Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Új sorozatom: Tények és tévhitek

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Nem véletlenül kezdem el ezt a sorozatot.

Egyrészt számtalan levelet kapok, amiben nagyon sok a tévhiteken, “én így képzeltem” dolgokon alapuló kérdés, közlés. Véleményem szerint ez még a jobbik eset, mert legalább veszik a fáradtságot és kérdeznek.

Van a másik kategóriába tartozó, nem is tudom milyen jelzővel illessem anyukák, akik támadnak, fröcsögnek, ítélkeznek, közben meg halvány lila fogalmuk sincs a moshatózásról, a pelenkákról, legfőképp semmiről.

Tények és tévhitek

Milyen VALÓJÁBAN a modern mosható pelenka?
Az elmúlt évek tapasztalatai mondatják velem, hogy a moshatózós anyukákat nagyon sok bántás éri, alaptalanul.

Pedig azt gondolom, hogy minden Anyának a legfontosabb: a gyereke. Igyekszünk egészséges ételekkel etetni őket, vegyszermentes háztartást vezetni, sokat a levegőn lenni, akkor a bababarát pelenkázás miért marad ki?

Sok-sok beszélgetés az anyukákkal, érdekelődőkkel rávilágított arra, hogy miért is nem használnak sokan mosható pelenkát. Persze itt most számos okot lehetne felsorolni, mert ahány ember annyi megközelítés, de három mindig előkerül.

1. információhiány, vagy nem is hallottak mosható pelenkáról vagy hallottak, de elvből elutasítják, mert macerás, mert kakás téma, mert drága, mert mosni kell, akármi…
2. igény, nincs rá igényük, hogy moshatót használjanak. Pedig egyszerű a dolog, a moshatós anyukák sem földönkívüliek, hanem egyszerűen volt igényük, hogy máshogy, olcsóbban, egészségesebben, tudatosabban pelenkázzanak…
3. tévhitek, egyértelműen a fenti két okból következik ez is, de párosul hozzá egyfajta lustaság is. Sokkal egyszerűbb elvből elutasítani, mint venni a fáradtságot és utána olvasni, megkérdezni-megnézni moshatózós anyukákat, pedig nem is tudják mit veszítenek.
A mostani kis szösszenet célja is az, hogy aki nem hallott róla, az halljon. Aki pedig elvből elutasítja, legalább most olvasson a tévhitekről, mert moshatózni igenis jó. Sokkal-sokkal több pozitívum szól mellette, akár egészségügyi, akár esztétikai szempontokat nézek, mint az, hogy naponta 5-10 perc többletmunkát igényel.

Itt pedig ne erős fizikai munkára gondolj. 😉

Ezért azt kérem Tőled, hogy tarts velem, olvasd el a sorozat részeit, ha kérdésed van/lesz akkor írj nekem és beszéljük át. Nagyon szívesen küldök pelenkát próbálni, bármikor hívhatsz telefonon, ezen nem fog múlni.

Ha tudsz a környezetedben olyanról, aki szintén érdeklődik a mosható pelenkák iránt, akkor szólj neki és kövessetek az alábbi helyeken:

Ide írhatsz:  info@moshatopelenkakucko.hu

Kövess a Google+-on, mert jelen vagyok ott is: https://plus.google.com/b/107659009164865290848/+MoshatopelenkakuckoHu03/posts?cfem=1

Facebook: https://www.facebook.com/moshatopelenkakucko

Kellemes estét kívánok Neked.

Zsuzsi

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email