Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Hogyan tisztítsuk a mosható női betéteket?

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Bemutattam előző cikkben az általános tudnivalókat és az induláshoz fontos infókat a mosható női betétekről. Most kicsit áttérek a gyakorlati dolgokra. Tételezzük fel, hogy van már betéted és éppen készülsz elkezdeni használni.

 

 

A bébiplüss, a pul, és a pamut anyagok nem igényelnek különösebb kímélő mosószert, öblíthetőek is bármilyen típusú öblítővel. Ugyanúgy kezelendők, mint bármilyen pamut ruha. De részletezve:

A tisztasági betétek tisztítása ugyanúgy működik, mint a fehérneműé. Szennyes tartóba, majd mosógépbe kerül, és kész.

Az egészségügyi betéteket használat után folyó víz alatt alaposan ki kell nyomkodni, kis Marhaepe szappannal, vagy mosószappannal lehet megdörzsölni a foltot, ha szükséges, majd alapos kicsavarás után mehet egy kis vödörbe, ahol vár a mosásig. Mosás előtt, ha szeretnéd mehet ázni kicsit (1-2 óra) az ecetes, vagy prekarbonátos vízbe. Végül a mosógép elvégzi az utolsó simításokat. 40-60 °-on mosható. Én ecetes vízzel öblítem, így egyúttal fertőtlenítem is.
A pul miatt vasalni, magas hő hatásnak kitenni nem szabad!
A világos bébiplüss anyagok foltosak maradhatnak. Erre lehet megoldás a marhaepe szappan, vagy a prekarbis áztatás.

A szárítógép használatát “hivatalosan” nem ajánlanám, hisz valamivel csak hamarabb tönkremennek így az anyagok….  De a sajátomat bő 1 éve szárítom a szárítógépemben, és egyiknek sincs semmi baja. Vásárlóim sem jeleztek a szárítógép miatt  semmilyen problémát. Az anyagokat is úgy válogattam össze, hogy még a Pul is bírja a 95 fokot is. Szóval legyetek tudatában, hogy lehet, hogy nem 8 évet bír ki, hanem csak 7-et ha szárítógépben szárítjátok. És döntsétek el hogyan szeretnétek. 😀

A foltoknak nagyon jót tesz a napoztatás, vagy a nátrium prekarbonátos áztatás, ahogy Vivi is írja: Én úgy szoktam, hogy használat, és öblítés után áznak kb fél-1 napot perkarbiban, utána újabb öblítés, és így gyűjtöm őket egy PUL zsákban. A menzesz végén az összes ázik még egyszer perkarbiban egy vödörben, majd mosás 40 fokon hosszú programmal. Ha még maradt folt, az megy a napra. Van pamut is és bébiplüssös is, nem foltosak. Nem szedi ki a színeket…

 

bambusz frottír anyagokat egész máshogyan kell kezelni.

Mosni csak olyan mosószerrel szabad, amely enzim, foszfát, szappan, és illatmentes. Tehát babaruhák mosására alkalmas mosószerrel tisztítható! Öblítő nem használható. Amennyiben nem így van tisztítva az anyag valószínűleg egy éven belül tönkremegy.
Ezen túl mire eléri a teljes nedvszívó képességét kb 5-6 alkalommal át kell mosni.
További információk a bambusz anyagról: http://www.bambooland.hu/p/miert-bambusz.html

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email