Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Mosható pelenka típusok- gyapjú pelenka külső+lanolinozás

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

A gyapjú a legtermészetesebb nedvességzáró megoldás és emellett a legkörnyezetkímélőbb is. Az összes külső közül ez rendelkezik a legjobb nedvességzáró képességgel.

Természetes anyagának köszönhetően nagyon jól szellőzik, egyáltalán nem izzad bele a gyerek, bármennyire is melegnek gondolod elsőre és ez igaz a nyári nagy melegekben is. TÉVHIT: gyapjút csak akkor veszünk fel, ha fázunk. 😀  A gyapjú pelus télen fűt, nyáron hűt, akármilyen nehéz is ezt elhinned.

Ha esetleg tudsz varrni vagy kötni, könnyen elkészítheted otthon is, sok-sok szabásminta található a neten, nézz utána. Ha mégsem szórakoznál ezzel, akkor az otthon dolgozó anyukák (WAHM-ok) választékában is találsz gyapjú külsőket, amit természetesen rátok szabva, az egyéni ízlésednek és méreteteknek megfelelően készítenek el.

A gyapjú nagy előnye, hogy nem kell minden használat után mosni, elég csak jól kiszellőztetni. Természetesen ha kakis lesz, akkor mosni szükséges. Száradása lassú, ezzel számolj mindenképpen. A gyapjú külsőket néha lanolinozni kell, hogy az időközben elveszített lanolin tartalmát visszaadjuk, de ezt is elegendő 1-1,5 havonta egyszer megtenni.

A külsőket lehet használni pelenka belsőkkel, vagy prefolddal is, bármilyen belső nedvszívóval amit szeretsz.

Az első és legfontosabb: NE FÉLJ TŐLE!

Se a gyapjú pelenkától, sem a lanolinozástól nem kell félned, mert szuperjó és hasznos mindkét dolog.

Mit tud a gyapjú külső és mire jó?

A gyapjú állati fehérje. Rugalmassága, gyűrődés tűrő képessége kitűnő. A gyapjúszálak a nedvesség és hő hatásra filcesednek.

Igen jó nedvszívó, saját súlyának 1/3-t képes felvenni, szerkezetéből adódóan vízlepergető hatású, kiválóan lélegző és légáteresztő anyag.

Természetes anyagból készül, emellett nagyon jól szellőzik is. A természet adta tulajdonságainak és egy kis lanolinnak köszönhetően szuperül működik, mint mosható pelenka külső, gyakorlatilag egy vízzáró réteget képez.
A használat során viszont ezt a képességét elveszíti, amit legkönnyebben úgy fogsz észrevenni,  hogy szivárog/átázik az addig jól teljesítő külsőd. Ilyenkor jön a lanolinozás, amellyel gyakorlatilag visszaadod a pelenka vízzáró tulajdonságát. Semmi különlegesség vagy nehézség nincs benne, egyszerű a dolog csak egy kicsi odafigyelést és előkészítést igényel.

belebújós gyapi külső

Lehet kapni a webáruházamban lanolint, de gyógyszertárban is, viszont az utóbbi receptköteles. Ami nálam van szintén gyógyszertári beszállítótól érkezik, tehát ugyanolyan tiszta mint amit receptre felírnak.

Egyébként a lanolin állati eredetű zsiradék, segíti a sebgyógyulást, véd a környezeti hatások ellen is. Például szoptatás miatt fájó mellbimbóra is első osztályú, nem beszélve az érzékeny baba popsiról.

Az új gyapjú pelenka külsőket minden esetben első használat előtt lanolinozni szükséges! Ha használtan veszel gyapit, akkor pedig érdeklődj az eladótól, hogy mikor volt lanolinozva?
A lanolinozás folyamata: http://moshatopelenkakucko.hu/lanolinozas-mumus/

Kinek ajánlom?

  • Érzékeny bőrű babáknak, akik nem bírják a PUL, PUR, microfleece stb anyagokat.
  • Nagy pisilős csemetéknek
  • Éjszakára kiegészítésnek

by Sohan Zsuzsi és S-V Ági

Nálam jelenleg Norka gyapjú külsők kaphatóak, tépőzáras és patentos fazonban. Hamarosan elérhetőek lesznek a belebújós nacik is!

http://moshatopelenkakucko.hu/bolt/33-gyapju-pelenka-kulsok

Ha szükséged van lanolinra itt tudod megrendelni: http://moshatopelenkakucko.hu/bolt/373-lanolin.html

TUDTAD? Ha nálam vásárolsz gyapjú pelenkát az első lanolinozáshoz féláron kérheted a lanolint!

http://moshatopelenkakucko.hu/bolt/33-gyapju-pelenka-kulsok

Kérdéseddel keress nyugodtan! info@moshatopelenkakucko.hu

Szép napot!

Ági

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email