Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Meddig használható egy nedvszívó betét?

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Röviden: sokáig.

Hosszabban: nagyon sokáig.

Megint sokak számára érdektelen téma következik, de egyre többet teszik fel nekem ezt a kérdést, ezért gondoltam pár sort megérdemel a téma.

Először amikor felmerült kérdésként, megmondom őszintén, nem is értettem mire akar a kérdező kilyukadni. Annyira egyértelmű volt, hogy a nedvszívó betét sokáig jó és mosható is. Aztán rájöttem, hogy csak nekem egyértelmű ez, egy mosható pelenkázás után érdeklődőnek egyáltalán nem. Sőt, közrejátszott a szokásos “keverem a régi mosható pelenkázással” történet.

Na akkor érthetőbben.

A legtöbb webáruházban, de nálam biztosan, a pelenkák mellé jár két darab nedvszívó betét is. Ez ugyanolyan anyagból van, mint a pelenka. Magyarul (nálam ez) mikroszálas vagy bambuszos. Ez az alapeset. Persze kérheted vegyesen is vagy ahogy jólesik. A lényeg, hogy NEM KELL eldobni használat után. (Kapható más fajta nedvszívó betét is nálam, de az nem az alapkészlethez tartozik.)

nedvszívó betétek

Ne keverd a régi dologgal, amikor a tetra pelenkába Ágnes vagy Éva betétet tettek, (nem találtam a neten képet róluk, bocs) mert azokat valóban ki kellett dobni, de ez ma már nincs így.

Ne keverd a papírbetéttel sem, amit kakifogóként ismerhetsz, mert az meg nem nedvszívásra lett kitalálva.

A nedvszívó betétek együtt élnek, használódnak, mosódnak a pelenkákkal. Az élettartamuk közel akkora, mint a pelenkáké. Előbb-utóbb tönkremennek, de hát a ruhák is elhasználódnak egyszer…

Nem kell havonta, kéthavonta, de félévente sem nedvszívó betéteket venned. Ezeket jó minőségben, nagy igénybevételre tervezték és gyártják, hiszen naponta bírniuk kell a gyűrődést a popsi alatt, 3 naponta mosásba is kerülnek. (Kivétel a nagy készleteknél, ahol jóval több betét van, mint kellene. Na de abban az esetben meg még kisebb az elhasználódás esete.)

Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem mennek szét. Dehogynem. Elhasználódnak egy idő után. Én is kaptam pár pelenkát betéttel, mint kiderült előttünk már 3 gyereket túléltek a betétek. Éppen ideje volt, hogy nálam szétmenjenek. 😉

KÉP
hibák 003

Simán előfordulhat olyan, hogy kívülről nem látszik, hogy bolyhos vagy elhasználódott lenne a betéted, de mégis átereszt, nem szív rendesen. Ilyenkor gondolj arra (légy pozitív, hogy nem rossz minőséget sóztak rád), hanem eltömődtek az ammóniától, popsikrémtől. Gyorsan csinálj egy mélyáztatást, teregesd ki a napra és máris mehet újra a használatba. Ezt már leírtam én hogyan csinálom ITT találod!

Ha továbbra is átereszt, akkor sajnos minőségi gondok lehetnek.

 

A papírbetét. Az csak arra szolgál, hogy ne kelljen a kakiban matatnunk, azaz felfogja a nagyját amit aztán a WC-be dobva lehúzhatunk. A kifejezetten kakifogónak árult papírbetétekkel ezt nyugodtan megteheted, mert lebomlanak. Ha nem vagy biztos benne, hogy Neked milyen van, akkor kérdezd meg az eladót vagy inkább dobd a kukába.

Ezek a papírbetétek is kimoshatók ha csak pisi érte őket, általában 3-4 mosást kibírnak.

Így néznek ki:

A hibrid pelenkák lényege éppen az, hogy használhatod őket mosható illetve eldobható betéttel is, pl. ha sokat utaztok.

Ezek is több méretben kaphatók (mármint az eldobható betétek), általában drágán (80-100 Ft darabja) és nehezen beszerezhető. Ezeket a betéteket nem szabad mosni, eldobós.

KÉP
eldobható hibrid betétek

 

Remélem így már jobban érthető, hogy miről van szó. Ha további kérdéseid lennének a témával kapcsolatban, kérlek írj nekem: info@moshatopelenkakucko.hu

 

Kellemes estét kívánok!

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email