Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Lanolinozás mumus

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Az első és legfontosabb: NE FÉLJ TŐLE!

Se a gyapjú pelenkától, sem a lanolinozástól nem kell félned, mert szuperjó és hasznos mindkét dolog.

A gyapjú pelusokról bővebben itt olvashatsz: http://moshatopelenkakucko.hu/moshato-pelenka-tipusok-gyapju-pelenka-kulsolanolinozas/

 

 

A lanolinozás folyamata:

Ahány ház, annyi szokás. Így tudnám a legjobban jellemezni a kezelését és a módszereket. Ezért azt javaslom, hogy az alapdolgokat mindenképpen tartsd be, a többivel kísérletezhetsz. 😉

Először is a külsőt mosd ki kézben meleg, mosószeres vízben (babasampon is tökéletes). Majd ezután jön a lanolinozás. Most két egyszerű módszert írok le, ez legyen az alap.

  1. verzió: Miután kimostad a gyapit, tegyél a kezedre lanolint és kezd el dörzsölni fehéredésig. Ezt nem tudom jobban elmagyarázni, de amit a gyakorlatban is megvalósítod, rögtön megérted majd. Ha ezzel kész vagy, akkor a gyapjú belső felére kend fel, dörzsölgesd át, mozgasd meg, hogy mindenhova egyenletesen jusson.
  2. verzió: keress egy tálba, lavórba tegyél bele egy teáskanálnyi (diónyi) lanolint és egy annyi meleg vizet ami majd ellepi a pelust. Tegyél még egy löttyintés sampon és keverd össze.

Mennyi a löttyintés? Tényleg nem sok, néhány csepp. Azért kell, mert a lanolinnak itt is ki kell fehérednie és a sampon segít neki emulgeálni (elkeveredni).

Na kész a turmix, tedd bele a kifordított gyapidat. Jól nyomkodd át, óvatosan dörzsöld meg, hogy mindenhol érje és befedje a lanolin és hagyd magára. Egyáltalán nem baj ha ázik jó sok órán át vagy akár egész éjszaka. Miután ez megvan, akkor nyomkodd ki, NE csavargasd. Inkább tedd be egy jó nedvszívó törölközőbe vagy textilpelenkába, a lényeg, hogy minél több nedvességet elvegyél tőle. Így is simán fog 1,5-2 napig száradni, de ha segítesz neki, akkor gyorsíthatsz a folyamaton.

Ne ijedj meg, ha elsőre több lanolint használsz el, nem fog ez így maradni, de neked is bele kell jönni a dologba. Viszont arra figyelj, hogy a túl sok lanolin sem jó, mert a szálak között megragad.

 

Ennyi. Kész vagy a lanolinozással. Hidd el, leírni sokkal hosszabb idő volt, mint elvégezni.

by Sohan Zsuzsi & S-V Ági

 

+ 1 trükk: ha új gyapjú külsőt „avatsz” be első lanolinozással, akkor érdemes lehet a művelet végeztével az 1. pontban leírt módszerrel egy kis lanolint a tenyeredben eloszlatni és a pelus belső, lanolinozott részét áttapicskolni még egy kicsit. Ezzel elérheted, hogy a friss új pelus már az első kezelés után atombiztos, ázás mentes legyen.

Gyapjú pelenka külső

Ha kérdésed van írj nyugodtan! kapcsolat@moshatopelenkakucko.hu

Szép napot!

Ági

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email