Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Mosható pelenka kezdőkészlet összeállítás: 1. rész

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Az előző részben leírtam néhány fontos tudnivalót, alapkérdést, amit tisztáznunk kell mielőtt belevágsz a mosható pelenkák használatába. A további részekben sorra veszem, hogy milyen lehetőségeid vannak ahhoz, hogy saját készleted legyen.

Ezek megint csak az én javaslataim lesznek, ha mást kérdezel, biztosan mást fog válaszolni. Ezért azt szoktam mondani, hogy szimpátia, ajánlás, akármi alapján válassz ki EGY valakit, akire hallgatsz és utána már CSAK RÁ hallgass, mert egyébként összezavarodsz és elbizonytalanodsz. A teljes képhez hozzátartozik, hogy én zsebesekből álló készletet vettem még a fiam megszületése előtt és nem bántam meg. Tökéletesen kiszolgáltak minket, semmi gondom nem volt velük. Időközben persze, hogy tapasztalatot gyűjtsek, a főbb fajtákon végigmentem és használtuk, de maradtam a zsebeseknél. Nekünk elég volt, de ahány gyerek, annyi szokás…

Rengetegen kérdezik tőlem, hogy mekkora készlettel érdemes kezdeni és főleg, hogy mit vegyenek, milyen fajtákat. Erre több okból sem könnyű felelni, de megpróbálok egy kiindulási pontot adni. Egy készlet összeállításánál sok-sok kérdést teszek fel, ezért én mindig azt kérem, hogy írd meg a kérdéseidet, ne maradjon benned. 🙂 Nem ritkán egy-egy készlet összeállítása előtt 50 emailt is váltunk, de én ezt szeretem csinálni, nem zavarsz, nem tartasz fel, írj nyugodtan. Nincs rossz kérdés!!!

Ahhoz, hogy megfelelő mosható pelenka készleted legyen, rengeteg mindent kell tisztáznunk. Ez már régen nem az a textil pelenka, amit a szüleid vagy nagyszüleid használtak.
Az a véleményem, hogy a rengeteg információból egy kezdő nem tudja leszűrni, hogy akkor most neki melyik lenne jó és melyik nem. Azt sem tartom túl jó megoldásnak ha megkérdezed a barátnődet, aki moshatózik, mert lehet, hogy neki(k) egy bizonyos fajta bevált, de neked nem fog. Így látatlanban súlyos tízezreket befektetni bizony rizikós és könnyen csalódás a vége. Pedig nem a moshatóval van a gond, hanem Veled. Mert nem kértél tanácsot egy szakértőtől, nem vetted figyelembe a gyerek adottságait, nem gondoltad végig a szokásaitokat.

Nem a pelenka márkája és ára határozza meg alapvetően, hogy mennyire jó.

Újszülött kezdőkészlet (A kép csak illusztráció)

A készlet-összeállítás lehetséges módjai

1. lehetőség: Pelenkakölcsönzés

Egyre több anyukától kaptam ugyanazt a visszajelzést, miszerint nem mernek beruházni mosható pelenkába, mert „mi van, ha nem válik be?!”.

Ezért kidolgoztam azt az egyedülálló kölcsönzési rendszert, amely már 2 éve elérhető. Az elmúlt két évben közel 70 családnál volt valamelyik előre összeállított csomag és azt kell mondjam, hogy belőlük ma már moshatós családok lettek. A legnagyobb örömömre 100%-os aránnyal rendelkezünk, azaz aki kipróbálta, mind váltottak is.

Így nem nagy befektetéssel, otthon, a saját gyerekeden próbálhatod meg és tapasztalhatod ki, hogy milyen a “textilpelenka”.

Úgy működik, hogy elutalod a pénzt, én küldöm a csomagot. A 10 ezer kaucióból vonjuk le a bérleti díjat, attól függőn mennyi napot használjátok. Én 10 napot szoktam javasolni, mert kevesebb idő alatt nem derül ki a lényege.A kaucióból fennmaradó pénzt pedig beszámítjuk a vásárlásba és akkor nem kell ide-oda utalgatni. Persze ha nem tetszik és nem akarsz moshatózni, akkor visszautalom, de ilyen még nem volt. ;-)Bő egy napi adagot fogok küldeni, amiben 3 fajta lesz. Általában ezekből állítjuk össze a csomagot is, így szokott lenni benne külső+prefold (hajtogatós) és zsebesek is betétekkel. Az már, hogy mi a megvásárolt csomag összetétele a szokásaitoktól függ, elég jól tudjuk variálni. Nemsokára a kölcsönzős csomagok összetétele is változni fog. Ezek után, hogy a saját készleted milyen mosható pelenkákból fog állni, már teljesen rajtad múlik. Míg a kezdeteknél csak zsebesekből álló készlet volt nálam kapható, mára már teljesen átalakultak a csomagok, mert változtak az igények.

Jó ha tudod! A kezdeteknél még hatalmas lenne egy egyméretes pelenka, ezért mindenképpen meg kéne várni, hogy a baba elérje a 4-4,5 kilós súlyt. Általában fel kell iratkozni a próbacsomagra, szóval előtte azért írj rám és nézünk egy időpontot.

Itt tudsz időpontot foglalni: info@moshatopelenkakucko.hu

Szép napot kívánok.

Zsuzsi

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email