Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Nagy az állatkert, kicsi a kerítés… 5.rész

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

A hétfői hülye sorozatom mai része kicsit rendhagyó lesz.

Régóta foglalkoztat egy dolog és most jutottam el arra a pontra, hogy lereagálom. Igazából én ezt még most sem tenném meg, de a barátaim, követőim, vásárlóim miatt (vagy érdekében) megteszem.

A mosható pelenkát használók közössége kicsi. Reményeim szerint egyre többen leszünk majd, de egyelőre egy-egy csoportban ugyanazokkal a nevekkel találkozhatsz. Hónapról-hónapra alakulnak új moshatós közösségek, majd el is tűnnek. Ez teljesen normális.

Az is az, hogy az új csoportok vezetői nem értenek egyet a régi csoport szabályaival, ezért belevágnak maguk új csoporttal, új szabályokkal. Mert van elképzelésük hogyan lehetne jobban csinálni, mi az ami érdekli őket, mit és miről szeretnének olvasni. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen ez a fejlődés útja. Mindig jönnek újak, akik újítanak, máshogy látnak, másképpen valósítanak meg. Tök jó.

A baj szerintem alapvetően azzal van, hogy túl nagy az arc.

  • Nem biztos, hogy az ő elképzelésük a helytálló.
  • Nem biztos, hogy ők átlátják a másik elképzelését.
  • Nem biztos, hogy van fogalmuk róla a másik honnan hova tart.
  • Nem biztos, hogy CSAK az a módszer jó, amit ők gondolnak.
  • Nem biztos, hogy kizárólag nekik van tapasztalatuk és ötleteik.
  • Nem biztos, hogy igazuk van…

Személy szerint kicsit gáznak érzem azt, hogy végeredményben közös a cél, de bántjuk, fikázzuk, lenézzük, kibeszéljük, bántjuk, lejáratjuk a másikat.

Az a másik is ugyanazon dolgozik, jelen esetben a moshatózás népszerűsítésén és azért mert máshogy közelíti meg az ő célcsoportját, az még nem jelent rosszat.

Beszéljünk az én esetemről.

Az összes mosható pelenkás csoportból ki vagyok tiltva. 😀 Nem tudom miért, sosem szólok hozzá semmihez. Nem azért, mert nem tudok, hanem mert nem akarok érdekeket sérteni. Tudom, rossz hozzáállás, de ilyen jólnevelt vagyok. Annyira nem fáj ez nekem, mert vannak barátaim, akik úgyis hozzák a híreket ha rólam van szó. Szóval tudom melyik helyen éppen mi a téma. 🙂

De amikor úgy állítanak be idegeneknek, hogy tudjátok “Zsuzsi arról híres, hogy kínai pelenkákat árul és azokat isteníti”, akkor azért felmegy a pumpa egy pillanatra. Többre nem, mert mindig eszembe jut az a mondás, hogy: ne azt nézd MIT mondanak, hanem azt nézd KI mondja… 😉

A pelenkáim nem rosszak. Ha azok lennének, ennyi idő alatt már kiderült volna és valószínűleg már be is zártam volna a kapukat. Angliából rendelem őket, egyedileg. Itthon nincs pelenkám. Namármost ha bárki rendel tőlem és 10 nap múlva nála van, akkor tuti nem Kínából jön ennyi idő alatt. Ha az angol gyártó onnan veszi a pelenkákat vagy az ahhoz való anyagot, kit érdekel?

Európai tanúsítvánnyal rendelkezik a gyártó is, a pelenkák is. Nem mellékesen a gyártási költségek miatt szerintem az összes nagy márka is Kínában gyártat. A pelenkáimért 100% garanciát vállalok, ahogy eddig is. A pelenkák működnek, ellátják a feladatukat, nem kerül egy vagyonba.

Úgy gondolom és szerintem a vevőim nagy százaléka is, hogy a pelenkának alapvetően az a feladata, hogy ellása a dolgát. Ezt tökéletesen megteszi egy középkategóriás 3000 Ft-os is. Semmi értelmét nem látom annak (és a vevőim nagy százaléka sem), hogy a készletünk méregdrága, márkás, legújabb fejlesztésű darabokból álljon, aminek darabjai 4-5-6 ezer forint körül mozognak. Úgy gondolom, hogy ez már nem a pelenkázásról szól, hanem a divatról, villogásról, sznobizmusról. Egyszerűen el kell fogadni azt, hogy van olyan, aki szeretne moshatót használni, de nem tudja kifizetni a méregdrága pelenkákat. Ha a MOSHATÓZÁS a lényeg és nem a divat, akkor erre a célra tökéletes az olcsóbb árkategóriás is.

Na az árképzés. A másik kedvenc témám.

