Mosható pelenkázástól a környezettudatos háztartásig

Hozzászólok

Sokaknak a mosható pelenka hallatán még mindig a tetra pelenka és gumibugyi kombináció jut eszébe, nem beszélve a mosásáról, amihez az áztatólavór, főzőfazék, Hypo és egyéb vegyszerek sokasága társul. De a mai, korszerű, XXI. századi mosható pelenkák kezelése egyáltalán nem ilyen bonyolult, és felépítésük, anyaguk is különbözik az elődeitől, a mosható pelenkázás mára már leegyszerűsödött, és végig nézve a kínálatot nem nyűg és gond, hanem szinte öröm és vidámság lett.

 Azt tudtad? hogy :     

 • 1 gyerek a pelenkáskor végéig 5000-7000 pelenkát használ el, ez 1-1,5 tonna szemét, ami min. 100 év alatt bomlik el
 •  Az eldobható pelenka gyártásához használt cellulózhoz évi 1 milliárd fát használnak fel!
 •  Gyártása során vegyszerekkel szennyezik a levegőt és a vizeket
 •  Havi több ezer forintos kiadást jelent, ehhez jön még esetlegesen a popsi törlő és a popsi krém költsége

Ezzel ellentétben a

 • mosható pelenkából a pelenkás korszakra kb. 24 db-ra van szükség, ez kb. 3 napi mosással kalkulálva.
 • mosása környezetbarát szerekkel történik, pl. mosószóda és ecet, mely lebomlik a természetben
 • egyszerre nagyobb beruházást jelent, de pár hónap alatt megtérül, több gyereket is kiszolgál
 • A Women’s Environmental Network 1991-es felmérése szerint az eldobható pelenkák gyártása és használata 20-szor annyi nyersanyagot, 3 és félszer több energiát és kétszer annyi vizet igényel, mint a textilpelenkák gyártása és mosása. Az eldobhatók miatt elszennyeződő víz pedig nagyobb arányban tartalmaz veszélyes anyagokat. Ráadásul a hulladék kezelése csak a legfejlettebb országokban megoldott. Nálunk még közelében sem járunk a korszerű hulladékfeldolgozásnak, a pelenkák egyszerűen a szemétlerakókban halmozódnak.
 • Egy gyermekről kb. 1 tonna az elhasznált pelenka mennyisége. Az éves születések száma Magyarországon közel 100 000, vagyis évente 100 000 tonna eldobható pelenkát tárolunk lerakókban. Elképzelhetetlen szeméthalom, pedig van más választás is!

Hogyan kerültem kapcsolatba a mosható pelenkákkal?

Sólyom-Varga Ágnes vagyok, egy ovis kisfiú anyukája, főállásban könyvelő. A kisfiam érkezésére igyekeztem minél felkészültebb lenni babaápolás terén is, amellett, hogy folyamatosan logisztikáztam mire van még szükség egy érkező babához. Persze fórumokat és cikkeket is olvastam, így találtam rá arra az infóra, hogy a fiúcskáknak bizony nem jó ha 2-3 évig műanyag

pelusban “fő” a csomagjuk.  Ez bizony belém hasított, hogy akár én is lehetek az oka annak, hogy később gyermekvállalási problémája legyen a Kisfiamnak. Innen indult minden, belevetettem magam a kutakodásba és megtaláltam a megoldás!!! Mosható pelenka!!!! Ezután döbbentem csak rá, hogy mennyi mennyi más egészségügyi problémát is meg tudok előzni és még olcsóbb is mint a bolti műanyag pelenka. 

A Mosható Pelenka Kuckó vállalkozást 2015-ben vettem át az alapítótól. Egy kis online vállalkozás volt, mely nagyon szép célt tűzött ki maga elé, amellyel abszolút azonosulni tudtam miután én is elkezdtem a mosható pelenkázást. Annyira beleszerettem ebbe, nekünk tökélesen bevált, hogy úgy éreztem erről a dologról tudniuk kell az anyukáknak. A vállalkozás átformálásával mára bő kínálatú webshoppal rendelkezem, valamint megnyitottam Mosható Pelenka Kuckó nevű üzletemet Szegeden 2017-ben, amit Húgommal vezetünk.

A folyamatos kommunikáció által mára több száz anyukával konzultáltam, tartottam bemutatókat és egyedi tanácsadást is. Személyesen rendszeresen találkozom az érdeklődőkkel évente több alkalommal veszek részt az Országjáró Baba-expo rendezvényein Szeged, Kecskemét, Budapest és Debrecen városokban. Ezen kívül baba-mama klubokban és egyéb babás rendezvényeken is tartottam már előadást, mint pl. a szolnoki Születés Hetén. Az eseményekről Facebook oldalainkon külön bejegyzések vannak, lehet jelentkezni, visszajelezni, kérdezni.

