Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Mozgásfejlődés vs. mosható pelenka

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Hogy gátolja-e a mozgásfejlődésben a babákat a mosható pelenka?

Nos, nem hiszem.
Nem vagyok szakorvos, így teljes bizonyossággal nem állíthatom, hogy úgy igaz minden, ahogy én írom, de a saját tapasztalatomat megoszthatom veled.

Újszülötteknél X hetes korban kötelező menni vizsgálatra, ahol megnézik a csípőjét, a kötöttségét, hiszen kicsi korban még könnyebb korrigálni (ha baj lenne). A legkisebb eltérésre is odafigyelnek, terpeszbetétes pelenkát vagy tornát írnak elő vagy egyéb kezelést írnak elő, attól függően mennyire komolya az ügy, szóval komolyan veszik.

KÉP
terpeszbetétes pelenka

Ahol mi voltunk ezen a vizsgálaton (talán 6 hetes korban) egy vén banyakinézetű, szigorú tekintetű doktornő volt éppen. Kicsit féltem is tőle, hogy mit fog szólni, nem volt nagyon szimpatikus elsőre. Amikor kicsomagoltam a gyereket és meglátta a moshatót, azt mondta, hogy nem is kellene megvizsgálnia a fiamat, mert a mosható pelenkák nagy előnye a helyes terpesz biztosítása és biztos benne, hogy nem lesz gond vele. Megnézte persze és tényleg nem volt vele gond, míg a velünk bent lévő 3 babából kettőnek igen.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a mosható pelenkát használók biztosan “védettek” és soha semmi ilyen jellegű bajuk nem lehet. De az biztos, hogy a kisebb ficamot korrigálja, a megfelelő terpesz biztosításánál jót tesz.

Ha már komolyabb a baj, akkor mindenképpen szükséges komolyabb beavatkozás. A mosható pelenka nem helyettesíti a szakorvos véleményét, csupán eszköz az egészséges fejlődéshez, amellett számtalan egyéb más előnye is van.

A másik fontos dolog. Gátolja-e a gyereket a mozgásban vagy egyes szakaszaiban a mosható pelenka.

Megint csak saját példát fogok írni.

A fiam 3 hetes kora óta mosható pelenkás baba és kb. 5-6 hetes volt, amikor át is fordult magától. Én nem tapasztaltam rajta, hogy gátolná valami. 😀 Mondjuk ez azóta is megmaradt. 😀

A mászás funkció valahogy kimaradt, de nem hiszem, hogy ez a mosható miatt lett volna. A járástanulásnál pedig kifejezetten jó volt, hogy egy nagy puha csomagra esett, nem a csörgős, vékony műanyagra, ami semmit nem fog fel az esésből.

Pedig az elsőktől kezdve zsebes fajtát használtunk, ami azért “híres” arról, hogy nagyobb csomagot képez a babán, de soha semmi jele nem volt annak, hogy a fiam rosszul vagy nem olyan ütemben fejlődne.

A vásárlóimmal is szinte napi kapcsolatban vagyok és egyikük sem számolt be ilyenről, hogy hátráltatná a gyereket bármiben is.

Szerintem ez inkább egy újabb kifogás a műanyag-mamák részéről… 😉

Ha lenne olyan téma, amiről szívesen olvasnál, akkor írd meg nekem ide: info@moshatopelenkakucko.hu

Kövess a Google+-on, mert jelen vagyok ott is: https://plus.google.com/b/107659009164865290848/+MoshatopelenkakuckoHu03/posts?cfem=1

Kellemes estét kívánok Neked.

Zsuzsi

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email