Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

A moshatók méretállítása

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Sarkalatos pont ez a témában. 🙂

Kezdőként, főleg amikor még a babáddal is csak ismerkedési fázisban vagy és amúgy is annyira picike, meg törékeny, meg félted is, egyszerűen problémát okoz a helyes méret beállítása. Általában mindenkinél előfordul, főleg ha nem tudtad megnézni vásárláskor hogyan működik vagy nincs a környezetedben moshatós mama, aki megmutatta volna.

A tapasztalatom és a visszajelzések alapján azt mondhatom, hogy 7-10 nap alatt biztonsággal megtanulható a helyes méret beállítása, elkerülve ezzel hogy kifolyik, elszorítod, lazán teszed fel, stb. stb. Aztán már jó ideig nem is kell foglalkoznod az állítással, ha egyméretes pelenkáitok vannak. A méretes pelenkáknál pedig a súlyhatár segíteni fog neked és könnyebben észreveszed ha kinőtte már a gyereked.

Látatlanban azt szoktam mondani, hogy akkor JÓ a méret ha a baba combja és a pelenka, valamint a hasa és pelenka közé beférnek az ujjaid. NEM az egész kézfejed, csak az ujjaid.

A másik fontos dolog, hogy NE AKARD a pelenkát felhúzni a hónaljáig, inkább a pocak alatt vezesd el, hiszen te sem örülnél ha egész nap nyomná valami a teli bendődet. Vannak magasabb fazonú pelenkák, azon úgyis látni fogod milyen fajta, így azzal nem kell megküzdened, hogy a hasa alá tornázd a pelust. Létezik hasnál gumis pelenka, ez a “barátod”, hiszen segíteni fog bent tartani a pisit, de pocakosabb babának ez kényelmetlen lehet.

A másik riadalom a csíkok, nyomás minták miatt szokott lenni. Az én véleményem az, hogy ezeknek a pelenkáknak KELL az erős gumi, az a lelkük, hiszen nem egy alkalomra tervezték őket.

Gondolj bele. Naponta használod, mozog benne a gyerkőc, 3 naponta mosod, erős igénybevételnek van kitéve és egyáltalán nem ritka, hogy 2-3 gyerek is használja ugyanazt a pelenkát. Így annak a guminak igenis erősnek kell lennie, tartani kell, bírnia kell a strapát.

Ez nem azt jelenti, hogy szorítsd el a gyereked, hanem ÉRZÉSSEL állítsd be a méretet. Nem fog megfulladni, komoly sérülést nem tudsz okozni. PRÓBÁLGASD és hamar rá fogsz jönni a helyes méretre, hidd el. Ha túl szoros vagy kényelmetlen lenne/lesz, akkor a gyereked hangos ordítással fogja jelezni a nemtetszését. Viszont az is ugyanolyan lényeges, hogy kicsit szorosabbra húzd a pelenkát, mint elsőre gondolnád, mert különben kifolyik belőle minden.

Még egy fontos dolog.

Ne pánikolj!!!

Igen, a mosható pelenkák erős gumija nyomot fog hagyni a gyereken. Elmondanám, hogy a műanyag is nyomot hagy rajta, ez nem a moshatók sajátossága. Figyelj a babádra, a jelzéseire és nem lesz gond. Te sem sírsz ha a nadrág elnyomja a hasad, valószínűleg a babádnak is hasonló “fájdalmat” okozhat a pelenka.

Elkészítettem Neked a gyakorlati videót, nézd meg itt:

 

Ha további kérdésed lenne vagy szeretnél egy konkrét témáról olvasni, akkor írj nekem: kapcsolat@moshatopelenkakucko.hu

Szép napot kívánok!

Ági

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email