Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Néha kell a pókerarc…

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Nap mint nap hallok történeteket gyerekekről, pelenkázásról. Olvasok fórumokat, de az én edzett lelkemnek is van olyan történet, amikor bizony fel kell vennem a pókerarcot, mert mély döbbenet ülne ki a képemre máskülönben.

Az szinte mindennapos, amikor egymás között cserélgetik a linkeket a műanyag mamák, hogy hol olcsóbb a pelenka. Oké, tényleg marha drága, egy márkásabb simán van 70 forint/darab. Persze azt is szidják, hogy már régen nem olyan a minősége, meg újítottak a vastagságán és azóta semmit nem ér stb. stb.

Van a gagyi-mami kategória, amikor 30-35 forintos pelenkákat vesznek, mert az “csúcs szuper” minőség, ahhoz képest… Mihez??? Könyörgöm!!! Ha a 70 forintosban is találtok kifogásolnivalót, pedig az elvileg minőségi, akkor vajon mi lehet a silányban? Elszörnyedve olvasom a hülye szövegeket, amivel próbálják meggyőzni a többieket, igazolva ezzel a “helyes” döntésüket, hiszen egy 100 darabos pelenka milyen sokáig elég és csak 3500 Ft.

Mindent megértek. Egy kisgyermekes családban igenis sokba kerül a pelenka, ez a legnagyobb kiadás. De ezek az anyák nem gondolnak bele, hogy mennyi káros, ártalmas, mérgező anyag van egyébként is a pelenkákban?

A gyerekedről van szó!!!! Akinek igyekszel a legjobbat adni mindenből, akkor erre miért nem figyelsz? Számtalan betegség, kiütés, fertőzés visszavezethető a pelenkára. Ne legyen mindegy.

Na de ami a mai írást ihlette, kicsit más tészta.

Amikor készült a könyvem különösen figyeltem a pelenkás sztorikra. Az egyik műanyag mama elmesélte, hogy napi 2 pelenkát használ a 9 hónapos gyerekénél. Hát akárhogy számolgattam, mi akkoriban legalább 6-8 moshatót használtunk, szóval sehogy sem jött ki ez a két darab. Elmondta, hogy ő mossa a pelenkákat (igen, az eldobhatót) és így nappal is egy fogy, meg este is. Körülbelül a hónap felétől megy ez így, mert addigra elfogy minden pénz otthon.

A másik történettel nemrég találkoztam, nem mondok pontosabbat, mert könnyen beazonosítható lenne a személy. Éppen nagy magyarázásban voltam, hogy milyen pelenka van a kezemben, melyik része micsoda, mi hova kerül, amikor megfogtam a kakifogó betétet. Erre felkiált egy idősebb nő, hogy az ő lánya ugyanilyet használ a pelenkába.

Mondom de jó, ők is moshatóznak?

Mondja, hogy ők nem, hanem eldobhatót használnak és abba teszi bele a papírbetétet. Na elkezdtem meséltetni a mamát és kiderült, hogy tök ugyanúgy jár el az eldobhatóval, mint a mosható esetében. Azaz amikor kaki van, akkor összefogja a kendőt, kidobja a WC-be, az eldobhatót meg kimossa (!!!!!!) ha még menthető. Ha csak pisis, akkor nem foglalkozik vele (!!!!), hanem visszaadja a gyerekre!!!

Most komolyan! Ez már nálam a gyerekbántalmazás kategória. Nehogy azt gondold, hogy mélyszegénységben élőkről van szó, nem igaz, mert azok pelenkát sem adnak a gyerekre és ezt még mindig jobb megoldásnak tartom, mint ezt a kimosós variációt.

Felajánlottam mindkét esetben, hogy küldök moshat pelenkát, végülis ugyanazt csinálják mint én vagy te. De visszautasítottak, méghozzá olyan hangnemben, hogy még én éreztem magam rosszul. “Ők nem fognak a szarban turkálni… “

Szóval kell a pókerarc. Próbálok nagyon megértő lenni, de amikor védtelen gyerekekről van szó, akkor marha nehéz. Milyen élete lesz vajon? Lehet, hogy “csak” 3 évet van pelenkában az egész élete során, de olyan sok mindenre van kihatással az a néhány pelenkás év. Ha ilyennel találkoztok, ne menjetek el szó nélkül mellette, de ne is vitatkozzatok. Ők egy más világ… (sajnos) Remélem soha nem lesznek többség.

Kellemes napot kívánok!

Zsuzsi

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email