Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

Beszéljünk róla – a papírbetét

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

A papírbetét vagy csúnyább nevén “kakifogó” betét arra szolgál, hogy a székletet egy az egyben el tudjuk távolítani. Hiszen a legtöbb laikusnak ez az egyik baja a mosható pelenkákkal kapcsolatban, hogy: “Úristen, én nem fogok a kakiban matatni!!! “

Jelentem, én sem… 😀 (elég finnyás vagyok 😉 )

Mielőtt ráadnánk a gyerekre a pelust, akkor a popsija és a pelenka közé tesszük ezt a vékony papírbetétet. Ha kakis lesz, akkor egyszerűen összefogjuk a 4 sarkát és zutty, mehet a WC-be. Amennyiben csak pisis lett, úgy kimossuk a pelenkákkal együtt. A legtöbb ilyen papírbetét kibír 3-4 mosást.

KÉP
újak 032 — pelenka bemutató 022

A legtöbb pelenka márkának van papírbetétje is, de nem mennék bele a részletekbe, mert csak még jobban összezavarnálak. Egyes fajták olyan vastagságúak, mint egy kartonlap. A másik csörög, mint a selyempapír a virágboltban. A harmadikat nem lehet hajtogatni és merev. Folytathatnám még a sort, de felesleges lenne, mert szinte mindenkinek más válik be. Ki kell próbálni több fajtát is.

KÉP
pelenka bemutató 047

Az áruk is széles skálán mozog (létezik bambuszos, 50 és 100 lapos, anyatejes, 0-ás méret, 1-es méret stb.) 1200 Ft-tól egészen 2500 Ft-ig. Elsőre ez nagy összegnek tűnhet, de ha figyelembe vesszük, hogy többször használható és kimosható, akkor máris barátibb ez az ár. 🙂

A mosható pelenkához készült papírbetéteket általában úgy készítik, hogy ökológiai szempontból ne legyen károsító, ezért 100%-ban lebomlanak, így attól nem kell tartanunk, hogy károsítják a gyermekünk bőrét, használat után pedig elegendő bedobni a WC-be.

KÉP
pelenka bemutató 044

Úgy gondolom, hogy nem szükséges állandóan papírbetétet használni. Ha ismerjük gyermekünk szokásait, akkor nyugodt szívvel időzíthetjük csupán akkorra a papír behelyezését. A másik ilyen alkalom lehet az éjszaka, amikor a papír egy kicsit elválasztja a gyermek bőrét a pisis pelenkától, egy 10-12 órás igénybevételnél ez nem elhanyagolható.

Ismerek olyan “ökoanyut”, aki régi flanel ingből csinált kakifogót, egyszerűen csak méretre vágta és azt használja. Ha kakis lesz akkor csap alatt leöblíti, ha pisis akkor csak bevágja a mosnivaló pelenkák közé a vödörbe. De hallottam olyan megoldásról is, hogy a masszőrök által használt papírból vág megfelelő méretet, ez is ugyanúgy mosható (bár eredeti funkcióját tekintve egyszer használatos) és 1500 Ft-ért kapható 100 (!!!) méter.

A legtöbben a nedves popsitörlőt (amelyik csak pisis lett), összegyűjtik és kimossák. Az így kapott nagyon puha anyag tökéletes erre a célra, még pénzt is spórolunk vele, hiszen a legtöbben úgyis megvesszük és még többször használhatjuk is. 🙂

Azt hiszem az anyukák kreativitása ilyen téren is határtalan… 😀

KÉP
pelenka bemutató 017

Remélem sikerült minden kérdésedre választ adnom.

Ha mégsem, kérlek írj nekem és tisztázzuk a dolgot. 🙂

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email