Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Popsikrém helyett shea vaj

 

A shea vaj sárgásfehér színű növényi zsiradék, amely egy Közép-Afrikában élő fa terméséből készül.

vaj

 

 

A karité fa 20 éves korában hozza első szilvára emlékeztető, csonthéjas terméseit és akár 200 éven keresztül is terem.

shea dió

A karité fa egész évben terem, de általában évente csak egy-két alkalommal szüretelik. A növény gyümölcse a shea dió akár 60-70%-os zsírtartalommal rendelkezik.

A vaj előállítása időigényes munka. Az érett gyümölcsök belsejét először összetörik, vagy apróra darálják és vízzel keverve tűz felett óvatosan melegítik. A dió-őrleményből kiolvadó zsiradék a víz felszínén összegyűlik. Az eredmény egy vajszerű, törtfehér színű, édeskés, kissé füstös illatú növényi zsiradék, a shea vaj.

shea főzés

A tradícionális elkészítés kétségtelen előnye, hogy a shea vaj igen magas A, E és F vitamin tartalmát képes megőrizni, továbbá nem tartalmazza a kémiai kivonáshoz alkalmazott vegyszerek maradékait. Az elkészült shea vaj színe, illata és pontos összetétele attól is függ, hogy a shea diót melyik évszakban és tájon szüretelték. A shea vajat Afrikában igen nagy mennyiségben állítják elő. Ott a bőrápoláson kívül a táplálkozásban is használják, sőt – éghető lévén – még világítanak is vele. A szennyeződésektől mentes, finomítatlan shea vajat hordókba töltik és szállítják a világ különböző pontjaira.

tömbök
A shea egyik legnagyobb értéke, hogy sokáig változatlan minőségű marad, nehezen avasodik. Megfelelő körülmények között tartva egy évig biztosan megőrzi minőségét, de egy év után is csak vitamintartalma kezd lassan csökkenni.

A shea vaj legfontosabb alkalmazási területe a bőrápolás. Összetételéből adódóan a finomítatlan, kezeletlen shea vaj önmagában is bőrápoló hatású. Gazdag zsírsav-tartalma mellett sok A, E és F vitamint tartalmaz. A shea könnyen felszívódik a bőrbe és hosszantartó hidratáló hatást fejt ki, serkenti a bőr öngyógyító képességét. A shea vaj “titka”, hogy összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére, vitamintartalma pedig szinte tökéletes bőrápolóvá teszi.

.
Fontosabb alkalmazási lehetőségek:
Száraz bőr
A shea vaj viszonylag lassan szívódik fel a bőrbe, hosszantartó hidratáló hatású.
Ekcéma
Az ekcémás bőr tüneteit gyorsan csökkenti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását.
Pikkelysömör
Gyorsan és tartósan enyhíti a psoriasis tüneteit.
Allergia
Enyhíti az allergiás reakciókat, bőrproblémákat, nyugtató hatású.
Napozás
A shea vaj természetes módon 5-6-os fényvédő faktorral rendelkezik.
Gyulladás
Gyulladáscsökkentő hatása révén alkalmazható kiütésekre, csípésekre,
Borotválkozás
Megnyugtatja és ápolja az irritált bőrt.
Bőrkeményedés
Bőrpuhító hatású, elősegíti a kirepedezett bőr gyógyulását.
Terhesség
Használatával elkerülhető a terhességi csíkok megjelenése.
Égés
Kisebb égési sérülések esetén segíti a bőr regenerálódását.

 

Tippek a shea vaj használatához:

1. A shea vajat mindig tiszta bőrfelületen használd!

2. A shea hatékonyságát jelentősen megnövelheted, ha bemasszírozod a bőrbe. A használat gyakoriságát bőröd határozza meg. Eleinte gyakrabban – naponta kétszer, később ritkábban – napi egy alkalommal – lesz rá szükséged. Túladagolni nem lehet, mellékhatása nincs!

3. Ha valamilyen bőrproblémára (ekcéma, pikkelysömör) használod a shea vajat, vedd figyelembe, hogy ezeket a problémákat gyakran külső tényezők (pl.:vegyi anyagok) idézik elő, vagy fokozzák azt! Ne használj ruháid mosásához öblítőt! Az öblítő illatot kölcsönöz a ruháknak, de az illat is egy (vagy több) kémiai vegyület hatása, amely egész nap a bőröddel érintkezik, hatalmas terhelést jelentve számára. Öblítő helyett használj 10%-os biológiai erjesztésű ecetet, amely bármelyik élelmiszerboltban beszerezhető! Az ecet – amellett, hogy környezetbarát – semlegesíti az esetleges mosószer-maradványokat is. A tiszta ruháknak nem lesz ecet illatuk. De ugye tudod, hogy a mosóparfüm is tökéletes megoldás?!

4. Tartsd a shea vajat szobahőmérsékelten, lefedve! Nem szükséges hűtőszekrényben tárolni, minőségét nem őrzi meg tovább, ellenben az alacsony hőmérséklet hatására megkeményedik és nehezen használható lesz. A shea vaj állagát már néhány fokos hőmérséklet-változás is befolyásolja, az optimális tárolási hőmérséklet 20-25°C. Ügyelj arra, hogy ne hagyd a vajat tűző napon, vagy nagyon meleg helyen, pl. fűtőtest közelében, vagy nyáron autóban!

5. Ha a shea vajat vizes bőrfelületre viszed fel egy olyan emulzió képződik, amelynél jobb hidratálót kitalálni sem lehetne. A boltokban kapható “ipari” testápolók közül sok úgy hidratál, hogy a bőr mélyebb rétegeiből a bőrfelszín közelébe szívja a vizet. Ez hosszútávon persze károsítja a bőrt. A shea vaj nem csak nevében hidratáló…

(forrás: sheavaj.hu)

Popsikrém helyett is tökéletes és natúr megoldás. A kéz melegétől megolvad, ezért ne ijesszen meg elsőre a keménysége.

De számtalan szebbnél-szebb készítmények is készülnek belőle, nézd csak!

shea szappan

színes szappanok!!!

Nálam is kapható shea vaj, több kiszerelésben, több illatban.

Shea vaj 100 ml/ 90 g         1400 Ft 

                  450 ml/ 400 g     3100 Ft

                  1000 ml/ 900 g   5390 Ft

Illatosított shea vaj  6 ml/ 5 g   550 Ft

illatok:

  • levendula
  • eukaliptusz
  • narancs
  • vérnarancs
  • citrus

Sheavaj NATUR szappan 90 g   990 Ft

 

A termékek feltöltése folyamatos a webáruházba, de érdeklődj, mert elképzelhető, hogy van nálam, csak még nem jutottam oda időben, hogy feltöltsem.

Nézz be a webáruházba:   http://moshatopelenkakucko.hu/bolt/index.php