Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Mosható pelus kölcsönzésről néhány tudnivaló

egyedülálló kölcsönzési rendszer

mit kell tudni...?

A teljes készlet át van mosva, fertőtlenítve az előző kölcsönzés után. Így miután megkapod, nyugodtan használhatod is őket.

Nincs semmi kőbe vésve azaz bátran kombinálhatod a betéteket a pelenkákkal. Nem baj ha a mikroszálas pelenkába bambusz betétet teszel vagy a külsőbe mondjuk nem hajtogatsz, hanem belevágod a zsebes pelenkák betéteit. Előfordulhat, hogy a betétek keskenyebbek, mint a külső amit kapsz, ilyenkor egy tetra pelenkát méretre hajtva + egy betétet még pluszban betéve tudod használni őket.

Amikor megkapod a csomagot, néhány pelenkán beállítottam a méreteket, hogy lásd mit hova szoktunk patentolni, melyik patenttal mit állítasz. De ehhez kapsz képes útmutatót is, valamint a webolalamon a videók menüpontban készítettem Neked “segédletet” ( KLIKK ). A moshatókat nem kell magasra felhúzni a pocaknál, hanem a hasa alatt vezesd el, mintha csípőfazon lenne. Akkor jó a méret ha az ujjad még befér a hasánál és a combja mellett. Az erős gumi nyomot fog hagyni, de gondolj bele, mivel 3 naponta mosunk és ugyanazokat a pelenkákat 3 évig használjuk, ezért fontos, hogy erős legyen a gumi, de ha jól van beállítva a méret, akkor ez az elnyomódás nem fogja a gyereket zavarni.

A moshatók nagyobb csomagot képeznek a gyereken, ez nem hátráltatja őt, inkább a szemednek kell megszoknia. A nagyobb csomagot úgy tudod kisebbre venni, hogy tetra/textil pelenkát teszel be az egyik betét helyett.
A teljes nedvszívás 2 darab betétre vonatkozik és 2,5-3 óránként cseréljük a pelenkákat vagy hajtogatós esetén a betéteket. Zsebesnél mindig mindent cserélünk minden pelenkázásnál, a külső + prefold betétnél pedig csak a betéteket. Viszont a külsőt valamilyen fertőtlenítős cuccal (ecetes víz, teafaolajos kendő) ki kell törölni. Ha a külső nem lesz kakis, akkor mehet vissza az áttörlés után.

Készülnek a saját kis videóim, de addig is itt találsz a hajtogatáshoz segítséget: https://zitamama.wordpress.com/2009/01/01/pelenkahajtogatas-2/

A prefold betéteket (hajtogatós) lehet vasalni, a többit szigorúan tilos!!

Ha lehet azokkal a szerekkel mosd őket, amit megbeszéltünk illetve a papíron találsz, ha nem vagy biztos valamiben inkább beszéljük meg. Öblítőt semmiképpen ne használj hozzájuk, mert eltömíti a pelusokat. Vagy 1 deci ecet+ 9 db víz keverékből vagy semmit ne tegyél az öblítőtartályba.

Mivel a kakifogó = papírbetét miatt nem kerül már kaki a mosógépbe, így nyugodtan moshatod együtt a gyerek vagy a saját ruháitokkal. A gyakorlatban a moshatók miatt nem indítunk külön mosást, mert ritkán tesznek kis egy adagot, ezért pótoljuk a gyerek ruháival, mert abból mindig van szennyes. 🙂

Kakifogó papírt tudsz helyettesíteni kimosott popsitörlővel is.

kapcsolódó oldalak

Egyre több anyukától kaptam ugyanazt a visszajelzést, miszerint nem mernek beruházni mosható pelenkába, mert „mi van, ha nem válik be?!”.

Ezért kidolgoztam azt az egyedülálló kölcsönzési rendszert, amely már 3 éve elérhető.

A teljes készlet át van mosva, fertőtlenítve az előző kölcsönzés után. Így miután megkapod, nyugodtan használhatod is őket. Nincs semmi kőbe vésve azaz bátran kombinálhatod a betéteket a pelenkákkal.

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email