Mit tegyünk még a leszoktató bugyiba?

Többen kérdeztétek tőlem, hogy mennyit bír a leszoktató bugyi, illetve mit lehet beletenni plusz bétnek? A bugyi fazonja ugyanis megengedi, hogy további nedvszívót is tegyél bele.

 

GT01

 

Először is szögezzük le, hogy a leszoktató BUGYI nem pelenka! Azért is adtam neki a bugyi nevet, mert: 1. nem patentos/tépőzáras, 2. nem szív fel 1-2 teljes adag pisit. Viszont 100% pamutból készült és megtalálható benne a mosipelusok lelke a PUL  anyag is, ami megakadályozza, hogy a becsurranó pisi átáztassa a bugyit, bodyt, nadrágot ráadásul szellőzik, így nem izzad be a popsi. Van benne egy réteg frottír anyag, ami nedvszívóként funkcionál, DE ha a gyerkőcöd még nem szól, hogy pisilnie kell és szó nélkül elintézi a bugyiban a dolgot, akkor szükséged lesz további nedvszívóra is. Ez abban segít, hogy már a bugyi viselést szokja a gyermek, de még beleférjenek “balesetek”.

 

  • Ami első és legkézenfekvőbb, hogy ha van otthon arctörlő (kozmetikai kendő) méretű frottír törölköződ akkor avass be egyet és hajtogasd téglalap formára, majd tedd bele a bugyiba úgy, hogy lehetőleg ne lógjon túl a bevarrt frottír részen.

 

  • Következő szintén otthon is egyszerűen elérhető megoldás, ha tetra pelust hajtogatsz a bugyiba. Itt azért kiemelném, hogy a 70×70-es, de még a 60×60-as tetra is nagy lesz, úgyhogy javaslom, hogy fél tetrát használj. Ha van varrógéped, vagy anyukád/nagymamád/barátnőd stb megteszi akkor csak körbe kell szegni és már kész is!
tetra vastag

extra vastag tetra XKKO

 

  • ha már újszülött kortól mosipelusoztál, akkor bizonyára van otthon félbe vágott tetrád, de talán még újszülött mikroszálas betéted is. Ez is szuperül alkalmas a bugyiba.

 

  • ami nekem a legjobban tetszik, az újszülött méretű, S-es prefold. Alkalmas legalább egy teljes pisi felszívására, vagy több kisebb becsurranáshoz. Ennek az egyik nagy előnye, hogy kisfiú és kislány típusúra is összehajthatod. 100% pamut, 4-8-4 rétegű. Készítettem egy kis segítséget:

Kislányoknak így hajtogasd:

Kisfiúknak így hajtogasd:

 

Ilyen egyszerű az egész! 😀

S-es méretű prefoldot itt találod a Kuckóban: http://moshatopelenkakucko.hu/bolt/328-prefold-betet.html

Nincs még leszoktató bugyitok, de aktuális a “pelus mentesítés”? Nézz szét a cuki minták között: http://moshatopelenkakucko.hu/bolt/34-leszoktato-bugyik

 

Kellemes nyarat és sikeres leszoktatást kívánok!

Ági

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük