Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Mosható pelenka típusok- Nedvességzáró pelenka külső

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Az előzőekben a zsebes mosható pelenkáról volt már szó, ha erről lemaradtál ITT elolvashatod.

Régen a pelenka külső valami csörgős, zacskószerű izé volt, amit még kötni kellett vagy biztosítótűvel összekapcsolni. A mai modern változatok már semmiben nem hasonlítanak elődeikre, talán csak abban, hogy a gyerekre ugyanúgy rá kell adni.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a mosható pelenka hatalmas változásokon ment keresztül, el kell felejteni a régi módszert.

PUL külső (LittleBloom

 PUL/PUR külső

Ezekkel a külsőkkel egy nagyon jól kihasználható, gazdaságos textil pelenka csomagot tudunk kialakítani, hiszen ha a külső nem lesz kakis, akkor egy fertőtlenítős (ecetes-vizes, teafaolajos-vizes) áttörlés után visszaadhatjuk a gyerekre egy tiszta nedvszívó betéttel.

Nagyon jól kombinálható bármilyen fajta betéttel, mindegy, hogy az egy tetra pelenka, piskóta betét, más pelenka betétje vagy prefold. Egyes élethelyzetekben használható eldobható betéttel is, bár én ezt ugye nem szeretem, hiszen mégiscsak szemetet termelünk vele, de közel sem annyit, mintha teljesen műanyag pelenkát használnánk. (És igaz, kapható lebomló eldobható betét is, de marha drága.)

A mosható pelenka külső nagyon gyorsan szárad, gyakorlatilag nem is kell neki csak egy kis szellő és újra használható. FONTOS! Nem szabad szárítógépben szárítani, sem vasalni, a nagy hőt nem bírja, mert “megolvad” és szétválik a laminált anyag, így a radiátoron való szárítás sem opció, de hidd el, nem is kell nagy szárításban gondolkozni az esetében.

A külsőknél már egyéni “ízlés” kérdése, hogy egyméretes vagy többméretes külsőt választasz-e. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is.

A méretes külsők súlyhatárhoz kötöttek. Hátránya, hogy ebben az esetben figyelni kell, hogy a következő méret már otthon legyen, hiszen olyan gyorsan kinövik. Viszont előnye, hogy jobban a gyerekre igazítható. Egy-egy méret általában 5-7 kg súlyt fed le és 4 méretben kaphatók (újszülött, S, M, L). Néhány gyártónál vannak más méretjelölések is, ez márkától függően változhat, de súlyhatár jelölés biztosan van, így könnyebben tudsz tájékozódni. Az újszülött méret pedig nem a standard készlet része, mert nem mindenki használ a kezdetektől mosható pelenkát.

Az egyméretesek előnye, hogy szobatisztaságig használható ugyanaz a készlet, a méreteket patentokkal lehet állítani. Rögtön a kezdeteknél valószínűleg az egyméretes külsők nagyok lesznek, azok csak 4-4,5 kilós babán kezdenek illeszkedni. Az egyméretes hátránya, hogy mivel újszülött kortól szobatisztaságig elég nagy időszakot fed le, így viszonylag nagy csomagot képez a gyerek fenekén. Bár egy műanyag pelenka után minden mosható hatalmasnak fog tűnni, de ez tényleg csak a szemedet bántja, a gyereket nem hátráltatja semmiben. Vannak trükkök, praktikák hogyan lehet ezen a nagy csomagon változtatni, pl. egy tetra pelenkával csinos kis csomag lesz. 😉

Ezek a külsők egy pelenkabelsővel használva tökéletes megoldást jelentenek egy nagy pisilős babának is éjszakára.

Vannak olyan kialakítású mosható pelenka külsők, amelyekben alul és felül úgynevezett prefold tartó fül van. Ez azért jó, mert alácsúsztatva megtartja a nedvszívó betétet és nem mozdul el. Ha nincs ilyen benne, akkor egy snappy kapocs is ellátja ezt a feladatot, de a külső önmagában is képes “megfogni”.

Az első mondat fordítva is igaz, azaz nincs nedvességzáró külső nedvszívó betét nélkül és bármilyen nedvszívó betétet használsz, szükséges hozzá nedvességzáró külső.

By Sohan Zsuzsi

Norka csombszárnyas PUL külsők

Megemlítem továbbá a gyönyörű kézműves pelenka külsőket, ezek között van Norka PUL külső is melyet a webáruházban is megtalálsz. A combszárnyas külsők még biztosabb nedvességzárást biztosítanak, hiszen az egyik legkritikusabb ázási pont a combrész szokott lenni. Ezt erősítve Norka külsője dupla védelemmel ellátott. 😉

A következő részben a pelenka belsőkről lesz szó, de készülök külön cikkel a gyapjú és polár külsőkről is.

Ha kérdésed van írj nyugodtan: info@moshatopelenkakucko.hu

A PUL külső kínálatot itt tudod megnézni: http://moshatopelenkakucko.hu/bolt/23-pul-patentos-moshato-pelenka-kulso

Csomagajánlatért ide kattints: http://moshatopelenkakucko.hu/bolt/31-18-darabos-teljes-keszlet-alap-csomag.html

Szép napot kívánok!

Ági

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email