Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Újszülöttek mosható pelenkázása 1.rész

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Az elmúlt évek tapasztalata alapján ki merem jelenteni, hogy a szülők egyre inkább előre gondolkoznak. Míg 2 évvel ezelőtt nagy számban a már megszületett csemeték szülei jelentkeztek, mára már nem ez a jellemző. Sokan a várandósság 5-6. hónapja környékén keresnek, de persze ez változó, a lényeg, hogy még pocakosan. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy hogyan pelenkázzuk az újszülötteket, milyen darabokból álljon a készlet, mennyire lesz szükségünk ahhoz, hogy kényelmesen pelenkázzunk és egyáltalán menni fog-e minden tapasztalat nélkül.

Ebben a cikksorozatban most ennek járunk a végére, amit persze nem szentírásként kell felfogni, mert ha mást kérdezel, tuti mást fog mondani, mint én. Használd inkább „sorvezetőnek” és általános áttekintésnek.

Akkor kezdjük!

A mai ultrahangos készülékekkel már egész pontosan meg tudják mondani, hogy mekkora baba várható. Miért fontos ez? Mert ha 4 kg körüli gyerek várható, akkor majdnem felesleges az újszülött méret, hiszen egy egyméretes pelenka 4-4,5 kg körül már jó lehet. Persze sok függ a baba alkatától, hogy húsosabb, vékonyabb, nyúlánk vagy pufók lesz, de a 4 kilós súlytól már egy jól megválasztott egyméretes is megfelelhet.

Ha nem vagy biztos a baba nemében, akkor vagy uniszex színekben, mintákban gondolkozz vagy egyszerűen várd meg, amíg kibújik.  🙂

Ahhoz, hogy egy jó és jól használható újszülött készleted legyen, tudni kell a baba körülbelüli méreteit, ezt minden tanácsadó meg fogja kérdezni tőled.

Mindig megkérdezik tőlem, hogy kell-e egyáltalán újszülött készlet? Nos, ez már pénztárcafüggő. Egy átlag baba 3-3,5 kilós súllyal születik, az egyméretes pelenkák 4-4,5 kilónál kezdenek illeszkedni biztonságosan. Van olyan szülő, aki ragaszkodik az első perctől a mosható pelenka használathoz, van aki inkább kivárja, míg elérik ezt a súlyt. Én akkor szoktam javasolni az újszülött készletet, ha mondjuk több babát terveztek, mert akkor jól kihasználható.

Persze nem csak egyméretes pelenkákkal oldható meg a pelenkázás, hanem választhattok méreteseket is, melyek általában 4 méretben kaphatók (újszülött, S, M, L) és súlyhatárhoz kötöttek. Ezek nagy előnye, hogy pontosabban a babákra igazítható, de itt számolnod kell azzal, hogy a teljes készlet drágábbra jön ki, mintha egyméretest választanál. Mindkét fajtának megvan az előnye és a hátránya is, szóval ha semmilyen tapasztalatod nincs, akkor inkább kérj tanácsot és írj nekem: info@moshatopelenkakucko.hu

Ne feledd! A mosható pelenkák egyik nagy előnye, hogy használtan is el lehet adni, szóval igazán bukni rajta nem tudsz. Plusz a Mosható Pelenka Kuckó az országban egyedülálló örökélet garanciát vállal a pelenkákra, melyről itt olvashatsz bővebben: http://moshatopelenkakucko.hu/bolt/content/10-garancia

Még egy fontos dolog, egy tévhitet szeretnék eloszlatni. A mosható pelenkák ugyan nagyobb csomagot képeznek a babán, mint a műanyag, de ez nem akadályozza a gyereket a mozgásfejődésben, sőt inkább segíti a helyes terpesztartás kialakulásában. Így ha elsőre hatalmasnak is tűnik majd a csomag, ne ijedj meg, a babád gerince NEM fog eltörni. (Ez a legnagyobb és legtöbbször visszatérő „probléma”, amivel egy kezdő mosipelusos anyuka fel szokott hívni.) Vannak trükkök és praktikák, hogy milyen pelenkákkal és hogyan lehet elérni a kisebb csomagot, erről írok a következő részekben.

Ami fontos dolog az újszülöttek pelenkázásánál az a köldökcsonk. Lehetőleg olyan pelenkát válassz, amelyik „csípőfazon” azaz nem ér fel a köldökig. Fontos, hogy ne zavarja és birizgálja őt, mert az kellemetlen lehet neki és hátráltatja is a csonk leesését. Ha normál pelenkát választottál, akkor sincs gond, egyszerűen hajtsd le a pocaknál a pelenkát, hogy ne érjen fel a csonkig.

Amennyiben kérdésed van a cikkel kapcsolatban, ide írj nekem: info@moshatopelenkaucko.hu

by Sohan Zsuzsi

Szép napot kívánok!

Ági

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email