Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Teafaolaj a mosható pelenkázásban

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Többször kérdeztétek már, hogy a teafaolajat hogyan tudjuk használni a mosható pelenka használata során.

Nos, több lehetőséged is van és bár lehet a teafaolajat helyettesíteni, én mégis azt javasolnám, hogy ne tedd!

A teafaolaj felhasználás módjai a mosható pelenka használatánál:

  • tárolóvödörben szagtalanításhoz és fertőtlenítéshez:

Ezen belül is több módszer létezik, de az már csak rajtad és a szokásaidon múlik, hogy melyiket használod.

Miután mosásba került a használt textil pelenka, mosd ki a tárolóvödröt, lehetőleg forró vízzel és hagyd jól lecsepegni. Majd mielőtt az első pelenka belekerülne az aljára csepegtess néhány csepp teafaolajat. Nem baj ha az első pelenka felszívja, mert attól még a hatása ott marad. Azért jó ha tudod, hogy mivel a teafaolaj erős illóolaj, foltot hagyhat a pelenkán. Bár ez nem jellemző, de ha ilyet tapasztalsz, akkor ez azért van.

A másik lehetőség a tárolás során a teafaolaj használatára, amikor a mosható pelenka tároló vödör tetejének a belsejére ragasztasz egy szivacsdarabot és arra csepegteted az illóolajat. Ilyenkor nem érintkezik a pelenkákkal, de nem is kell, nekünk csak a teafaolaj hatására van szükségünk. Talán ez a legjobb megoldás mind közül.

Végül, de nem utolsó sorban, ha áztatva tárolod a pelenkákat, akkor a vízbe csepegtess belőle.

Miért fontos, hogy használj teafaolajat?

Mert nagyon jól fertőtlenít és szagtalanít, ami rendkívül fontos ahhoz, hogy ne legyen a lakásod büdös. A pelenkákba pisi és kaki is kerül, hiába öblíted át csap alatt, az nem ér fel egy rendes, magas hőfokon való mosással. Gondolj bele, hogy van olyan pelenka ami majd 3 napig áll a tárolóvödörben mire mosásba kerül. Viszont ha használsz teafaolajat, akkor nem fog büdösíteni és meggátolod a penészesedést is.

FONTOS! Párologtatóba való teafaolaj NEM JÓ! Sem a hatása, sem az összetétele, sem a minősége nem megfelelő. Inkább áldozz rá többet, vegyél minőségi 100% tisztaságú teafaolajat, mert kevesebb is kell belőle és így sokkal tovább elég.

  • Teafaolaj a mosható pelenka külsők és hibrid csónakok fertőtlenítésénél

Amikor pelenka külsőt vagy hibrid pelenkát használsz és nem lesz kakis, akkor elég csak tiszta betétet cserélned benne és a külső mehet vissza a gyerekre. De előtte ajánlatos fertőtlenítős ronggyal áttörölni. Erre kiválóan alkalmas a teafaolaj, amit egy kis vízben elkeversz és azzal áttörlöd a külsődet/csónakot. Nem kell tocsognia, csak kicsit nedvesen töröld át, új betét bele és már használhatod is.

FONTOS! Ezt csak a külsőknél és a hibrid pelenka csónakjánál tudod eljátszani, a zsebeseknél minden részét minden pelenkázáskor cserélni kell, mert ha nem így teszel, azzal a gyereked egészségét veszélyezteted.

 

  • A mosható pelenka mosásakor öblítő helyett

Azt már biztosan tudod, hogy a mai modern mosható pelenkák nem szeretik az öblítőt, mert bevonatot képeznek az anyag szálain és egy idő után a jól teljesítő pelenkád kiázik. Szóval hallgass rám és ne használj öblítőt. 😉

Sokan nem tudják, de az öblítőnek az égvilágon semmi egyéb funkciója nincs csak az, hogy illatot adjon a ruháknak. Cserébe viszont tartalmaz egy csomó szintetikus anyagot, ami megtapad a ruhák szálain és allergizál. Hülyeség, hogy puhítja a ruhákat, meg vizet lágyít. Teljesen mindegy, hogy “sensitive” vagy “baby” felirat van rajta, az összetétele ugyanaz és ugyanolyan ártalmas, csak magasabb áron adható el az anyukáknak. Ne dőlj be!

Ha ragaszkodsz az illatokhoz, akkor használj mosóparfümöt, mert gazdaságos (néhány csepp elég belőle, hiszen tömény illata van, igaz, nem mindegyik illat marad meg szárítás után), mert környezetbarát, bababőrbarát és számos illatban kapható.

Viszont ha ragaszkodsz a fertőtlenítéshez, akkor tegyél az öblítő helyére 100% tisztaságú teafaolajat. Enyhe illat marad utána, de az a szárítás után elillan, viszont a jótékony hatása ottmarad. 🙂

Mi van ha nincs otthon vagy elfogyott a teafaolajad? Nos, akkor helyettesítsd az ezerarcú ecettel minden területen.

 

Ha írnál nekem, akkor ide tedd: info@moshatopelenkakucko.hu

Facebook-on is megtalálsz, kattints ide: https://www.facebook.com/moshatopelenkakucko

 

Szép napot kívánok.

Sohan Zsuzsi

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email