Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Lehet-e szárítógépet használni a moshatóknál?

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Ez a téma is többször előkerül, főleg hogy több külföldi vásárlóm is van, akik küszködnek a pelenkák száradásával. Az egyikük Norvégiában él és szomorúan írta nekem többször, hogy sajnos a leggyorsabban száradó mikroszálas nem ritkán 3-4-5 nap után is nedves. Ami azért is baj, mert könnyen büdösödhet, penészedhet.

Megoldás lehet a szárítógép, de fontos néhány dologról tudnod. Moshatózós körökben sincs egységes álláspont, azaz valaki használja és imádja a szárítógépet, más totálisan ellenzi.

Persze a legjobb az lenne ha maguktól és minél gyorsabban száradnának a pelenkák, betétek és az egyéb alkatrészek. A nap csodákra képes és sokszor elég egy kis szellő, már száraz is minden.

Télen előfordulhat, hogy nehezebben száradnak, ilyenkor tedd őket a radiátor mell/elé vagy a fűtőtest közelébe, de semmiképpen se rá. Fő az elővigyázatosság. 🙂

A nyirkos, tavaszi-őszi időszakban viszont nagy szolgálatot tehet egy szárítógép, viszont néhány dologra érdemes odafigyelni.

A tudnivalók:

  • gyapjút sose tegyél szárítógépbe, mert összemehet a magas hőtől
  • a PUL-os külsőket szintén kíméld meg, mert könnyen megolvadhat az anyag, ami aztán összeragad és használhatatlanná válik (a PUL egyébként is gyorsan szárad, nem szokott kelleni a külön szárítás)
  • mielőtt rászánod magad a szárítógép használatára, egy darabot tegyél be a ruhák mellé és azon kísérletezz, ne a teljes készleten
  • a betétek, belsők bírják a szárítógépet
  • ha van a gépen olyan lehetőség, akkor kímélő, extra kímélő programot válassz, amikor a pelenkákat szárítod
  • a bambusz, kender rostok nem annyira szeretik a szárítógépet, de tény, hogy hihetetlen puhán veheted ki őket  a gépből (nem rendszeresen, hanem csak eseti jelleggel néhány alkalommal nem árthatsz nekik)

Ha lenne olyan téma, amiről szívesen olvasnál, akkor írd meg nekem ide: kapcsolat@moshatopelenkakucko.hu

Szép napot kívánok!

Ági

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email