Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

3.tévhit: a moshatótól büdös van

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Nagy-nagy önuralomra van szükségem ha meghallom ezt a kifogást, mert számomra bántó. Kicsit azt sugallják vele, hogy egy szaros pelenkákkal teli lakás kellős közepén élek, ahol állandóan pöcegödör szag terjeng.

JÓ NAGY levegővétel után és vagy ötvenig számolva magamban, megkísérlem elmondani, hogy mi mindent teszek azért, hogy ne legyen büdös sehol sem.

 

Egyrészt a mosható pelenka megkövetel egyfajta higiéniát, hiszen a gyerekünknek nem akarunk rosszat, betegséget, fertőzéseket. Ezért (is) 3 naponta kimossuk a pelenkákat. (Aki most erre felhördül légyszi olvassa el a 2. tévhitet 😉 )

Először is: a kakis pelenkából a kakit lemossuk, vagy kakifogó papír segítségével együtt a WC-be dobjuk. A pelust kiöblítjük a csapnál, ha kell folttalanítjuk és kicsavarva, pisi-kaki mentesen tesszük a pelenkatároló vödörbe.

 

Fertőtlenítésre vagy kifejezetten pelenkamosószert használnak, vagy ecetet. Ha eddig nem tudtad, akkor mondom, hogy az ecet nemcsak szagtalanít, vízkőmentesít, hanem nagyszerűen fertőtlenít is. Én az utóbbit használom, nem veszek külön fertőtlenítőszert. Előfordul, hogy mégsem érzem ezt elégnek, ilyenkor 60 fokon mosom a pelenkákat.

Akinek van lehetősége kint teregetni, az mindenképpen tegye meg. Hiszen a Napnál jobb fertőtlenítő talán nincs is.

 

Persze vannak olyan esetek, amikor bármit is teszel, szaga marad a pelusoknak. Ezt okozhatja az, hogy keveset iszik a gyereked, erős illatanyagú ételt evett a napokban, jön a foga, nem száradt ki rendesen a pelenka, megtapadt a szálak között a pisi és az ammónia az egyik legerősebb szagú vegyület. Ilyenkor mélyáztatást javaslok, majd átmosás és Napra teregetés.

 

De mi a helyzet a tárolás alatt?

Nagyon semmi, hiszen a vödör aljára teafaolajat csepegtetünk, ami megakadályozza a szagok terjedését. A fürdőszoba nem volt még büdös attól, hogy ott tárolom a pelusokat.Mikor mosásra kerül a sor, forró vízzel jól kimosom a vödröt minden alkalommal és kész, várja a következő darabokat.

A teafaolaj 100% tisztaságú legyen, ezen ne spórolj. A lámpaolaj nem jó, hiába olcsóbb. Egy tiszta illóolajból elég pár csepp, így hosszútávon nagyon gazdaságos.

 

Szent meggyőződésem, hogy egy mosómaminál sokkal-sokkal nagyobb a higiénia és a tisztaság, mint azoknál, ahol eldobhatót használnak. Ez nem kényszer nálunk, hanem ebbe szokunk bele. Míg egy eldobhatóval teli szemetes 1-2 nap alatt hányingerkeltően büdös tud lenni, addig a moshatós vödröm nem büdösödik be. Odafigyelünk a fertőtlenítésre, szagtalanításra, napoztatásra. Kimossuk a tárolót, megfelelően kezeljük a pelenkát, hosszú programon mossuk (nem, ez nem kerül sokba lsd. előző bejegyzés).

 

Az biztos, bárki bármikor bejöhet hozzánk úgy, hogy nem bűzlik a lakás semmitől, a moshatóktól meg tuti nem. 🙂

 

Ha lenne olyan téma, amiről szívesen olvasnál, akkor írd meg nekem ide: kapcsolat@moshatopelenkakucko.hu

Facebook: https://www.facebook.com/moshatopelenkakucko

Szép napot kívánok!

Ági

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email