Modern mosható pelenkák és kiegészítők széles választéka

1. tévhit: a mosható pelenka drága

Sólyom - Varga  Ágnes

Sólyom - Varga Ágnes

Mosható Pelenka Kuckó

Egyértelműen TÉVHIT!

Aki rövid távon gondolkozik, annak biztosan drága. Persze tudom, hogy elsőre a darabonkénti ára egy-egy pelenkának megdöbbentő lehet. Aztán gyors fejszámolás következik és jön a végeredmény, hogy a mosható használata százezres nagyságrend HAVONTA!

Bizony, ezt hiszik.

Tapasztalatom szerint két tábor van.

Az egyik tábor valahogy nem köti össze a moshatók nevét azzal, hogy ezt valóban mosni kell. Ők ha meghallják a darabárakat, rögtön reagálnak, hogy ez kész ráfizetés, hiszen ennyiért 72 darab akármilyen pelenkát tudnak venni, amit aztán használhatnak vagy 10-14 napig.

A másik tábor pedig tudja, hogy mosni kell, de azt hiszi ezzel a “folyóra” járunk, egész nap görnyedünk a kád felett, órákat áztatunk, hypózunk, vasalunk.

Ezzel szemben a mosható a lehető legolcsóbb pelenka, ami létezik.

(Kivételt képeznek a szenvedélyes pelenkagyűjtők, a kísérletezők, fanatikusok stb. 😉 )

Egy biztonsággal és jól használható készlet összeállítható 20-60 ezer forintból, ami a teljes pelenkázási időszakra elég. Azért van ekkora különbség, mert van olyan megoldás, ahol tényleg minimális a befektetés, nem költünk hiper-szuper nedvszívó betétekre, csupán néhány tetra vagy prefold megoldja a dolgot.

Sokban függ a készlet összeállítása az anyuka hozzáállásától is, mert ha valóban a spórolás a cél, akkor minimális befektetéssel kezdhetünk moshatózni. A kényelmesebbeknek zsebes készletet javasolnék, esetleg AIO-t (All in One), néhány gyapjúval kiegészítve az estékre.

Ahogy bonyolítjuk az összetételét a készletnek, úgy drágul. Említhetném lehetőségnek a WAHM mamik által készített egyedi, kézműves pelenkákat vagy akár a hibrid megoldású moshatókat. A felső határ a csillagos ég.

Egy átlagos eldobható pelenka darabára 50 Ft körül van. Egy átlagos baba napi 7 pelenkát használ el. A mosható esetében egy készletet vettem alapul, ami 18 darabot jelent. Fajtától, minőségtől függően eltérhetnek az árak, én 60 ezer forinttal fogok számolni jelen esetben.

Eldobható pelenka (átlagár) Mosható pelenka KÉSZLET (átlagár)
1. hónap             10 000 Ft                60 000 Ft
2. hónap             10 000 Ft                        0 Ft
3. hónap             10 000 Ft                        0 Ft
.
.
.
12.hónap              10 000 Ft                       0 Ft
24.hónap              10 000 Ft                       0 Ft
36.hónap              10 000 Ft                       0 Ft
Összesen 3 év alatt:             360 000 Ft               60 000 Ft

 Akárhogy is nézem, a különbség 300 000 Ft!

Még tovább fokozható a megtakarított összeg ha több testvér is ugyanazokat a pelenkákat használja majd, hiszen a mosható tudja ezt.

Akinek pedig problémát jelent az, hogy egyszerre nagy összeget kell kifizetnie, nos számára is van megoldás. Teljesen egyszerű. Fokozatosan, akár darabonként kell megvásárolni a szükséges darabokat. De nálam egészségpénztári kártyára is elszámolható minden. Ismerőstől, meg bízható eladótól használtan is jó állapotban tudunk pelenkákat venni, töredékáron.

Szóval, aki tényleg komolyan gondolja a moshatózást, annak nincs lehetetlen. Nem kerül több százezerbe egy készlet összeállítása. Hajrá, moshatózásra fel!!!

(Tudom-tudom, a mosás, áram, víz költsége is pénzbe kerül. Nos, a következő részben kiszámolom neked, hogy pontosan mennyibe. LE FOG ESNI AZ ÁLLAD!)

Szeretnél még hasznos és érdekes infókat olvasni a moshatókról? Akkor iratkozz fel a hírlevelemre. Nyugi, csak akkor írok, ha fontos. 🙂 Kezdésnek viszont rögtön megkapod a Pelus lexikont.

[listamester]

Ha lenne olyan téma, amiről szívesen olvasnál, akkor írd meg nekem ide: info@moshatopelenkakucko.hu

Kövess a Google+-on, mert jelen vagyok ott is: https://plus.google.com/b/107659009164865290848/+MoshatopelenkakuckoHu03/posts?cfem=1

Facebook: https://www.facebook.com/moshatopelenkakucko

Kellemes estét kívánok Neked.

Zsuzsi

Oszd meg ismerőseiddel

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email