Mosószóda 5 kg

MOSOSZODA5

Márka:

A legegyszerűbb környezetbarát tisztító- és vízlágyítószer a mosószóda.

1 970 Ft‎

1 DB készleten

Bármilyen bolti mosószerhez adva javítja a mosás hatásfokát. A felhasznált mosószer mennyiségét akár a felére csökkentve jelentős költségmegtakarítást érhetsz el vele.

A mosószóda közel olyan kíméletes környezeti szempontból, mint a mosódió. Használható gépi, illetve kézi mosáshoz önmagában vagy mosóporral keverve.

Előnyös tulajdonságai:

 • vízlágyító, ezáltal a mosópor hatékonyabb, hiszen Te is tudod, hogy a kemény vízben nehezen oldódik a mosópor
 • tisztító, zsíroldó hatása miatt erősen szennyezett ruhák, felületek tisztítására is alkalmas, általános tisztítószerként is használható
 • környezetbarát, mert olyan folyamatban állítják elő, hogy nincs káros mellékterméke.

 

Használati javaslat:

 • Mosás: a mosószeradag harmadát – tetszés szerint akár felét – helyettesítheted mosószódával. Ilyenkor biztosan nem veszi ki a textíliák színét, minden puhább, tisztább lesz. De fehér ruhákhoz használhatod önmagában is. Ajánlott hőfok: 40-60 fok.
 • Áztatás: az erősen szennyezett, foltos, olajos ruhát mosás előtt egy éjszakára áztasd langyos, szódás vízben! Ebben az esetben figyelj a ruha színtartósságára.
 • Mosogatás: 5 liter forró vízben feloldott 1 evőkanál mosószóda eltávolítja az edényeidről a zsiradékot, az égett foltokat. Az üvegedényeket viszont utána ecetes vízzel át kell öblíteni,  mert foltosan száradnak. Alumínium edényeket ne moss vele!

 • Általános tisztítás:1 liter meleg vízben feloldott 1 evőkanál mosószódával tökéletesen és kíméletesen tudod széppé varázsolni a legmakacsabb tűzhelyeket, a legzsírosabb csempét és még a padlót is tisztává varázsolja. A piszkos keféket, konyharuhákat, rongyokat meleg, mosószódás szappanos vízben tisztíthatod, szagtalaníthatod. A tisztított felületet vízzel öblítsd utána!

 • Vízlágyító, zsíroldó és tisztító hatása már viszonylag kis mennyiség esetén is jelentős: 30 liter vízhez kb. 3-4 evőkanál szükséges. Ezzel körülbelül fél adag ruhát moshatunk az automata mosógépekben. Kevés szódabikarbónával keverve a mosóhatás fokozható, erősen szennyezett ruhák  tisztításához a szintén környezetbarát fehérítő és folttisztító só használata javasolt. Öblítéshez ecetet ajánlunk, melyet természetes illóolajokkal tehetünk illatossá. A mosószódát használhatjuk mosódióval keverve is, ezt főleg fehér ruhák esetében ajánlatos. Az erősen szennyezett ruhák tisztításához kell(ene) az áztatást!

   

  FONTOS, hogy tudd: Ha érzékeny bőrű vagy, gumikesztyűben dolgozz vele, mert kiszárítja a bőröd.

  Napjainkban a mosószóda reneszánszát éli. Olcsó és környezetbarát volta miatt egyre többen fedezik fel ismét ezt a régi-új tisztítószert.

394 Ft/kg

Írd meg véleményed

Mosószóda 5 kg

Mosószóda 5 kg

A legegyszerűbb környezetbarát tisztító- és vízlágyítószer a mosószóda.

Kapcsolódó termékek

Fel