Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Örök téma: mosódió vs. mosható pelenka

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Megint egy olyan téma került napirendre, amiben nincs igazság.

Mindenki másra esküszik, mindenki mást tud és mást mond, de biztosan mást hallott…

Nehéz eldönteni, hogy kinek higgyünk, van-e valóságalapja vagy ez is csak egy urban legend?

Nos én biztosan nem fogok igazságot tenni, de segíthetek annyiban, hogy leírom a tényeket és még néhány moshatózós anyuka véleményét.

Szóval a kérdés, hogy lehet-e használni mosódiót a mosható pelenkákhoz?

Az egyik tábor egyértelműen elutasítja, hiszen a magas szappantartalma miatt eltömítheti a pelenkákat, amelyek így veszíthetnek a nedvszívó képességükből. De erre rögtön jön a reakció a másik fél részéről, hogy az abban található saponin kémiailag nem olyan, ami árthat.

Én mindenképpen azt javasolnám, hogy mielőtt megvásárlod a terméket olvass utána vagy nézd meg a címkéjét és ha azt olvasod, hogy a szappantartalma 5% vagy az alatti, akkor JÓ.

A folyékony változat biztosan jó. Én azt használom a pelenkákhoz, mindegyikhez, azt a pár darab bambuszosat nem mosom külön és nincs bajuk. Tökéletesen szívnak. Ha nem lenne jó a mosódió, akkor 2 év alatt már elő kellett volna jönnie a hibának.

 

Néhány vélemény nem tőlem:

“Én mosódióval mosok mindent, így a pelusokat is. Szerintem semmi bajuk.
Vannak bambuszosaim, biopamut, frottír és minden rendben a nedvszívásukkal.  És 21 hónapos a csajszim, tehát nem kicsi, de 3-4 óránként cserélek, és csak ritkán ázunk, kb havonta egyszer, de nem úgy hogy tocsog a pelus, hanem inkább valahol kilóg a belső, vagy lecsúszik a külső és a combnál folyik.
Azt gondolom, ha a mosódió eltömítené a pelusokat, akkor egyre rosszabbul szívnának, de én nem vettem észre változást rajtuk. Amúgy a mosódió mellé mosószódát teszek minden adaghoz, a fehérekhez pedig nátrium-perkarbontot is. Kb. 5 éve mosok mosódióval, így a pelusokat mindig is azzal mostam. Nekem fontos, hogy ne érintkezzen vegyszermaradvánnyal a bőre, mert ekcémás. ”

 

Majd még egy:

“hát,nem tudom,én mindig mosódióval mosok,az öblítőtartóban ecet van mosóparfümmel,és még nem láttam semmi kórosat…”

 

Itt is egy:

“Már jóval azelőtt mosódióval mostam, hogy moshatózni kezdtünk volna és miért is változtattam volna ezen? Elkötelezett híve vagyok a zöld megoldásoknak. Azóta már a 3. gyerekem is moshatóban nő fel, ugyanúgy mosódiót használok és nem mentek tönkre a pelenkák. Igaz, mióta ismerlek folyékonyra váltottunk (ami nagyon jó 😉 ). Kiegészítésnek használok mosószódát, a foltokra sót és ennyi. Jól működnek a pelenkáim, jól szívnak, nem megy szét az anyaguk. Szerintem ennyi idő alatt ha rosszat tenne a mosódió, már elő kellett volna jönnie a hibának… Remélem segítettem, a rendelésemet elküldtem a mail-edre. 😉 ) ”

 

Én azt hiszem, mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mivel mos. Azt biztosan mondhatom, hogy a folyékony nem tapad meg a szálakon, sőt a vízkövet sem hagyja megtapadni. Főleg ha segítünk neki egy kis mosószódával.

1-2 héten belül nagyon-nagyon kedvező árú mosószercsomag is kapható lesz, amiben minták lesznek, így ha kételkedsz vagy macerásnak gondolod, akkor kipróbálhatod előtte.

(Ez a bejegyzés kifejezetten a pelenkák és a mosódió kapcsolatáról szólt, nem a pelenkák mosásáról. Az egy másik téma…)

 

A környezetbarát és pelenkabarát mosószerek nálam is megvásárolhatók, ha van kérdésed, írd meg ide: info@moshatopelenkakucko.hu

http://moshatopelenkakucko.hu/blog/ajanlott-mososzerek/mosodio-es-amit-tudni-kell-rola/

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email