab betét, hogy ne ázzatok el állandóan. Ezt sajnos ki kell tapasztalni, mert nincs általános recept.

Ha kisméretű külső-belsőben gondolkodsz, akkor 2 napra biztosan kell 4-6 darab nedvességzáró külső + 20-25 darab nedvszívó betét. Ebben az esetben a külsőket nem cseréljük minden alkalommal csak akkor, ha nagyon pisis vagy kakis lett. Ellenkező esetben elég áttörölni egy teafaolajos-vizes ronggyal és új betéttel mehet vissza a gyerekre. Itt a betét lehet prefold, a zsebesek betétje, tetra pelenka, belső nadrágpelenka is, ez már egyéni választás kérdése. Ha bizonytalan vagy, akkor írj nekem és megbeszéljük, hogy nektek melyik lehet a kényelmesebb, hiszen ne felejtsd el, éppen gyerekágyi időszak is van, ne nehezítsd meg saját dolgod.

 

Amennyiben AIO (All in One) pelenkában gondolkodsz, akkor a zsebeseknél kiszámolt verzió lép életbe, szóval kb. 20 darabra lesz szükséged.

 

Hibridnél ez a szám úgy néz ki, hogy kell majd 5 hibrid külső (S-es méret vagy kisebb ha van), 10 darab kisméretű csónak + a betétek. Ennél a típusnál is igaz az, hogy ha a csónak nem lesz nagyon szennyes, akkor elég kitörölni és mehet vissza egy tiszta betéttel a gyerekre, így simán előfordulhat, hogy egy napot végig tudsz csinálni 2 külsővel, 2 csónakkal + a tiszta betétekkel, de inkább készülj fel a sűrű cserére és akkor nem érhet meglepetés.

 

Én javasolnám neked, hogy ha megvásároltad az újszülött készletedet, szerezd be a következő adagot vagy méretet, mert hihetetlen gyorsan nőnek és nehogy az előforduljon, hogy nem lesz jó a pelenka, nem illeszkedik normálisan és ezért problémák adódnak vagy elmegy a kedved az egésztől.

Kérlek írj ha bármi kérdésed van, vagy személyre szabott újszülött csomagot szeretnél: info@moshatopelenkakucko.hu

 

Folytatom a sorozatot, a következő részben abban próbálok segíteni, hogy melyik típusnak mi az előnye és a hátránya, hogy megkönnyítsem a döntést.

by Sohan Zsuzsi

 

Szép napot kívánok!

Ági

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email