Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Tönkrement a betét, mi legyen?

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Néha előfordul, hogy bizony a betétek nem bírják a gyűrődést, de ez nem túl gyakori probléma. Nekem van olyan pelenka-betét szettem, ami előttünk már 3 gyereket kiszolgált és nálunk is bírta még a fiam 2 éves koráig. Azt hiszem ilyen mértékű amortizáció belefér. 🙂

Mitől lehet ez?

Nos, simán lehet gyártási probléma vagy anyagprobléma. Nem kell ebből nagy ügyet csinálni, hiszen több millió értékű autókat is visszahívnak ha a gyártás során valami nem sikerült. Például ezidáig egyszer volt olyan, hogy visszakértem egy betétet, hogy megnézzem magamnak, mert nem volt még ilyen jellegű probléma velük és az a betét pedig pont a közepén egy szabályos körben kiszakadt.  Én egyébként azóta is használom ezt a betétet és a kör nem foszlott tovább. Szóval ilyen van.

Aztán előfordulhat az is, hogy látszólag semmi baja nincs, de valójában az anyag szálai már elhasználódtak és nálad szétmennek. Ez általában a használtan vett betétek betegségei. Azt nem mondanám, hogy ez mindegyikkel így van, mert az nem lenne igaz. Sőt néha jobb használtat venni, mert a többszöri mosás után már elérte a megfelelő nedvszívó képességét.

Okozhat problémát a nem megfelelő használat, kezelés, mosás, áztatás. A rosttartalmú anyagok(bambusz, kender stb.) nem bírják az ecetes áztatást, ezt jó ha kerülöd. Azzal nincs gond ha az öblítéshez ecetet használsz, de hosszú ideig NE tárold benne őket. Tönkremehet attól is ha szintetikus öblítőt és mosószert használsz a mosáskor, egy idő után eltömíti a pelenkákat és a betéteket.

A betétek kifejezetten nem szeretik a krémeket, ezért ha használsz, akkor tegyél bele papírbetétet is. A krémet kínkeserves kimosni, eltávolítani a betétből. Szinte jobb megoldás kidobni, mint kínlódni vele. Ne krémezz, moshatóval amúgy sincs nagyon szükség rá, de ha mégis, akkor használj papírbetétet.

Na de mi van olyankor ha már menthetetlen a helyzet?

Találd fel magad, improvizálj. 😉

Nedvszívásra tökéletes lehet:

  • régi, méretre vágott törölköző
  • tetra (büfiztetős) pelenka összehajtva
  • flanel ing több rétegben (akár közte egy bármilyen betét)
  • más pelenka betétei (bátran kísérletezz)
  • mikroszálas portörlő

Az egyik vásárlóm örömködve számolt be róla, hogy egy turkálóban fillérekért vett mikroszálas anyagot, amire a portörlő címke volt ragasztva. De eszébe jutott, hogy kipróbálja betétként, hogy mégis mennyit bírhat. Kimosta, méretezte, összevarrta és azóta is azok a legjobban teljesítő nedvszívó betétei.

Szóval ne ess pánikba, próbáld meg az otthon található anyagokból pótolni a betétet. A legtöbb pelenka betéteti egymással jól kombinálhatók. Sehol nincs az leírva, hogy csak a belevalókkal használhatod. A legtöbb mosis anyuka az aktuális hangulatának megfelelően állítja össze a pelenkázáskor a pelenka-betét szettjét.

Szóval hajrá!

Nektek mi vált be a legjobban?

Ha lenne olyan téma, amiről szívesen olvasnál, akkor írd meg nekem ide: info@moshatopelenkakucko.hu

Kövess a Google+-on, mert jelen vagyok ott is: https://plus.google.com/b/107659009164865290848/+MoshatopelenkakuckoHu03/posts?cfem=1

Facebook: https://www.facebook.com/moshatopelenkakucko

Kellemes estét kívánok Neked.

Zsuzsi

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email