Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Ti kérdeztétek – folttisztítás

„Még azt szeretném kérdezni, hogy az anyatejes kakis pelussal hogyan bánjak, ha sok a peluson meg a betéten a kaki? Én úgy szoktam csinálni, hogy hideg vízzel lemosom róla a kakit és a marhaepe szappannal kenem be, és kisúrolom belőle. Elég hosszadalmas, meg marhára fogy a szappan. 🙁 „

KÉP

Az anyatejes széklet az elején borzasztó, mert kifolyik mindenből, a műanyag pelenkából is. Így azt az időszakot sajnos túl kell élni. Viszont a folttisztító só és a napoztatás csodákra képes. Ha kisebb a folt, akkor a nagyját lemosod csap alatt, bekened a szappannal (igen, sok fogy belőle 2-3 hónapig, de hozzátáplálás után a kaki állaga megváltozik) és hagyod hatni a szappant, aztán mosás.

 

Ha makacsabb a folt, akkor benedvesíted vagy átmosod, ahogy neked jobb és folttisztító sóval leszórod, szintén hagysz egy kis hatóidőt neki és mosás. Más anyukák folttisztító só és víz keverékéből pépet/masszát csinálnak, és azt kenik a foltokra. Teljesen mindegy az eljárás, a lényeg, hogy rákerüljön.

 

Ha a folt az első mosásnál nem jön ki, akkor sincs pánik, mert attól még a pelenka tiszta, csak foltos. Viszont a következő mosásnál tuti kijön minden belőle. Ha napoztatni tudsz, akkor meg rögtön kijönnek a foltok.

 

Nagyban megkönnyítheted a saját életed, ha használsz kakifogót vagy más néven papírbetétet, amit a baba feneke és a pelenka közé kell tenni és azt a célt szolgálja, hogy a széklet nagyját felfogja. Így nem kell könyékig matatnod a kakiban, hanem egy egyszerű mozdulattal a WC-be hajítva, lehúzhatod. Nem kell megijedni, teljesen lebomlik, nem okoz dugulást. A kakifogóról még lesz szó bővebben. 😉

Szerző: Sohan Zsuzsi

 

Ha a folttisztítással kapcsolatban maradt kérdésed, ide írj nekem: info@moshatopelenkakucko.hu

Szép napot kívánok!

Ági

www.moshatopelenkakucko.hu

www.moshatopelenkakucko.hu/bolt

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email