Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

A mosószóda és felhasználása

Sólyom - Varga Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

A sokoldalú tisztítószer

A legegyszerűbb környezetbarát tisztító- és vízlágyítószer a mosószóda (Na2Co3 – nátrium-karbonát).

Nátrium-karbonát

Bármilyen bolti mosószerhez adva javítja a mosás hatásfokát. A felhasznált mosószer mennyiségét akár a felére csökkentve jelentős költségmegtakarítást érhetsz el vele.

A mosószóda közel olyan kíméletes környezeti szempontból, mint a mosódió. Használható gépi, illetve kézi mosáshoz önmagában vagy mosóporral keverve.

Előnyös tulajdonságai:

 • vízlágyító, ezáltal a mosópor hatékonyabb, hiszen Te is tudod, hogy a kemény vízben nehezen oldódik a mosópor
 • tisztító, zsíroldó hatása miatt erősen szennyezett ruhák, felületek tisztítására is alkalmas, általános tisztítószerként is használható
 • környezetbarát, mert olyan folyamatban állítják elő, hogy nincs káros mellékterméke.

Használati javaslat:

 • Mosás: a mosószeradag harmadát – tetszés szerint akár felét – helyettesítheted mosószódával. Ilyenkor biztosan nem veszi ki a textíliák színét, minden puhább, tisztább lesz. De fehér ruhákhoz használhatod önmagában is. Ajánlott hőfok: 40-60 fok.
  mosáshoz is kiváló

  mosáshoz is kiváló
 • Áztatás: az erősen szennyezett, foltos, olajos ruhát mosás előtt egy éjszakára áztasd langyos, szódás vízben! Ebben az esetben figyelj a ruha színtartósságára.
 • Mosogatás: 5 liter forró vízben feloldott 1 evőkanál mosószóda eltávolítja az edényeidről a zsiradékot, az égett foltokat. Az üvegedényeket viszont utána ecetes vízzel át kell öblíteni,  mert foltosan száradnak. Alumínium edényeket ne moss vele!
 • Általános tisztítás: 1 liter meleg vízben feloldott 1 evőkanál mosószódával tökéletesen és kíméletesen tudod széppé varázsolni a legmakacsabb tűzhelyeket, a legzsírosabb csempét és még a padlót is tisztává varázsolja. A piszkos keféket, konyharuhákat, rongyokat meleg, mosószódás szappanos vízben tisztíthatod, szagtalaníthatod. A tisztított felületet vízzel öblítsd utána!
  takaríthatsz is vele

  takaríthatsz is vele
 • Vízlágyító, zsíroldó és tisztító hatása már viszonylag kis mennyiség esetén is jelentős: 30 liter vízhez kb. 3-4 evőkanál szükséges. Ezzel körülbelül fél adag ruhát moshatunk az automata mosógépekben. Kevés szódabikarbónával keverve a mosóhatás fokozható, erősen szennyezett ruhák  tisztításához a szintén környezetbarát fehérítő és folttisztító só használata javasolt. Öblítéshez ecetet ajánlunk, melyet természetes illóolajokkal tehetünk illatossá. A mosószódát használhatjuk mosódióval keverve is, ezt főleg fehér ruhák esetében ajánlatos. Az erősen szennyezett ruhák tisztításához kell(ene) az áztatást!

FONTOS, hogy tudd: Ha érzékeny bőrű vagy, gumikesztyűben dolgozz vele, mert kiszárítja a bőröd.

Napjainkban a mosószóda reneszánszát éli. Olcsó és környezetbarát volta miatt egyre többen fedezik fel ismét ezt a régi-új tisztítószert.

Próbáld ki, nálam is beszerezhető:

0,5 kg: 250 Ft     (500 Ft/kg)

2 kg: 780 Ft        ( 390 Ft/kg)

5 kg: 1650 Ft     ( 330 Ft/kg)

25 kg: 5900 Ft  ( 236 Ft/kg)

A webáruház elkészüléséig emailben tudsz érdeklődni és rendelni, keress bizalommal.

info@moshatopelenkakucko.hu

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email

Kövess engem

FELNŐTT MÉRETŰ MOSHATÓ PELENKÁK

A modern mosható pelenkák minden előnyével, elérhetőek felnőtt méretű pelenkák is.

Blogkategóriák

Olvasásra ajánlom

Facebook hírek