Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Mosható pelenka típusok- külső+belső pelenka

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

A nedvességzáró külső az egyik legjobban kombinálható és legjobban kihasználható mosható pelenka típus, erről egy másik cikkben már olvashattál.  Ha ázásbiztos megoldást szeretnél, akkor kombináld pelenkabelsővel, mert ennek van a legnagyobb nedvszívó képessége, igaz ezzel összefüggésben lassan is szárad, ezzel érdemes számolnod a készlet kialakításánál.

Little Lamb

Extrém pisilős gyereknél nappalra is használhatod, de általában hosszabb utakra, sétákra vagy éjszakára használják a mosómamik. Sajnos a sok réteg, a nagy nedvszívó kapacitás és vastagabb kialakítás miatt, ez már elég nagy csomag a gyerek fenekén. Ez a mozgásában és a mozgásfejlődésében nem okoz gondot, ettől nem kell tartanod. Sőt, mint ahogy bizonyára tudod már, a mosható pelenkák segítenek a helyes csípőtartás kialakulásában.

A pelenkabelső kialakítása olyan, mint bármelyik másik mosható pelenka, azaz deréknál tépőzárral vagy patenttal záródik, de szükséges hozzá mindenképpen a nedvességzáró rész, mert önmagában „csak” a nedvességet szívja, de bent tartani nem tudja. Gyártók és otthon dolgozó készítők darabjai eltérhetnek egymástól, legyen szó az anyagukról vagy a kialakításukról. Azaz találkozhatsz bevarrt magos belsővel, plusz betétes megoldással, ami bepatentolható vagy alácsúsztatható, készítenek pamutból, frottírból, kenderből és bambuszból is, vagy ezek kombinációjából.

Pálmai Timi pelenka belsők

Itt is igaz, akárcsak a prefoldos megoldásnál, hogy ha a külső nem lesz kakis, akkor elég egy fertőtlenítős kitörlés és egy tiszta betéttel/belsővel, mehet vissza a gyerkőcre. Szóval ha ezt a variációt választanád, akkor nem szükséges mindenből ugyanannyi darab, mint a zsebesnél, hanem csak betétből/belsőből kell minden cseréhez, külsőből elég 2-3 darab is.

Mint azt már bizonyára észre vetted, igyekszem a Kuckóban is minden mosható pelenka típust beszerezni, hogy a mosis anyukák megtalálják a számukra legjobb kombinációkat. Pálmai Timi pelenka belsőit itt találod: http://moshatopelenkakucko.hu/bolt/37-pelenka-belsok

Timi pelusait részletesen is bemutatom a következő cikkemben!

Belső pelenkákhoz is bátran ajánlom a Norka pelenka külsőket, amik úgy vannak kialakítva, hogy minden típusú belső pelenka aláfér. A Kuckóban mindig találsz belőle, itt tudod megnézni: http://moshatopelenkakucko.hu/bolt/16-kezmves-magyar-pelenkak-es-kiegeszitk

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email