Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Mosható pelenka típusok- Pop-In

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

A Pop-in gyártója a 2004-ben alapított Closeparent angol cég. A Pop-int a gyártó 3,5kg-tól 16kg-ig ajánlja, szóval ez egy egyméretes pelenka fajta, ami elvileg születéstől szobatisztaságig használható. Azért írom, hogy elvileg, mert mint általában az egyméretes pelenkákba (a nagy súlytartomány miatt) bele kell nőni és sok függ a baba alkatától is. Létezik újszülött méret is külön, akár készletben is beszerezhető.

Pop-in részei

A pelus felépítése: áll egy légáteresztő, vízzáró külsőből, ami lehet egyszínű vagy mintás is. Régebben a Pop-in egyik ismertetőjegye volt, hogy csak pasztell színekben lehetett kapni, de újítottak néhány igazán aranyos mintát is. A piskóta formájú betét minden esetben patentokkal rögzíthető és még pluszban erre a piskótára egy kisebb méretű betétet is lehet patentolni, egyfajta erősítésnek. A Pop-inekhez lehet kapni éjszakai betétet is, ami elég vastag és ezáltal többet is szív. Derekán a rögzítés tépőzáras, patentokkal állíthatjuk 4 méretben, bambuszos vagy bébiplüss verzióban is kapható. A külsőbe a betéteket szintén patentokkal tudjuk rögzíteni.

Előnyei:

Könnyen és gyorsan feladható, ezért nem igényel túl nagy macerát, szereti apu, nagyi, bébiszitter főleg ha előre összekészíted. 😉 Viszonylag kicsi csomagot képez a gyereken, de ez csak akkor igaz, ha a saját betéteivel használod. Minőségi anyagból készülnek, combszárnyasak, a tépőzár sok-sok-sok használat után is erős. Nagyon jó nedvszívó képességgel rendelkezik, a bambuszos kifejezetten jól bírja, de…

Hátrányai:

  • egy nagyobb pisilős gyereknél már érezhetők a Pop-in korlátai, tuti ázni fogtok vele és a plusz betét miatt, kompletten az egész pelenka már elég nagy csomag a gyereken. Én csak akkor használtam mindkét betétet, amikor járni tanult, mert ha elesett meg sem érezte. 🙂
  • A Pop-in nem kompatibilis pl. pelenka belsővel, mert valahogy a fazonja kisebb-szűkebb és kilóg alóla. Oké, ettől még nem biztos, hogy pisis lesz minden, de ugye eddig azt mondtuk, hogy sehol, semmi ne lógjon ki, szóval maradjunk ennél.
  • A Pop-in külsőt nem tudod sima külsőként használni mondjuk prefolddal, mert a cserénél nem tudod kitörölni. Persze ha csak a betét lett pisis, akkor csere és új betéttel mehet vissza a Pop-in külső, de én elég veszélyesnek tartom ezt.
  • Éjszakára egy nagy pisilős gyereknél nem megoldás.
  • A vastagsága és a bambusz miatt extra lassan szárad.
Bambuszos Pop-In

Nekem sikerült egy jó nagy adag használt Pop-int beszereznem, nagyon jó áron. Sokat használtuk is és jól is bírták ha számításba vesszük, hogy az én gyerekem volt a 3., aki nyúzta. Szóval strapabírók, jó nedvszívók és ennyi mosás-használat után is erősek voltak a tépőzárak. Két bajom volt velük, mégpedig, hogy a bambusz betétek kikoptak egy idő után, a másik pedig, hogy maaaaaarha lassan száradtak. Újonnan az áruk elég húzós, ebből összeállítani egy teljes készletet igen költséges, de használtan viszonylag jó áron beszerezhető.

By Sohan Zsuzsi

Ha véleményed, hozzászólásod van a cikk alatt írd meg nyugodtan!

Szép napot!

Ági

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email