Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Nagy az állatkert, kicsi a kerítés… 6.rész

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

JUJUJUJUJJJJJJ, ezzel kellett volna kezdenem, de úgy lementettem, hogy csak most találtam meg. No sebaj, megvan!

Ezen besírsz. 🙂

“Gusztustalan ez a mosható pelenka dolog. Képzeljétek utána olvastam és azt írják több helyen, hogy együtt lehet mosni a babóca ruháival. De ez mennyire undi má nem? Egy szaros pelenkát bedobsz a gépbe, ráteszed a ruhácskákat és úgy mosod ki. Hülyék. Jaaa és lehet 3 naponta mosni. 3 napig áll a kakás pelenka a gépben amire rádobáltad a használt bébiruhákat és csak 3 nap múlva indítod el??? Vagy hogy? Fúj mindegy, undorító. Aztán meg kimosod mondjuk utána a fehér ruhákat? Hát az hogy fog kinézni, tiszta szaros lesz…”

Igen-igen, magam előtt látom az arckifejezésed, ahogy olvastad ezeket a sorokat. Én is így vagyok az ilyen gyöngyszemekkel. 😀

Naszóval, szaros pelenka nem kerül a gépbe. Mármint nyakig szaros nem. Van egy  tök jó találmány, a papírfogó vagy kakifogó betét, ami arra hivatott, hogy a nagyja cuccot eltávolítsd EGYETLEN mozdulattal a pelenkáról. Persze átázás adódhat, de az már nem darabos (bocs). Lekezeled a folttisztítóval és mehet  a tároló edénybe. Most nem részletezem a tárolás mikéntjét és hogyanját.

Ahhoz, hogy a gépednek se legyen baja (ha lesz, akkor sem a pelenkáktól lesz), érdemes egy nagy átmosást csinálni. Erre ezer praktika létezik, leírom az enyémet.

Én általában ha nem felejtem el, megcsinálom ezt kéthavonta.

Fogok 1 liter 10%-os vagy fél liter 20%-os ecetet, beleöntöm a mosószer adagoló és öblítő nyílásba, a maradékot szétlocsolom a gép belsejében. 60 fokos vagy nagyobb (attól függ mennyi lerakódás, szürkülés van a gépen, illetve, hogy mennyire felejtettem el az átmosást) és elindítom a programot. Amikor lejárt a program, egy szivaccsal vagy ronggyal letörlöm a feloldódott részeket. Ezután elöl-alul van egy kis kerek nyílás, az a szűrő. Mindenképpen takarítsd ki ha eddig nem tetted.

Gyakorlatilag ennyi és van egy csillivilli mosógéped. Olvashatod a fórumokon, hogy az ecet tönkreteszi a gép gumis részeit, de szerintem ezt csak a mosógépszerelők találták ki, mert egyetlen gépemnek sem volt még baja. Ha volt is, nem a gumis alkatrészek vagy a vízkő miatt. Mert hát ugye  a vízkövet is leoldja… 😉

Szóval teljes bizonyossággal állítom, hogy egy moshatózós anyuka mosógépe nemhogy szaros, de sokkal tisztább, mint egy átlagos háziasszonyé. Többek között azért is, mert megcsinálják ezt a nagytakarítást illetve nem ritka, hogy ecettel öblítünk, ami szintén jót tesz.

Azt kérem, hogy mielőtt ítélkezel, olvass vagy kérdezz. Kérdezni nem szégyen, legalább nem maradsz hülye, mint a hozzászóló. 😉

Hétfő kivételével normális(abb) vagyok, ha kérdésed lenne, keress bátran. 🙂

Írj nekem: info@moshatopelenkakucko.hu

Vagy vedd meg a könyvem: http://moshatopelenkakucko.hu/bolt/index.php?id_product=70&controller=product

Vagy mindkettő. 😉

Szép estét kívánok.

Zsuzsi

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email