Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

6.tévhit: a mosható késlelteti a mozgásfejlődést

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Szerintem ez a tévhit abból adódik, hogy a baba fenekén nagyobb csomagot képez a mosható pelenka a műanyaghoz képest. Azt szoktam ilyenkor mondani, hogy csak a szemnek szokatlan, egy kis idő elteltével már észre sem fogod venni, fel sem tűnik. Kivételt képez ez alól ha mondjuk túltömöd a pelenkádat, mert tutibiztosra akarsz menni, hogy ne ázzatok el. De ilyenkor a gyerek úgyis jelez, hogy kényelmetlen neki és éppen az ellenkező hatást éred el vele, mert a túltömés miatt eláll a combnál és kiázik.

Ha alapesetet veszünk és most beszéljünk erről, akkor a csípőnek kifejezetten jót tesz a mosható pelenka a tágabb terpesztartás miatt. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a mosható pelenkát használók biztosan “védettek” és soha semmi ilyen jellegű bajuk nem lehet. De az biztos, hogy a kisebb ficamot korrigálja, a megfelelő terpesz biztosításánál jót tesz. Ha már komolyabb a baj, akkor mindenképpen szükséges komolyabb beavatkozás. A mosható pelenka nem helyettesíti a szakorvos véleményét, csupán eszköz az egészséges fejlődéshez, amellett számtalan egyéb más előnye is van. A mozgásfejlődés egyes szakaszainál sem tapasztaltam semmilyen hátrányt és a visszajelzések sem támasztják ezt alá. A járástanulásnál pedig kifejezetten jó volt, hogy egy nagy puha csomagra esett, nem a csörgős, vékony műanyagra, ami semmit nem fog fel az esésből.

Pedig az elsőktől kezdve zsebes fajtát használtunk, ami azért “híres” arról, hogy nagyobb csomagot képez a babán, de soha semmi jele nem volt annak, hogy a fiam rosszul vagy nem olyan ütemben fejlődne.

Szóval moshatózásra fel!!!

Ezért mielőtt ítélkezel, vedd a fáradtságot és próbáld ki a mosható pelenkákat. Nem kell ehhez több tízezer forintot befektetned, van más megoldás is, nézd csak: http://moshatopelenkakucko.hu/blog/pelenka-kolcsonzo/

Ha lenne olyan téma, amiről szívesen olvasnál, akkor írd meg nekem ide: info@moshatopelenkakucko.hu

Szeretnél még hasznos és érdekes infókat olvasni a moshatókról? Akkor iratkozz fel a hírlevelemre. Nyugi, csak akkor írok, ha fontos. 🙂 Kezdésnek viszont rögtön megkapod a Pelus lexikont.

[listamester]

Kövess a Google+-on, mert jelen vagyok ott is: https://plus.google.com/b/107659009164865290848/+MoshatopelenkakuckoHu03/posts?cfem=1

Facebook: https://www.facebook.com/moshatopelenkakucko

Kellemes napot kívánok Neked.

Zsuzsi

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email