Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Mosható pelenka kezdőkészlet összeállítás 3. rész

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Általános kérdés teljesen kezdő, de lelkes szülőktől, hogy miből álljon a mosható pelenka készlet. Hogyan érdemes vásárolni, melyik textil pelenka mit tud és miből mennyi kell. Gondoltam, hogy akkor megpróbálom összeszedni a lehetséges variációkat és minden szempontot figyelembe véve elkészítem ezt a sorozatot.

A legelején tisztáztuk az alapkérdéseket, ha erről lemaradtál, akkor KATTINTS IDE és olvasd el újra.

A következő részben a mosható pelenka kölcsönzés lehetőségét részleteztem, hiszen ez is egy megoldás lehet ha kipróbálnád a modern textil pelenkát, de nem költenél első körben túl sokat rá. Erről ITT olvashatsz.

A második részben a fokozatos vásárlást jártam körül egy kicsit, ezt is elolvashatod újra ha IDE kattintasz.

A most következő részben a “mindentbele” vásárlás előnyeit és hátrányai igyekszem megosztani veled.

A készlet-összeállítás lehetséges módjai

3. A „mindentbele” vásárlás

Ennek nem találtam jobb nevet, az olyan vásárlókat nevezem így, akikben megszületett az elhatározás, hogy mosható pelenka kell nekik és belevágnak. Többek között én is ebbe a típusba tartozom.
Az általános jellemzője ennek a csoportnak talán az, hogy nincs kedvük, idejük, energiájuk próbálgatni a különböző textil pelenkákat, hanem kiválasztanak egy nekik tetszőt és megveszik a szükséges darabokat. Most a “régi” moshatózós anyukák a szívükhöz kaptak és fogok kapni hideget-meleget, hogy miért ajánlok ilyet egy kezdőnek.

Nos, egyrészt az a véleményem, hogy „azoknak” az anyukáknak marha sok idejük van és ráérnek darabonként próbálgatni és beszerezni a készletet. Másrészt ha valami miatt nem válik be mégsem, akkor egy kezdő is el tudja adni akár a teljes mosható pelenka készletet is. A saját tapasztalatom pedig az, hogy akik tőlem vásárolták meg ugyanilyen módszerrel a teljes készletet egyszerre, nem bánták meg, a mai napig használják őket, szeretik. Hiszen előtte alapos, körültekintő felmérést végzek, rengeteget kérdezek. Szerintem nem jelent nagyobb rizikót, mint az összes többi verzió, hiszen mi a biztosíték arra, hogy amit különböző csoportokban és közösségekben ajánlanak az jó lesz? Ha meg nem lesz jó, akkor hova forduljon a vásárló? Ugye hogy ugye??? 😉

Azonkívül én 100% garanciát vállalok a pelenkákra, magyarul nincs vesztenivaló, ha nem tetszik, visszaveszem.

Azért, hogy mindenkinek a kedvére tegyek egy kicsit, néhány dolgot összegyűjtöttem, hogy mire kell figyelni a mosható pelenka készlet megvásárlása előtt.

Ha még nem született meg a babád, akkor csak tippelni lehet az ultrahangon mért eredmények alapján (ami valljuk be nem túl pontos), hogy mekkora méretű gyerek várható.

Miért fontos ez?

Mert nem mindegy, hogy vékonyabb vagy húsos combú lesz, milyen testalkatú, illetve mennyit fog pisilni-kakilni. Ilyenkor nehéz eldönteni, hogy melyik kombináció megvásárlásával teszünk jót, mert ha egyméretest veszel, akkor az csak körülbelül 4-5 kilósan lesz jó. Mi ezt elértük 3 hét alatt, így nem volt gond az illeszkedéssel. Én a biztonság kedvéért mindig dupla betétet használtam, ami eleinte sok volt, később meg pont jó, de előfordult, hogy messzebbre mentünk és akkor meg kevés. Ha többméretest veszel, akkor biztosan rá tudod igazítani, csak akkor figyelj arra, hogy legyen meg a következő méret is, mert az elején olyan gyorsan nőnek…

Ha már több hónapos a baba, érdemes egy ideig megfigyelni a szokásait, hogy mennyit iszik, mennyire mocorog, mennyire „rakja” tele a pelenkákat, melyik napszakban mennyit használ el és csak ezután keresni egy tanácsadót, akivel össze tudjátok állítani a pelenka készletet.

Ha akkor akarsz váltani mosható pelenkára, amikor a gyermek már sokat mászik, jár, izeg-mozog, előfordulhat, hogy hatalmas tiltakozást fog kiváltani belőle. Egyrészt mert nem ezt szokta meg és újdonság lesz neki. Másrészt nagyobb a csomag és neki is kell idő megszokni, ez eltart egy pár napig. Nem akadályozza őt semmiben, de azért mégis nagyobb a két lába között.

Azt hiszem mindenki számára tökéletes megoldás nincs. Valahol el kell kezdeni a mosható pelenka készlet kialakítását és majd idővel kiforrja magát a dolog, hogy Neked melyik fazon a favorit. Ha szerencséd van és kapsz kölcsön, akkor gyakorlatilag nulla befektetéssel tudsz elkezdeni moshatózni, igaz még akkor sem biztos, hogy rögtön tetszeni fog. Az sem biztos, hogy ami az egyik gyereknek beválik, az a másiknál is működni fog. Sajnos az eleje (amíg nincs egy kis tapasztalatod és rálátásod) kísérletezős, de hidd el néhány alkalom után már minden menni fog. 🙂

Ezért ha kérdésed lenne, akkor írj nekem ide: info@moshatopelenkakucko.hu

Facebook-on is megtalálsz: www.facebook.com/moshatopelenkakucko

Egy biztos! Mosható pelenkát használni nagyon jó dolog!

Szép napot kívánok.

Sohan Zsuzsi

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email