Többször előfordul, hogy ezekben a csoportokban az ősmoshatózós ősanyukák (ha nem tudod kik ők, olvasd el a könyvem 😉 ) túlárazásokról, többszáz százalékos haszonról beszélnek. Egyetlen baj van ezzel a dologgal. Az, hogy én, mint vállalkozó HIVATALOSAN ténykedem. Vannak KÖTELEZŐ adalékai az áraknak, amit bele kell kalkulálni, csak azért, mert BE KELL FIZETNI.

De ezek az anyukák jártatják a szájukat, hogy mekkora lehúzás ez, hiszen csoportokba verődve, KÖZÖS RENDELŐS megoldásokkal, magánszemélyként vámoltatva is lehet pelenkához jutni. Nagyon készségesen segítenek, hiszen ha okosan számolnak adnak-vesznek, akkor nekik még olcsóbbra is jön ki egy-egy pelenka, sőt akár ingyen is. Hiszen nem mindenki tud angolul, nem mindenki tud egy külföldi vásárlást lebonyolítani. De ők készségesek. 😀 Végülis csak 2 sor a rendelésnél, hogy írjanak rá vámköteles alatti árat vagy egyszerűen csak azt, hogy ajándék… Halkan hozzátenném, hogy áfacsalást követnek el ezzel.

Szóval lehet köpködni és utálni a hivatalosan ténykedő, nagyobb árral dolgozó VÁLLALKOZÓKAT, de én nyugodtan alszom és fizetem rendesen a kötelezőt.

A másik hatalmas baj az, hogy amikor szerencsétlen kezdő azaz TE, megveszed az általuk ajánlott pelenkát és mégsem jó, akkor nyomott áron eladod vagy elmegy a kedved örökre a moshatózástól. Ugyanez érvényes az aukciós portálokon árult pelenkákra is, hiszen kevés ott az olyan eladó, akihez fordulhatsz ha baj van. Miközben én és a többi webáruház tanítunk, okítunk, tájékoztatunk és ITT VAGYUNK ha baj van, mert ez a kötelességünk és mert TÖRVÉNY kötelez erre. Lehet, hogy nem az a tuti, amit én árulok vagy mondok, de rosszat nem teszek.

Van még egy dolog ami még friss, nem is igazán tudnám jellemezni a dolgot. Talán nem is kell, majd megteszed Te helyettem. 🙂

Megjelent a könyvem, szerencsére jó nagy az érdeklődés, a mai napon 30 vásárlónak postáztam (a többieknek kitartás :* )

Megkeresett egy anyuka az egyik ilyen csoportból, hogy kíváncsi miről szól a könyvem, mert ha NÁLA érdeklődnek, akkor tudni fogja, hogy kinek ajánlja. Ment a levelezés ide-oda, de sehogy sem értettem. Hiszen mi sem egyszerűbb!

Szeretnéd a könyvemet elolvasni, akkor katt IDE és kész, rendeld meg: http://moshatopelenkakucko.hu/konyv/

De én ekkor már megkaptam az következő nyilvános levelezéséből egy részletet, ezt: “Én nagyon nagyon kíváncsi lennék rá több dolog miatt is! De ennyi pénzt nem adnék könyvért, amiről nem tudom milyen, sőőőt, nincs sok könyv amiért ennyit adnék!”

😀

Hát igen. 😀

Ehhez két dolgot tudok hozzáfűzni:

1.

UTÁLOM ha valaki hátulról jön, mézes mázzal és jópofizik, miközben lenéz engem, a munkámat, jelen esetben a könyvemet. Ez nem engem minősít. Egyúttal nem csak rólam, hanem a másik 6 szakértőről is lenézően beszél, hiszen ők is a nevüket adták a könyvhöz, többek között egy védőnő, egy wahm, Vida Ági a kismamablog.hu írója…

Ezért megkérlek, ha szeretnél valamit, bárki szeretne valamit, akkor EGYENESEN közelítsen. A fent említett nő ugyanis INGYEN szerette volna a könyvemet, hogy el tudja olvasni. Arról már nem beszélek, hogy magánkiadásban készült, én gyártatom, én fizetek mindent, a jogdíjaktól kezdve a borítón át a kiadásig. LEGALÁBB anyagköltséget vagy egy tábla csokit ajánlott volna fel cserébe… Akkor is elutasítom, de ez a pofátlan megközelítés nálam OFF teljesen. A válasza: “megpróbáltam”   Tudod hol kell próbálkozni…. 😀 😉

2.

KÉP
könyvfa

Kellemes estét Neked!

Ui.: Akinek nem inge, tudod…

Én még mindig azt mondom, hogy ez egy kis közösség. Egymást kéne segítenünk és támogatnunk, mert egységben az erő. Minek utálkozni? Elférünk egymás mellett.

Egy barátom azt tanította nekem és én eszerint is élek: “Élni és élni hagyni”.

Eddig sem tettem semmit értük, se velük, se ellenük. De tartsák ezt tiszteletben és hagyjuk egymás fikázását. Inkább fogjunk össze, segítsünk egymásnak, mindenki más területen érdekelt. Miért nem lehet ezt normálisan kezelni?

Zsuzsi

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email