A doTERRA termékek Tiszta Terápiás Minőségű (CPTG) illóolajak.

Az esszenciális olajok alkalmazása

Hamarosan megismered a dōTERRA esszenciális olajok használatának ezernyi módját, ideértve a pihenést, a személyes higiéniát, a takarítást, a főzést és egyebeket. Minden olaj legalább három módon alkalmazható: párologtatva, külsőleg vagy ételekhez adagolva. Íme egy egyszerű útmutató, amely segít Neked biztonságosan és hatékonyan használni a készletében található olajokat.


Párologtatás

A stimuláló aromás élmény érdekében az esszenciális olaj párologtatható,illetve közvetlenül belélegezhető. Az olajok aromásan történő alkalmazása hangulatjavító hatású és megtisztítja a levegőt a nem kívánt szagoktól.

Külsőleg

Az esszenciális olaj könnyedén felszívódik a bőrön és külsőleg önmagában, más olajokkal, vagy hordozó olajokkal együttesen is biztonságosan alkalmazható.


Belsőleg

Az esszenciális olaj belsőleg is alkalmazható a számos jótékony egészségügyi hatás elősegítése érdekében. Zöldségkapszulába csepegtetve, vagy különböző ételekhez adagolva ezek a belsőleg alkalmazható olajok étrend-kiegészítőként is használhatók.

Az esszenciális olajokkal kapcsolatos biztonság


A dōTERRA tiszta esszenciális olajok rendkívül hatékonyak. Akár aromásan használod, akár külsőleg alkalmazod
vagy belsőleg fogyasztod, ne feledd azt, hogy sok kicsi sokra megy. Mindig kövesd a dōTERRA felhasználási
javaslatait. Ezek az ajánlások megtalálhatók a termékoldalakon, valamint a doterraeveryday.eu oldalon.


■ Ha első alkalommal használsz külsőleg egy esszenciális olajat, tanácsos hordozó olajjal hígítani, így kiderül hogy a bőröd miként reagál az olajra. Kezdd egy csepp esszenciális olajjal és öt csepp frakcionált kókuszolajjal. Idővel és tapasztalattal ezt az arányt személyre szabhatod.


■ Némelyik esszenciális olaj nagyon erős, és a bőrre történő felvitel előtt mindig hordozóval kell hígítani, ilyen például a dōTERRA frakcionált kókuszolaj. Ezek közé az olajok közé tartozik a kasszia, fahéj, szegfűszeg, muskátli, citromfű, szurokfű és kakukkfű. Ezeket fűszeres, erős olajokként ismerjük. Amikor ezeket első alkalommal használod, próbáld ki az egy csepp esszenciális olaj tíz csepp frakcionált kókuszolaj hígítási arányt.


■ Némelyik esszenciális olaj fényérzékenységet okoz, amelynek eredményeképpen könnyebben leéghetsz a napon. A legjobb, ha külsőleg történő alkalmazás után legalább 12 órán át távol tartod magad az UV-fénytől (napfény vagy szolárium). Ezen olajok körébe tartozik a(z): AromaTouch™, bergamott, dōTERRA Air™, dōTERRA Cheer™, Citrus Bliss™, Elevation, dōTERRA Forgive™, grépfrút, InTune™, citrom, zöldcitrom, dōTERRA Motivate™, dōTERRA On Guard™, Purify, Smart & Sassy™, vadnarancs és Zendocrine™.

■ Az esszenciális olajok általában biztonságosan felvihetők a bőr bármely részére, de néhány területet el kell kerülni. Ne kendd az olajat az orrodra, az orrlyuk közelébe, a belső fülbe, a szemekbe, a sérült bőrre vagy más érzékeny területekre. Sérült bőrre csak bizonyos olajok kenhetők melyek vérzés csillapítóak és sebgyógyítóak, mint a levendulaolaj, tömjén olaj.


■ Ha az olaj felkenése után bőröd kipirosodik, viszket vagy ég, puha ruhával finoman letörölve távolítsd el az olajat a bőrről, majd a törlések között váltakozva adagolj hordozóolajat (például frakcionált kókuszolaj), és gyengéden töröld át a területet.


■ Amikor belsőleg használod az esszenciális olajat, egyszerre egy-két csepp bőven elegendő. Az olajat közvetlenül adagolhatod vízhez vagy más folyadékhoz, illetve csepegtetheted egy üres kapszulába és lenyelheted.


■ A gyermekek általában sokkal érzékenyebbek az esszenciális olajokra, mint a felnőttek. Mielőtt külsőleg alkalmaznád gyermekeden, legjobb ha hígítod az esszenciális olajat, és a talpon kezded a használatot. Két éves kor alatti babáknál kezdetnek jó ötlet a párologtatóban történő aromás alkalmazás.


■ Mivel a dōTERRA olajok nagyon erőteljesek, ezek kizárólag felnőtt felügyelete mellett alkalmazandók. A dōTERRA azt javasolja, hogy olajait tárold magasan, gyermekek számára nem elérhető helyen. Az olajos üvegcséket mindig a mellékelt nyíláscsökkentővel ellátva és jól lezárt kupakkal kell tárolni.


■ Ha bármilyen kérdésed van az esszenciális olajoknak az egyéni igényeidnek megfelelő használatával kapcsolatban, forduljon tanácsadóinkhoz:

Agócs Melinda: +36309955053 Bán Szilvia: +36304134317 (Viber üzenetben a legjobb)

A termékleírásokban található információk nem minősülnek orvosi tanácsnak! Egészségügyi probléma esetén fordulj szakorvoshoz!


Fel