A webáruházam célja, hogy a mosható pelenkázás kellékei könnyen, egy helyről beszerezhetők legyenek, illetve szeretném, ha minél több környezetbarát termékkel megismerkednének az anyukák. Termékpalettámon második helyet foglalnak el a mosható női betétek (egészségügyi, tisztasági és melltartóbetétek). Ez is egy olyan kényes téma, amit csakis nők a nőkkel tudjuk megvitatni, így én mindig arra ösztönzöm az érdeklődőket, hogy beszéljünk róla! A mosható pelenkák és a mosható női betétek használata önmagukban is hatalmas hulladék megtakarítást eredményeznek, a lakosság nagy részét érintik ezen termékek. Kiemelném, hogy felnőtt mosható pelenkákkal is foglalkozom, ami az idősebb gondozottak, vagy balesetben sérültek ellátását segítheti.

Természetesen környezettudatos emberként, a kínálatból nem hiányozhatnak a környezet- és bőrbarát mosószerek sem, valamint egyéb kiegészítők, mint pl a mosható popsitörlők. Az utóbbi időben rohamosan terjedő „zero waste” mozgalom kapcsán folyamatban van további termékek beszerzése: szendvics csomagolók, bevásárló textil tasakok stb.

Igyekszem magyar gyártók termékeit is forgalmazni, a termékcsoportokból az alábbiaknál már sikerül hazait is kínálni: mosható pelenka, mosható női betétek (ezek csak magyar gyártótól), mosható úszópelenkák, környezetbarát mosószerek, nyálkendők, partedlik.

A vállalkozás szolgáltatásai közé tartozik a pelenka csomag kölcsönzés is, mely abban segíti a családokat, hogy ki tudják próbálni az egyes típusú pelenkákat, illetve magát a „moshatózást”. Újszülötteknek összeállított csomagjaimat születéstől kezdve tudják használni és addig van kint a csomag, amíg ki nem nővik. Az egyméretes csomag (5-16 kg-ig) 10 napos kölcsönzése egyértelműen megmutatja az anyukáknak, hogy mit jelent mosható pelenkát használni. A pozitív visszajelzési arány 99%-os!

Vállalkozásom célja, hogy a családok életét könnyítő, a környezetet kímélő és újra felhasználható termékeket kínáljak.

Kommunkációs csatornáimon folyamatosan rendelkezésre állok, az érdeklődők szerencsére bátran meg is keresnek. Itt vagyok megtalálható:

Honlap: www.moshatopelenkakucko.hu

Webáruház: www.moshatopelenkakucko.hu/bolt

Facebook: moshatopelenkakucko és a szegedi bolt külön: szegedimoshatopelenkakucko

YouTube: Mosható Pelenka Kuckó

Működésem során sok-sok tonna pelenkahulladék NEM keletkezett a szeméttelepeken, és ez a legkézzelfoghatóbb eredménye a vállalkozásomnak, amit töretlenül folytatok.

Mosható vs. eldobható

Szeretném kiterjeszteni a mosható pelenkázás népszerűsítését, több projekt is kidolgozás alatt van, ami a lakosság további rétegeinek bevonását jelentené, Önkormányzati szinten gondolkozva illetve az ellátó intézményekre koncentrálva (kórházak, bölcsődék). Ehhez nem csak sikeres tárgyalásokra van szükség, de forrásra is hogy a készletekkel rendelkezni tudjak. Amire szükség van: raktári kapacitás- és raktárkészlet bővítés, valamint marketing költségek fedezete.

Mosási költségek

Hozzászólok

Hűű ha tudnád hányszor hallom, hányszor tesznek hozzászólást a bejegyzésemhez, hogy “ÉS A MOSÁS ÁRAAA?? HOGY ÉRI EZ MEG?? MENNYIT KELL ÍGY PLUSZBAN MOSNIII? ” Ez  szerintem egy természetes reakció, nem is ítélek el senkit érte, inkább megpróbálom megmutatni, hogy ez igenis megéri!! (A gyermeked egészségéről már nem is beszélve!)

 

Mennyit mosok? Nézzük!

A 24 darabos készlet 3 naponta mosva: havonta 10 mosást jelent. Egy átlagos mosógép vízfogyasztása: 40 liter/mosás. Energiafogyasztása: 1 kWh.

