Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Újszülöttek és a mosható pelenka

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

A legtöbb moshatózós anya már a csemete érkezése előtt eldönti, hogy moshatóba fogja csomagolni a gyereket, ha elérkezett az idő. Valószínűleg ezt megelőzte egy hosszas kutakodás a fórumokon, tépelődés hogy vajon tényleg jó lesz-e ez, majd újabb körök a neten, újabb lebeszélés-rábeszélés, végül úgyis moshatózunk. 😀

Ilyenkor jön a dilemma.

  • Használható-e mosható a kezdetektől?
  • Nem fogja “bántani” a gyereket?
  • Érdemes megvárni, amíg összeszokunk és csak utána elkezdeni?
  • Vajon jó lesz rá az előre megrendelt pelenka?
  • Nem fogom elszorítani a gyereket?
  • Fogok boldogulni vele?

Vagy elmondják vagy nem, de az egyméretes születéstől-szobatisztaságig pelenka NEM JÓ az újszülött gyerekre. (Kivéve ha átlagon felüli és mondjuk rögtön 5 kilóval születik.)

Riasztó jelenség, amikor hazamész a csöpp gyerekkel és ott van a hatalmas mosható pelenka mellette és abban a pillanatban elbizonytalanodsz, hogy atyavilág, mikor fog ez a gyerek belenőni? Minek vettem moshatót? Hiszen hatalmas rá… 🙂

Nem kell azért megijedni. A kezdetekben úgysem javasolt a mosható használata, mert pont a köldökig ér fel és előfordulhat, hogy kidörzsöli a csonkot és a köldököt. A kórházban eleve nem is engedik, hogy bevidd a moshatót. De mit tegyél ha mégis a kezdetektől szeretnél moshatózni?

Körülbelül 4,5 kilósan kezd illeszkedni a pelus, de ez is erősen alkatfüggő. Az én gyerekem ezt a súlyt elérte 3 hetesen és jó combos-húsos gyerek volt, így mi onnantól használjuk a standard egyméretes pelenkákat.

Azért írom, hogy standard, mert van bizony kifejezetten újszülötteknek gyártott, kisebb méretben készült pelenka is. Ezek biztosan jók már a kezdetektől.  Ami nálam kapható az 1,5 kilótól – 6 kilóig tökéletesen működik. Látni a lenti képeken, hogy a kialakítása is kisebb. Használható a standard pelenkák betéteivel, de én adok ezekhez is 2 kisebb betétet.

Mivel a kezdetekben nagyon sűrűn kell cserélni a pelenkát, ezért gazdaságosabb megoldás lehet ha külsőt veszel, meg egy halom (20-25 darab) kicsi méretű prefoldot.

Keress bátran a kérdéseiddel és a mintákkal kapcsolatban.

Ide írhatsz: info@moshatopelenkakucko.hu

 

Szép napot kívánok.

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email