Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Nagy az állatkert, kicsi a kerítés… 7.rész

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Victoriával jó pár évvel ezelőtt találtunk egymásra és bár személyesen sosem beszéltünk, neten annál többet. Természetesen akkor kerültünk kapcsolatba, amikor mosható pelenkákat szeretett volna venni. Akkor ő már moshatózott, méghozzá saját készítésű pelenkáival.

Elmesélte nekem, hogy náluk Ukrajnában nincs sok lehetőség anyagot  és egyéb kiegészítőket venni, így nem volt más választása, minthogy az otthon található anyagokból csinált pelenkát. Talált egy-két flanel inget, amit a férje már nem hordott, keresett pár sablont a neten, amivel el tudta kezdeni a munkát, nedvességzáró résznek jobb híján pedig zacskót varrt a külsőbe. Tetrapelenkája volt ezer, így a betét kérdése meg volt oldva.

Mindig ő jut eszembe ha arról van szó, hogy valaki moshatózni szeretne és már körülbelül mindent felajánlok, ami belefér, de mindig van kifogás. Ő akarta, megoldotta. Victoria nekem példakép.

Más miatt is, leírom miért…

Pár héttel ezelőtt kicsit elkeseredve írt nekem, hogy nem érti az embereket, mert szó szerint bántják őt. Elhordják minden hülyének, elmaradottnak, vidékinek, csak azért mert a mai világban moshatózik.

???

Hiába mutatja nekik a szép pelenkáit, amiket már vett azóta, hiába koptatja a száját, hogy mennyire egyszerű és egészséges dolog, meg sem hallgatják, csak a maguk igazát szajkózzák.

Azt hiszem ez nem egyedi eset. Sajnos.

Egyes emberek értelmi képességeit meghaladja a mosható pelenka. Egyszerűen képtelenek feldolgozni, hogy létezik más alternatíva, mint a csörgős, büdös, eldobható. Valahol nem lehet őket hibáztatni, hiszen napjában legalább tízszer találkoznak a “száraz érzés” és a “bepanthen érzés” reklámokkal. Belemászik a tudatukba, hogy csakis az a jó ha száraz a bőr, mert mindent rögtön elszív a pelenka és kenjük ész nélkül ha kell, ha nem.

Az egyik pelenkás reklámban az van, hogy a pelenkázás 4500 közös boldog pillanat. (vagy valami ilyesmi…) Hát már először is gyanús volt a dolog, de nem is foglalkoztam vele, hiszen nem nekem szól, nem vagyok célcsoport. 4500 alkalom a pelenkázási kor alatt, magyarul 3 év alatt, az azt jelenti, hogy 4,1 pelenka/ nap. Azóta is ezen gondolkozom, hogy vajon én értettem félre? Elkeserítő ha jól értettem…

A védőnénink tud olyan esetről, akik az eldobható pelenkát mossák, mert drága. Így naponta csak kettőt használnak… Halkan hozzáteszem, hogy nem mélyszegénységben élő családról van szó.

De visszatérve Victoria esetére.

Megkért, hogy írjak egy cikket, amit egy helyi lapban szeretne közreadatni remélve, hogy az ismerősei azt elolvasva, talán rájönnek, máshol, más is használ mosható pelenkát, nem csak az ő hóbortja ez. Hogy tisztában legyenek vele, ez már régen nem az elavult, egész napos elfoglaltságot jelentő moshatózás, hogy ez igenis egészséges és modern és jót tesz a gyereknek. Kíváncsian várom a fejleményeket. Sajnos az általános tapasztalatom az, hogy nem nyitottak az emberek erre. Inkább néznek hülyének, mint modern gondolkodásúnak.

Én még nem hallottam vagy olvastam egyetlen moshatózós anyától sem, hogy szó szerint szidta volna a műanyag pelenkásokat. Egyszerűen elfogadjuk, hogy nem vagyunk egyformák, ők azt gondolják jónak, mi pedig ezt. Mi szívesen mosunk 3 naponta, szívesen ráfordítunk 10 percet a kezelésére, szívesen válogatjuk, hogy éppen melyiket adjuk a gyerekre, szívesen adunk több ezer forintot darabjáért.

Ha te viszont nem így látod, akkor is kutya kötelességed kussolni és tiszteletben tartani az én döntésemet!

Nem hülyéztem most senkit konkrétan, de azért erős célzást tettem rá. 😉

Kellemes napot kívánok.

Zsuzsi

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email