Az EON honlapján 2017.01.01-től érvényes árak szerint 1 kWh díja: átlagosan 44 Ft.
(itt eltérések lehetnek a fogyasztói szerződésekben az árszabás tekintetében, de ez nem befolyásolja jelentős mértékben a számítást).  A Vízművek honlapján található 2017.01.01-től érvényes díjak alapján a lakossági vízdíj+csatornadíj+vízterhelési díj: 0,688 Ft/liter.

Mosószer:
Én EcoNut-ot használok (nekem bevált nagyon, pedig sok mindent kipróbáltam előtte), ára: 3.190 Ft, ami 75 mosásra elegendő, így egy mosás költsége: kb. 43  forint.

 

 

A fenti adatokból könnyen kiszámítható, hogy a mosható pelenka többletköltsége így áll össze HAVONTA:

áram: 44 Ft (1kWh) x 10 alkalom=440 Ft

víz+csatorna: 0,688 Ft x 40 liter=27,52 Ft x 10 alkalom=275 Ft

mosószer: 43 Ft x 10 alkalom= 430 Ft

Ez összesen: 1.145 Ft havonta, éves szinten: 13.740 Ft, 3 év alatt (születéstől a szobatisztaságig): 41.220 Ft.

Ott tartunk, hogy van egy készletünk, ami 60 ezer Ft volt. (eltekintek a notórius készlet halmozóktól 😉 )

3 év alatt a kiadásunk 41.220 Ft + 60 ezer Ft=101.220 Ft, ez évente 33.740 Ft, havonta pedig 2.812Ft.

Az eldobható pelenka költsége 3 évre: 324 ezer Ft (átlag 50 Ft/db, átlag 6 db/nap), ez évente 108.000 Ft,
havonta pedig 9.000 Ft! 😛

 

Mosható vagy eldobható?

Hozzászólok

Belegondoltál már abba, hogy a gyermeked majdnem 3 éven keresztül, szinte egész nap pelenkában van?

Nem kellemes gondolat…

Mondjuk, nekem ez nem okoz lelkifurdalást, mert én természetesen mosható pelenkát használok. :-)

Érdekes világot élünk. Tudatos anyaként, gondolom, te is mindent megteszel azért, hogy minél egészségesebben éljetek, minél többet mozogjatok, minél többet legyetek friss levegőn, minél jobb alapanyagokból főzz, minél kevesebb szemetet termelj, minél kevesebb vegyszert használj stb.

Szerintem te is próbálod kizárni a ruházatotokból és az étkezésetekből a „műanyagot”, ugyanakkor a gyerekedre nap, mint nap műanyag pelenkát adsz, ami a nedvszívó zselének köszönhetően valóban szárazon tartja a popsit, de a baktériumoknak megfelelő életteret biztosít a szaporodáshoz, hiszen jóval több ideig van a babán. Ezek után már nem meglepő, hogy előbb-utóbb jönnek a kiütések, betegségek.

Tudtad, hogy amíg szobatiszta lesz a gyereked, majdnem 1 tonna pelenkát „termeltek”?
Ami közel 100 év alatt bomlik le. Mármint 1 pelenka…

pelenkahegy

Nógrádi Kriszti (WAHM) összeírt 10 érvet a mosható pelenka mellett: http://moshatopelenkakucko.hu/miert-jobb-a-moshato-pelenka-az-eldobhato-pelenkanal/

 

Mosható pelenkát használni nem kiváltság higgyétek el és nem pénzkérdés….

Számoljunk együtt!

Egy átlagos pelenka darabára 50 Ft körül van. Egy átlagos baba napi 6 pelenkát használ el.
(Ettől persze vannak eltérő esetek és eltérő árak, de próbáltam egy elfogadható középutat választani.)

A mosható esetében egy csomagot/készletet vettem alapul, ami 24 darabot jelent. Fajtától, minőségtől függően eltérhetnek az árak, én 60 ezer forinttal fogok számolni jelen esetben.

 1. hónap: eldobható pelenka: 9.000 Ft, mosható pelenka: 60.000 Ft
 2. hónap: eldobható pelenka: 9.000 Ft, mosható pelenka: 0 Ft
 3. hónap: eldobható pelenka: 9.000 Ft, mosható pelenka: 0 Ft.

.
.
.
36. hónap: eldobható pelenka: 9.000 Ft, mosható pelenka: 0 Ft

Összesen: eldobható pelenka (3 év alatt): 324.000 Ft, mosható pelenka (3 év alatt): 60.000 Ft.

A különbség: 264.000 Ft!!

Mindez tovább fokozható, ha több gyermeket van, és mindegyiknél moshatót használtok, hiszen a mosható pelenka alkalmas erre. 2 gyerek esetén a megtakarítás már 528.000 Ft!!

