Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

5.tévhit: a moshatóval matatni kell a kakiban

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Szerintem a mosással kapcsolatos tévhitek után, ez a második legtöbbet hallott kifogás a mosható pelenkákkal kapcsolatban. Ha ezt meghallom, óhatatlanul végignézek magamon, hogy vajon miből gondolja ezt? Véletlenül belenyúltam volna??? 😀

Szándékosan nyilván nem nyúlok bele, akció közben meg nem is találkozok a “barna mackóval”.

Miért?

Mert létezik egy nagyszerű találmány, amit szép nevén papírbetétnek hívunk, csúnyábban meg kakifogónak. (Egy ismerősöm szarcsapdának, szóval számtalan neve van.) A lényege mindnek ugyanaz, mégpedig hogy felfogja a cucc nagyját, amivel kikerülhető, hogy a kakiban kelljen matatni.

Általában tekercsben kapható, különböző vastagságú és minőségű lehet és így persze árban is jelentősen eltér(het)nek.

Ezt a vékony betétet a pelenkára fektetjük közvetlenül a baba feneke alá és így amikor kaki van, az erre a betétre kerül, amit aztán egy laza mozdulattal a WC-be (vagy szemetesbe) dobva, már meg is szabadultunk a kakitól is és a betéttől is. Figyelem! Ne dobd a WC-be! Javaslom, hogy háztartási hulladékoz vagy komposzthoz dobd.

Összetételüknek köszönhetően többször moshatók ezek a kendők, így ha csak pisis lett, akkor mehet a pelenkákkal a mosásba és újra használhatod majd száradás után.

Persze mivel a kölykök nem mozdulatlanul vannak egész nap, így elmozdulhat a betét, de még úgy sem kerül annyi cucc a pelenkára, mintha egyáltalán nem lenne ott semmi.

Mi a helyzet az anyatejes és a hígabb széklettel?

Szinte ugyanez, mert kapható kifejezetten anyatejes széklethez kakifogó papírbetét, így ez sem okozhat gondot. Ami pedig kifolyik a moshatóból, az hidd el, kifolyna a műanyag pelenkából is.

Mi van ha elfogy otthon a papírbetéted?

Helyettesítheted nedves popsitörlővel, amit használat előtt ki kell mosni vízzel és miután megszáradt tökéletesen helyettesíti a papírbetétet.

Ha van otthon olyan lepedőd, flanel inged, bármi amit eleve kidobásra szántál, akkor vágj belőle kis kockákat és azt tedd a popsi alá. Aztán az eljárás ugyanaz, kivéve hogy nem dobható a WC-be. Ha finnyás vagy, akkor kuka (hiszen amúgy is oda szántad) ha meg bírja a gyomrod, akkor mosd le a nagyját és öblítés után mehet a mosásba a pelenkákkal. A pisissel nincs sok dolgot, kimosod vagy kidobod. Ezzel a megoldással egyébként a popsitörlőt is helyettesítheted. 😉

Szóval moshatózásra fel!!!

Nincsenek akadályok, kicsit leleményesnek kell lenni, használni kell a szuperjó kiegészítőket és hidd el a moshatózás nem is szörnyű.

 

 

Ha lenne olyan téma, amiről szívesen olvasnál, akkor írd meg nekem ide: kapcsolat@moshatopelenkakucko.hu

 

Facebook: https://www.facebook.com/moshatopelenkakucko

Kellemes napot kívánok Neked.

Ági

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email