Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

7.tévhit: a moshatók kezelése időigényes

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Egy-egy beszélgetés alkalmával mindig előkerül, hogy “erre nekem nincs időm”. Mármint moshatót használni. Ez egyértelműen a tévhit kategória, hiszen semmivel nem jelent több időt, mint a műanyagot kicserélni és elvinni a szemetesig.

De kezdjük az elején.

A gyerek termelt a pelenkába, mondjuk legyen pisi. Ilyenkor a szokásos módon jársz el, leveszed róla a pisis pelenkát, megtörölgeted őt, majd ráadod a tisztát. Utána fogod magad és elbattyogsz a szemetesig. Én viszont a vödörhöz megyek, külön szedem a külsőt és a nedvszívó betétet, hogy a mosás alkalmával jól átjárja a víz, majd beledobom a tárolóba. Ennyi.

Kaki esetén ez úgy módosul, hogy a vödör előtt még útba ejtem a WC-t is, ahova egy mozdulattal kidobom a szennyezett papírbetétről a kakit és utána megyek a tárolóhoz. Sok esetben hozzá sem kell nyúlnom a pelenkához folttisztítóval, mert a papírbetét annyira jól felfogja a cuccot. Általában szilárd anyag ilyenkor már nincs a pelenkán, maximum átnedvesedik, amit lekezelek szappannal és egy kis vízzel, majd mehet a vödörbe. Ez tényleg nem sok idő. Leírni sokkal hosszabb volt. Te eközben ugyanezt csinálod annyi különbséggel, hogy kidobod a kukába a kakás pelenkát (+ugye a pénzedet is).

Szerintem az a napi plusz 10 perc bőven megéri a fáradtságot azért, hogy a pelenkázás ne kerüljön egy vagyonba. 😉

A tárolással nincs több dolgunk, csak ha mosásra kerül a sor. Én ilyenkor forró vízzel jól átmosom a vödröt és lefordítom hagy csepegjen ki, amíg új adag nem érkezik bele. Sokat használ neki ez a fél perces mozzanat, mert sokszor teafaolajat se teszek bele és mégsem szagos a vödör.

Nos a mosás sem egy hatalmas tortúra, mert egy az egyben beleborítom a tároló tartalmát a mosógépbe, kiadagolom a mosószereket és elindítom a gépet. Szerintem te is pontosan így jársz el az egyéb mosnivalók esetében, nos ez sem különbözik tőle. Mivel széklet már nem kerül a gépbe, így nyugodtan kiegészítem egy-két ruhadarabbal, hogy teljes adagot indítsak.

Azt hiszem te is látod, hogy elolvasni sokkal hosszabb volt, mint maga a folyamat. Hidd el, nem egy nagy cucc és főleg nem időigényes. Legtöbb időt talán az összeszerelés veszi el, de nyugodtan megkérdezheted a mosómamikat erről a tevékenységről, mert szerintem a nagy százalékuk szereti csinálni. Amíg te egy szükséges macerának érzed, addig mi elbambulva rakosgatjuk, simogatjuk, párosítjuk össze a popsira váró, tiszta és illatos, csodaszép pelusokat.

Szép napot kívánok!

Ági

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email