Bármikor megéri váltani moshatóra, hiszen a fenti példából is látszik, hogy néhány havi eldobható pelus árából már megvásárolható egy teljes készlet! Nem beszélve arról, hogy a Kuckóban részletre is kérheted a pelus vásárlást, így az első részlet kifizetése után már használhatjátok a készletet, azonnal elkezdtek spórolni! 🙂

 

Persze, ehhez jön még a mosás költsége és egyéb járulékos költségek is, de ezek nem számottevő kiadások. Viszont kiszámoltam Neked, itt tudod ellenőrizni: http://moshatopelenkakucko.hu/mosasi-koltsegek/

 

Ha kérdésed van írj bátran!

Ági

kapcsolat@moshatopelenkakucko.hu

 

www.moshatopelenkakucko.hu/bolt

Miért jobb a mosható pelenka az eldobható pelenkánál?

2 hozzászólás

Sokaknak a mosható pelenka hallatán még mindig a tetra pelenka és gumibugyi kombináció jut eszébe, nem beszélve a mosásáról, amihez az áztatólavór, főzőfazék, Hypo és egyéb vegyszerek sokasága társul. De a mai, korszerű, XXI. századi mosható pelenkák kezelése egyáltalán nem ilyen bonyolult, és felépítésük, anyaguk is különbözik az elődeitől, a mosható pelenkázás mára már leegyszerűsödött, és végignézve a kínálatot nem nyűg és gond, hanem szinte öröm és vidámság lett.

 

Azt tudtad? hogy :     

 • 1  gyerek a pelenkáskor végéig 5000-7000 pelenkát használ el, ez 1-1,5 tonna szemét ami min. 100 év alatt bomlik el
 •  Az eldobható pelenka gyártásához használt cellulózhoz évi 1 milliárd fát használnak fel!
 •  Gyártása során vegyszerekkel szennyezik a levegőt és a vizeket
 •  Havi több ezer forintos kiadást jelent, ehhez jön még esetlegesen a popsi törlő és a popsi krém költsége

 

 

 

Ezzel ellentétben a

 • mosható pelenkából a pelenkás korszakra kb. 24 db-ra van szükség, ez kb. 3 napi mosással kalkulálva.
 • mosása környezetbarát szerekkel történik, pl. mosószóda és ecet, mely lebomlik a természetben
 • egyszerre nagyobb beruházást jelent, de pár hónap alatt megtérül, több gyereket is kiszolgál

 

 

10 érv a mosható pelenkák mellett:

 • ·         Jót tesz a baba bőrének
 • ·         Olcsó
 • ·         szép, és divatos
 • ·         kényelmes
 • ·         ortopédiailag előnyös, mert megfelelő terpesztartást biztosít
 • ·         nem okoz hosszú távon sem egészségügyi problémákat
 • ·         előbb lesz a baba szobatiszta
 • ·         100%-ban újrahasznosítható
 • ·         az előállításához nem kell pusztítani a természetet
 • ·         nem tartalmaz vegyszereket

+ 1: A hiedelmekkel ellentétben nem büdös, nem kell vasalni, nem kell kézzel öblögetni, és fehéríteni sem kell, összegezve nem okoz sokkal több házimunkát.

 

 

A Women’s Environmental Network 1991-es felmérése szerint az eldobható pelenkák gyártása és használata 20-szor annyi nyersanyagot, 3 és félszer több energiát és kétszer annyi vizet igényel, mint a textilpelenkák gyártása és mosása. Az eldobhatók miatt elszennyeződő víz pedig nagyobb arányban tartalmaz veszélyes anyagokat. Ráadásul a hulladék kezelése csak a legfejlettebb országokban megoldott. Nálunk még közelében sem járunk a korszerű hulladékfeldolgozásnak, a pelenkák egyszerűen a szemétlerakókban halmozódnak.

Egy gyermekről kb. 1 tonna az elhasznált pelenka mennyisége. Az éves születések száma Magyarországon közel 100 000, vagyis évente 100 000 tonna eldobható pelenkát tárolunk lerakókban. Elképzelhetetlen szeméthalom, pedig van más választás is!

 

Nógrádi Krisztina

Újszülött mosható pelenka kölcsönzés

Hozzászólok

A Mosható Pelenka Kuckó egyedülálló lehetőséget biztosít, hogy akár már az első naptól mosható pelusba csomagold újszülött babádat!

KÖLCSÖNÖZD ki az újszülött Zsömii csomagot és használd addig, amíg méretes a babádra!

Zsömii pelusok

Zsömii pelusok

Eldöntötted, hogy moshatózni szeretnél, de nem akarsz/nem szeretnél beruházni újszülött készletre is?

