Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Mosható pelenka kezdőkészlet összeállítás: 2. rész

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Általános kérdés teljesen kezdő, de lelkes szülőktől, hogy miből álljon a mosható pelenka készlet. Hogyan érdemes vásárolni, melyik textil pelenka mit tud és miből mennyi kell. Gondoltam, hogy akkor megpróbálom összeszedni a lehetséges variációkat és minden szempontot figyelembe véve elkészítem ezt a sorozatot.

A legelején tisztáztuk az alapkérdéseket, ha erről lemaradtál, akkor KATTINTS IDE és olvasd el újra.

A következő részben a mosható pelenka kölcsönzés lehetőségét részleteztem, hiszen ez is egy megoldás lehet ha kipróbálnád a modern textil pelenkát, de nem költenél első körben túl sokat rá. Erről ITT olvashatsz.

A most következő részben a fokozatos vásárlás előnyeit és hátrányai igyekszem megosztani veled.

A készlet-összeállítás lehetséges módjai

2. lehetőség: Fokozatos vásárlás

Ez azt jelenti, hogy egyesével vásárolod meg és próbálgatod a mosható pelenkákat, márkákat, fajtákat, anyagokat. Ez feltétlen az előnyeként lehet említeni, mert így a későbbiekben csak olyan darabokat vásárolsz majd, ami biztosan jó lesz nektek.
Igaz, ez a módszer időigényes, türelmetlen típusoknak nem ajánlom. További előnye még talán az, hogy van időd kivárni az akciós ajánlatokat és akkor megvenni a neked tetsző darabokat. Viszont még így sem lesz olcsó a készlet, mert ha egyesével veszed meg a pelenkákat, akkor annyival több szállítási költséggel kell számolnod.

Ha pedig már a több költségnél tartunk, akkor vedd figyelembe azt is, hogy az egyesével rendelt és egyesével szállított pelenkák mennyire megterhelik a környezetet. Itt most nem úgy értem az egy darabokat, hogy a nagyker veszi a gyártótól nagy tételben, hanem amikor te veszed meg az eladótól. Azért írom, hogy eladó, mert ez lehet webáruház, nagyker, bababolt, de akár magánszemély is és ha nem tudjátok megoldani másképp, akkor bizony postázni kell. Gondolj bele, hogy ebben a kicsi országban mennyi szállítási mód van, mennyi futárszolgálat és egyéb megoldás, ami nap mint nap az utakon jár. Oké, nem mindegyik szállít mosható pelenkát, de ha már váltasz és fontos a környezeted védelme, akkor gondolj bele ebbe is.

A másik – számomra szintén borzasztó – “megoldás”, amikor külföldi aukciókról szereznek be egy-egy darab pelenkát, amit ilyen-olyan módon juttatnak el kis hazánkba. Ilyenkor nem csak az autókból kipufogó gázok, hanem a hajós- és repülős szállítás is terhelik a környezetet. Nem kell velem egyetérteni, de azt gondolom nincs az a cuki-tündibündi pelenkaminta, -márka, amiért megéri.

Még a fokozatos vásárlás előnye lehet, hogy egyes pelenkák kialakítása, színe, anyaga megtetszik és abból vásárolsz be egy teljes készletet. Aztán vagy teljesen különböző darabokból áll majd a készleted vagy a próba során megtetszik egy fajta és abból jól bevásárolsz.

Jó ha tudod!

A hivatalosan működő webáruházaknál lehetőséged van reklamálni, a még nem használt pelenkákat visszaküldeni és egyéb módon megegyezni a webáruház üzemeltetőjével. Nálam örökéletű garancia van a modern mosható pelenkákra, ami azt jelenti, hogy bármikor is vásároltál és a használat során hibát észlelsz, akkor kicserélem a mosható pelenkát, természetesen a használtat is. Erről ITT olvashatsz bővebben!

Én óva intenélek a magyar aukciós portálokon fellelhető pelenkáktól, inkább nézz körül a fórumokon, Facebook csoportokban, keress otthon dolgozó, pelenkát varró anyukákat (WAHM-okat).

Ha magánszemélytől vásárolsz textil pelenkát, akkor megbízható, leinformálható helyről szerezd be. Ennek az az előnye, hogy kezdőként hiteles információkhoz juthatsz a moshatózásról, kicsit beleláthatsz milyen a mosható pelenka használata 1-2-több gyerek mellett. Sajnos hátránya is van, hiszen nem mindenki rendes. Nem tudhatod, hogy mivel mosta a pelenkákat, helyesen kezelte-e, nincsenek-e teljesen eltömődve, ezért mindenképpen informáld le az eladót. Persze garancia itt sincs, maximum áron alul, de tovább tudod adni őket.

Röviden ennyit érdemes tudni erről a beszerzési módról. Én azt gondolom, hogy majdnem mindegy hogyan szerzed be a mosható pelenka készletedet, a lényeg az, hogy itt vagy, textil pelenka készleten gondolkodsz. Azt kívánom, hogy Neked is hamarosan hasonló készleted legyen, mint a képeken:

Ha kérdésed lenne, akkor írj nekem ide: info@moshatopelenkakucko.hu

A Facebookon is megtalálsz: www.facebook.com/moshatopelenkakucko

Szép napot kívánok.

Sohan Zsuzsi

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email