Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Nagy az állatkert, kicsi a kerítés… 1.rész

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Mindig elkövetem azt a hibát, hogy beleolvasok baba-mamás oldalak tanácskérő postjaiba a Facebook-on. A mai gyöngyszem is onnan való, sőt lesz több is.

1. hülye:
“Ám a kaki foltot ki kell dörzsölni… ami idő. A mosógép a vízpacsálás az árampocsékolás az mind környezetvédelem? Én sem akarok kötekedni, de ez sem az és még az időt is rabolja. Amikor a pici alszik 1,5 óra/nap akkor takarítás főzés van. A kakavakarás a pelenkáról nem férne bele, és fel sem szeretem “zászlózni” az egész lakást pelenkával… Én így látom. Talán,a pelenkagyártóknak kellene gondoskodni a lebomló eldobható pelenkáról. Mert egyikünk sem fogja megváltani a világot ti a felesleges energiapacsálással, mi pedig a szemeteléssel. Ezen is el kellene gondolkodni.”

Valóban.
Igen, sajnos a kakifoltok nem másznak ki maguktól a ruhából, de ezek szerint a kakás ruhát sem dörzsöli…Több, mint valószínű, hogy a folyóra jár mosni, mert azzal nem terheli a környezetét. Igaz ez több idő, de legalább a gyerekkel van addig is, levegőn. Valóban nem egyszerűbb beleborítani a gépbe a szennyest…? 😀

Én személy szerint amikor a gyerek ébren van, akkor is főzök. Segít nekem, elmászkál körülöttem, pakolja az edényeket. Nem mindegy, hogy a szőnyegen hasalok vagy a konyhában játszunk??? Szerintem neki tök mindegy, egy a lényeg, hogy velem legyen.

Szerintem ne mártírkodjunk, hosszú évek óta háztartást vezetek és NAPONTA azért nem kell takarítani annyit, ami elvisz 1,5 órát…  Vagy ha igen, akkor mi volt ott előtte?

Létezik okos megoldás is a kaka-dolgokra, azt hívják papírbetétnek…

A zászlózásra pedig van egy tök praktikus eszköz, ruhaszárítónak hívják. Ajánlom figyelmébe a post írójának. 😉

A pelenkagyártók gondoskodnak lebomló pelenkákról, ökopelenkának hívják, csaképpen annak a terheit és az árkülönbözetet a vásárlóra terhelik. Nem tudom mit szólnának hozzá ha a mostani árak duplájáért lehetne csak pelenkát venni… Gondolkozz már!

A történethez hozzátartozik, hogy a lebomló pelenka csak részeiben lebomló, nem teljesen. Ami pedig lebomlik, az 60 évig teszi, szemben a hagyományos műanyag 100 évével…

Enikő hasonlatával élve pedig,  a kajarendelés is egyszerűbb a főzésnél, csak ki tudja mi van benne és még drágább is. Tök igaza van, nem?

Az erősebb hangnem annak szól, hogy kicsit úgy érzem én, mint moshatózós anyuka nem vagyok elég jó, mert:

  • ha moshatózom, akkor sok áramot és vizet használok a mosáshoz
  • ha moshatózom, akkor nem foglalkozom a gyerekemmel
  • ha moshatózom, akkor értékes időt veszek el a gyerekemtől
  • ha moshatózom, akkor könyékig a kakában matatok
  • ha moshatózom, akkor az egész lakás koszos, büdös, száradó pelenkákkal teli
  • ha moshatózom, akkor biztosan rendelem a kaját, hiszen marha sok időt elvesz a “kakavakarás”
  • ha moshatózom, akkor azzal csak terhelem a környezetemet, nem pedig megóvom

Nos, egy ismerős egyszer azt mondta: H.N.GY. azaz hülyéket nem gyűjtünk. Én ehhez tartom magam. Se kedvem, se időm, se energiám vesződni és győzködni ezeket az anyukákat, mert nem is lehet. Úgyis ragaszkodik a saját igazához, pedig a fenti írásból egyértelműen kiderül, hogy semmi VALÓS tapasztalata nincs a moshatózásról, csak különböző fórumok és hozzászólások alapján elképzelte hogyan mehet ez. Az információhiányról nem is beszélek…

Ez van akkor amikor egy hülye okoskodik. 😀

(Őket szoktam elirányítani a konkurenciához. 😀 )

Pedig a valóság tök más. A moshatózás egy szuperjó dolog. 🙂

Ha még nem próbáltad, akkor keress meg: info@moshatopelenkakucko.hu

Ui.: A valóságban sokkal kedvesebb vagyok, csak a hülyéket nem bírom. 😉

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email