Merula intimkehely

MERULAEPER

Márka:

Eleged van a műanyag eldobható betétekből és tamponokból? Barátkozz meg a megbízható, környezetbarát és persze csodaszép Merula intimkehellyel!

A Merula Cup-pal biztosan nem fogsz mellé! Akár szültél már, akár nem, akár sportolsz/intimtornázol, akár nem, a Merula megbízható társad lesz a menstruáció alatt.

Kerek formája alacsony,közepes és magas méhszájhoz is remekül illeszkedik.

ez a termék jelenleg nincs készleten,

8 090 Ft‎

 Méret: egyméretes (nincs A-B, vagy S-L méret!)

Anyag: 100% tisztaságú orvosi szilikon
Kapacitás: 38 ml
Gyártó: Merula, Németország

Németországban gyártott, orvosi szilikonból készült,  és még egy plusz: ez vegán termék!

A Merula a legtöbb nőnek megfelelő, ám a felhelyezését egy kicsit gyakorolni kell. Erről lejjebb tekerve olvashatsz többet.

Miért egyméretes?

Na jó, valójában 2 féle méret létezik belőle. A normál kapacitású Merula Cup 38 ml-es kapacitással rendelkezik, ami lefedi az A-B vagy S-L méreteket. Összehasonlításképpen a különbség más kelyhek kapacitásával akár 10 ml-es is lehet. Ezzel gyakorlatban annyit nyersz, hogy egy átlagos vérzésnél elegendő 8-10 óránként ránézni a kelyhedre és nem kell például a munkahelyeden, vagy kiránduláskor idegen helyen kiöntened.

Amennyiben még nem szültél, vagy alacsonyan van a méhszájad, a Merula Cup akkor is passzolni fog. Az egyik oka, hogy nagyon kellemesen puha, a másik, hogy az egész kehelytest rövid, nincs 4 centiméter.

Kapható még belőle XL méret (50 ml-es kapacitással), ami igazi nagyágyú és csak a nagyon erős, niagara típusú vérzésnél van rá szükség.

Néhány adat:

Merula  Kapacitás: 38ml Átmérő: 40-46mm Kehely hossza: 39mm Kehely teljes hossza szárral: 72/61/50 mm attól függően, mennyit vágsz a szárból
Merula XL Kapacitás: 50ml  Átmérő: 46mm Kehely hossza: 50mm Kehely teljes hossza szárral: 72/61/50 mm attól függően, mennyit vágsz a szárból

Mi van a dobozban? 

  • 1 db Merula intimkehely
  • 1 db (csodaszép) tároló tasak
  • Használati útmutató füzet (ezt a leírást is megtalálod benne)

Használat, tisztítás

– az első használat előtt, illetve egyszer egy hónapban a ciklusod után, fertőtlenítsd a kelyhed.

  • forrald 5 percig forró vízben (tűzhelyen vagy mikróban – sterilizáló pohárban)
  • használj sterilizáló oldatot vagy folyadékot

– a menstruációd alatt az ürítésekkor öblítsd ki a kelyhet és mosd át szappannal. Ha erre nincs lehetőséged pl. kiránduláskor, nyilvános mosdóban stb., akkor vigyél magaddal egy kulacs vizet, vagy töröld át wc papírral.

– azért, hogy ne színeződjön el a kehely, először hideg vízben öblítsd át

– a kelyhedet legkésőbb 12 óra elteltével ürítsd ki és mosd át! Természetesen gyakrabban is ürítheted, ha szükség van rá, de ennél tovább ne maradjon bent.

Felhelyezés:

Merula intimkehely

  1. Nyomd be a kehely középső részét és helyezd fel a kelyhet és aztán engedd el.
  2. Bizonyosodj meg róla, hogy kinyílt a felső pereme  (olyan pukkanó hangot fogsz hallani). Ha szükséges, használhatsz síkosítót.
  3. Figyelj rá, hogy a Merula kelyhet nem kell olyan magasra tenni, mint a tampont!
  4. Ha nem nyílik ki teljesen, azaz horpadt marad az alja, akkor is szivárgás-mentesen működik

Eltávolítás:

A puha, jól megfogható létra-kialakítású szár segítségével LASSAN, balra-jobbra mozgatva húzd le a kelyhet addig, amíg az ujjaiddal el nem éred a kehelytestet. Nyomd össze az ujjaiddal a kehely alját vagy nyomd be a peremét úgy, hogy megszűnjön a vákuum.  Ezután már könnyen ki tudod húzni.

A létrát méretre is vághatod, de az első ciklus alatt még tapasztald ki, mekkora hosszra van szükséged, mert a méhszáj magassága a ciklus alatt is változik. A létrát akár be is hajthatod a kehelytest mellé.

merula szár levágása

Mi is pontosan az intimtölcsér?

A tölcsér egy orvosi minősítésű, 100% szilikonból készített menstruációs intimkehely. Ugyanezt a szilikont használják a gyógyászatban és az élelmiszeriparban is, tehát teljesen biztos lehetsz abban, hogy sem fertőzéstől, sem gombás megbetegedéstől, de allergiás panaszoktól sem kell félned.

Mire használható?

Ez egy intimhigiéniás termék, ami ötvözi a tampon és a betét előnyeit, azaz: természetes módon távozik a vér, de mégis, láthatatlan módon a tampon kényelmével a testedben elrejtve van. Míg a tampon és a betét felszívják a nedvességet, addig a tölcsér összegyűjti azt. Használatával megelőzhető az irritáció és a kiszáradás. (A tampon ugye a test természetes nedvességét is felszívja, ezért szárad ki a hüvely és ezért kellemetlen a csere a gyengébb napokon.)

Hatalmas előnye a kehelynek még, hogy semmilyen adalékanyagot, mérget, ragasztóanyagot, illatanyagot NEM tartalmaz.

Írd meg véleményed

Merula intimkehely

Merula intimkehely

Eleged van a műanyag eldobható betétekből és tamponokból? Barátkozz meg a megbízható, környezetbarát és persze csodaszép Merula intimkehellyel!

A Merula Cup-pal biztosan nem fogsz mellé! Akár szültél már, akár nem, akár sportolsz/intimtornázol, akár nem, a Merula megbízható társad lesz a menstruáció alatt.

Kerek formája alacsony,közepes és magas méhszájhoz is remekül illeszkedik.

Kapcsolódó termékek

Fel