Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

4.tévhit: a moshatózás macerás

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Általában amikor már az összes előtte lévő tévhitet (mosás költsége, drága beszerzés, büdösség) szétbombáztam érvekkel, akkor jön ez a kifogás, hogy a mosható macerás.

Mert ugyan kinek van ideje mosni, folttisztítózni, szétszedni és összekészíteni, meg egyáltalán az egész hülyeség, hiszen haladjunk már a korral és fogjuk fel, hogy van más lehetőség a szaros pelenkák mosásán kívül.

Én meg pont fordítva látom a dolgot, hiszen az eldobhatónak csak a pelenkagyártó cégek a nyertesei, senki más. A gyerekednek egészségtelen, neked macerás beszerezni, megvenni, levinni a szemetet. Hiába mondják nekem, hogy ez a kényelmes megoldás, úgysem tudnak meggyőzni. 🙂

Mi abban a macerás, hogy mindig van otthon?

Pár hete kaptam egy levelet, miszerint ne erőltessem ezt a dolgot, hogy a moshatóval könnyebb, mert egy havi bevásárlásnál simán beszerezhető 2 csomag pelenka és akinek nincs kocsija az  hozzá van szokva, hogy haza kell cipelni. Mindez addig igaz, amíg egy jó hasmenéses cucc el nem kapja a gyereket és pikk-pakk napok alatt elfogy a szépen bekészített pelenka. Miközben én csak dobálom a vödörbe a használt pelenkákat és nem 3 naponta mosom ki, hanem előbb.

Mi abban a macera, hogy rá kell adni a gyerekre a pelenkát?

Én nem sok különbséget látok abban, hogy te feladod a műanyagot, én pedig ráadom az aktuális hangulatomnak megfelelő pelenkát. Sokszor elmondom, de egyszer csinálok egy videót is, hogy a moshatót egy KIS rutinnal előbb feladom a gyerekre, mint te a csörgős műanyagot.

Mi abban a macera, hogy el kell intézni a pelenka sorsát?

Addig amíg te kislattyogsz a szemetesvödörhöz, én bemegyek a fürdőbe és a tárolóba dobom a használt pelenkát. Szerintem időben ez tök ugyanannyi. Ha kakis a pelenka, akkor még útba ejtem a WC-t, hogy kidobjam róla a nagyját és utána teszem a vödörbe. Ez NAPONTA 10 perc többletmunkát igényel, amit te mondjuk telefonálással vagy netezéssel töltesz…

Ja igen. Arról se feledkezz meg, hogy neked még lesz egy utad a szeméttárolóba naponta, kétnaponta. Persze onnantól már kit érdekel a sorsa, igaz? Nos, az én lelkiismeretem tiszta, hiszen újrahasznosítom a pelenkákat, de te kidobod és megrántod a vállad, hiszen úgysem látod hova kerül, mi lesz belőle. Nos, semmit nem tudnak vele csinálni, hosszú-hosszú évekig bomladozik majd valahol, ha szerencsénk van akkor nem az erdő szélén, ahova kirándulni megyünk majd.

A társadalmi felelősségvállalás itt (is) kezdődik, hogy merj belegondolni abba mit csinálsz most, annak milyen következményei vannak/lesznek és ezzel milyen példát mutatsz a gyerekednek!

Mi abban a macera, hogy össze kell készíteni a pelenkákat?

Nyugodtan kijelenthetem, hogy sok mosómaminak a relaxációval egyenértékű, amikor a pelenkákat teregetjük, rendezgetjük, sorba rakjuk, kitaláljuk mit adjunk rá a gyerekre. Én a saját ruháinkat nem szeretem teregetni, semmi élvezet nincs benne, de ez nem igaz a pelenkákra. 🙂

Olyan jó érzés fogdosni, simogatni, összekészíteni őket, megnyugtat a tudat, hogy jót teszek vele a fiamnak, a környezetünknek és pihenteti a szemem a sok-sok színes minta. Ez nem macera, ez jó érzés.

Mi abban a macera, hogy vinni kell magunkkal ha utazunk, játszótérre megyünk?

Akinek pelenkás gyereke van úgyis visz magával pelenkát. Te egy szatyorba teszed, mi meg tárolózsákba. A pelenkázás folyamata ugyanaz. Csak te kínlódsz, hogy találj egy szemeteskukát, ahova kidobhatod a csomagot, mi pedig betesszük a zsákba és otthon kimossuk, majd újrahasznosítjuk. 😉

Mi abban a macera, hogy mosni kell?

Miért? A kakis kisruhát nem mosod ki? Ha kimosod, akkor előtte nem öblíted át? Ha átöblíted, akkor előtte nem kened be folttisztítóval? Ha bekened, akkor előtte nem csapatod le az esetleg ráfolyt nagyja cuccot?

Nalátod! Mi is ugyanezt tesszük. A mosás meg nem lehet macera, hiszen nem a folyóra járunk. Bevágjuk a mosógépbe és X idő múlva meg kiszedjük. 😉

Egy biztos.

A műanyag mamák úgy mondanak véleményt és ítéletet, hogy nem ritkán még életükben nem láttak mosható pelenkát, nemhogy próbálták volna. Az is biztos, hogy a legtöbb mosómamának viszont van fogalma róla milyen a műanyag pelenka, így valóban össze tudják hasonlítani a kettőt.

Ha lenne olyan téma, amiről szívesen olvasnál, akkor írd meg nekem ide: kapcsolat@moshatopelenkakucko.hu

Facebook: https://www.facebook.com/moshatopelenkakucko

Szép napot kívánok!

Ági

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email