Mosható pelenka típusok- külső+belső pelenka

A nedvességzáró külső az egyik legjobban kombinálható és legjobban kihasználható mosható pelenka típus, erről egy másik cikkben már olvashattál.  Ha ázásbiztos megoldást szeretnél, akkor kombináld pelenkabelsővel, mert ennek van a legnagyobb nedvszívó képessége, igaz ezzel összefüggésben lassan is szárad, ezzel érdemes számolnod a készlet kialakításánál.

 

Little Lamb

Little Lamb

 

Extrém pisilős gyereknél nappalra is használhatod, de általában hosszabb utakra, sétákra vagy éjszakára használják a mosómamik. Sajnos a sok réteg, a nagy nedvszívó kapacitás és vastagabb kialakítás miatt, ez már elég nagy csomag a gyerek fenekén. Ez a mozgásában és a mozgásfejlődésében nem okoz gondot, ettől nem kell tartanod. Sőt, mint ahogy bizonyára tudod már, a mosható pelenkák segítenek a helyes csípőtartás kialakulásában.

 

pelenka belső

 

A pelenkabelső kialakítása olyan, mint bármelyik másik mosható pelenka, azaz deréknál tépőzárral vagy patenttal záródik, de szükséges hozzá mindenképpen a nedvességzáró rész, mert önmagában „csak” a nedvességet szívja, de bent tartani nem tudja. Gyártók és otthon dolgozó készítők darabjai eltérhetnek egymástól, legyen szó az anyagukról vagy a kialakításukról. Azaz találkozhatsz bevarrt magos belsővel, plusz betétes megoldással, ami bepatentolható vagy alácsúsztatható, készítenek pamutból, frottírból, kenderből és bambuszból is, vagy ezek kombinációjából.

 

Pálmai Timi pelenka belsők

Pálmai Timi pelenka belsők

 

Itt is igaz, akárcsak a prefoldos megoldásnál, hogy ha a külső nem lesz kakis, akkor elég egy fertőtlenítős kitörlés és egy tiszta betéttel/belsővel, mehet vissza a gyerkőcre. Szóval ha ezt a variációt választanád, akkor nem szükséges mindenből ugyanannyi darab, mint a zsebesnél, hanem csak betétből/belsőből kell minden cseréhez, külsőből elég 2-3 darab is.

Mint azt már bizonyára észre vetted, igyekszem a Kuckóban is minden mosható pelenka típust beszerezni, hogy a mosis anyukák megtalálják a számukra legjobb kombinációkat. Pálmai Timi pelenka belsőit itt találod: http://moshatopelenkakucko.hu/bolt/37-pelenka-belsok

Timi pelusait részletesen is bemutatom a következő cikkemben!

 

Belső pelenkákhoz is bátran ajánlom a Norka pelenka külsőket, amik úgy vannak kialakítva, hogy minden típusú belső pelenka aláfér. A Kuckóban mindig találsz belőle, itt tudod megnézni: http://moshatopelenkakucko.hu/bolt/16-kezmves-magyar-pelenkak-es-kiegeszitk

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük