Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

A kezdeti lépések…

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Otthon vagy, jó esetben már a gyerek is megszületett és nézegeted a nagy halom mosható pelenkát, amit megrendeltél és erősen gondolkozol, hogy akkor most mit is kell csinálni?

Biztosan komolyan gondoltam én ezt? 🙂

Hogyan fogom mosni és tárolni?

Úristen, erről senki nem szólt egy szót sem! (Kivétel ha velem akadtál össze, mert én aztán még több infót adok, mint amit el bírsz viselni és fel tudsz dolgozni. 😉 )

Szóval megvan a teljes csomag, ez általában 18-20 darabot jelent. Innentől kezd érdekes lenni a dolog, hiszen mindenkiben ott van a félelem, hogy beválik-e vagy sem?!

Én azt javaslom Neked, hogy kezdetnek csak egy napi adagot bonts ki és öblíts át vagy moss ki, mert ha valami miatt mégsem válik be és kibontottad mindet, akkor az már használnak minősül és senki nem fogja visszavenni Tőled teljes áron. A napi adag általában 6-7 pelenka.

Szerintem egy hét elegendő arra, hogy kitapasztald a gyakorlatban hogyan is működnek, mennyi időközönként kell cserélni, mennyire kell beállítani a méretét. Utána már simán kibonthatod a többit és használatba veheted.

Nálam úgy történt a dolog, hogy egy napi pelust használtam egy hónapon át. Kitartóan mostam minden használat után, hogy ne este kelljen az összeset vagy ha éppen mosást indítottam, akkor bevágtam a ruhák közé és akkor nagyon örültem, hogy nem kell kézben mosnom…

KÉP

Egy nap nézegettem a kiszáradt kezemet és elgondolkoztam, hogy tényleg ekkora hülye vagyok, hogy magamnak csinálok plusz munkát?

Hiszen ott a teljes készletem, nem a folyóra kell mosni járni, hanem létezik mosógép (akár gyors programmal, féltöltettel is) és még egy csomó időm marad másra… 🙂

Ez van, későn érő típus vagyok. 😀

A megvilágosodás után már minden kényelmesebb lett, használtam a teljes kollekciót, én megnyugodtam, hogy esténként nem kell még a pelenkákkal is foglalkoznom és boldogság volt minden téren.

Azt nekem sem mondták el, hogy a mosható pelenkák előállítása során rákerülhetnek olyan anyagok, amelyeket ki kell mosni és csak a 3.-4. mosás után (lehetőleg gépi mosás 40 fokon) éri el a tökéletes nedvszívását. Akkora mosódik ki belőlük a gyártás és csomagolás során rákerült szennyeződés, egyéb kémiai anyag. Ez nem azt jelenti, hogy fogd meg a vadiúj pelenkákat és mosd át 3-4-szer egymás után a gépben. Hanem az első mosás után használd rendeltetésszerűen és majd egy kis idő elteltével szépen kimosódik minden a pelenkákból. 🙂

Remélem hasznosnak találtad ezt a kis szösszenetet, folytatom hamarosan. Addig is kövess engem a Facebook-on is, érdekes témákkal, szebbnél-szebb mintás pelenkákkal vagyok jelen. 🙂

https://www.facebook.com/moshatopelenkakucko

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email