Elhoztam Neked a megoldást!

Összeállítottam egy olyan újszülött készletet, ami tartalmazza mindazt, amire szükség van az újszülött mosható pelusozáshoz.

A csomag Zsömii újszülött pelenka külsőkből, hozzá tartozó bepatentolható betétekből, újszülött prefoldokból és néhány turbó betétből áll, valamint fogyóeszközöket is csomagolok hozzá.

A kölcsönzés menete hasonló, mint az egyméretes pelusok kölcsönzése, de mégis más egy kicsit. 😉

Arra gondoltam, hogy hasonlóan a babamérleg kölcsönzéshez, milyen praktikus lenne ha addig lenne nálad a csomag amíg jó a babádra a méret? Nincs minimum idő és nincs maximum idő sem!

Mik az előnyei a kölcsönzésnek?

 • napidíjas
 • addig lesz nálatok a csomag amíg szükségetek van rá
 • nem kell egyszerre beruházni teljes készletre
 • fizetés havonta, vagy a kölcsönzés végén
 • gyakorlati tanácsokkal segítelek (használat, kezelés, mosás stb)
 • már az első naptól gondoskodsz a babád bőréről, hogy jól szellőző pelusban legyen
 • gyakorlott mosis mami leszel

Mennyibe kerül mindez?

Kaució szükséges a kölcsönzés megkezdéséhez, ami 10.000 Ft, ezt az összeget visszakapod a kölcsönzés végén, vagy beszámítom a kölcsönzési díjba.

A csomag kölcsönzési díja 500 Ft/nap

Félsz egy kicsit, mert soha nem láttál még mosható pelenkát, pláne nem is használtad? Semmi gond! Kidolgoztam egy útmutatót amivel garantáltan sikeres leszel a pelenkázásban!

Iratkozz fel a kölcsönzős csomagra, hogy időpontot tudj foglalni a kiküldésre!

Rugalmas vagyok, akár a kórházból hazaérkezésetek napjára, akár a baba születése után azonnal postázom Neked a készletet!

Ha a vásárlás mellett döntesz, akkor nézd meg a kínálatot: http://moshatopelenkakucko.hu/bolt/40-zsomii

További részletekért keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken!

Sólyom-Varga Ági

06 70 527 4799
kapcsolat@moshatopelenkakucko.hu
www.facebook.com/moshatopelenkakucko

További örömteli babavárást/babázást kívánok!

Ági

Tutibiztos éjszakai megoldás

Hozzászólok

Szeretnék Neked bemutatni egy TUTIBIZTOS ÉJSZAKAI MEGOLDÁST, ami extrém sokat pisilő gyerkőcnél is viheti az egész éjszakát. 😀

Ha még nem hallottál Pálmai Timiről, akkor ha elolvasod a cikkem, biztosan megjegyzed, hogy ha extra nedvszívó pelenka belsőt szeretnél akkor bizony ki kell próbálnod Timi összeállítását!

 

994723_818630128243542_3715997800679740928_n

 

Kezdeném azzal, hogy nagyon sok problémát tud okozni az éjszakai pelusozás, ha a babád sokat pisil éjszaka. Szögezzük le, hogy alapból a mosható pelenkáknak bírni kell az éjszakát, számtalan variáció és kombináció kipróbálható, meg kell találni azt, ami Nektek a legmegfelelőbb.

A titok persze a nedvszívó képességben van. Timi kombinációja olyan anyagokból és formákból áll, hogy tetszőlegesen variálhatod a betéteket, akár nappalra akár éjszakára használjátok a pelenka belsőt.

 

Pálmai Timi pelenka belsők

Pálmai Timi pelenka belsők

 

Nézzük a felépítést:

Belső pelenkáról lévén szó, nincs vízzáró réteg a pelusban, kell kívülre még egy PUL külső, vagy gyapjú külső. A Kuckóban kapható PUL és gyapjú külsők alá nyugodtan befér. 😉

 

Anyagát tekintve leginkább frottír az alap pelus (de készülni szokott bambusz frottírból is), ehhez tartozik 3 (!) bepatentolható betét. Ezek egymáshoz és az alap pelenkához is rögzíthetők. A maximális nedvszívást a pamut frottír és a kender anyagok adják, ezáltal rengeteg nedvességet képes magába szívni.

 

szivarvany-betetekkel3

 

Egyméretes, ezért kb 5 kilós kortól 15 kg-ig ajánlom.

Praktikus, hiszen Timi úgy készíti a pelenka belső betéteit, hogy a saját PUL külsőibe is bepatentolhatóak, így akár több pelenkát is tudsz készíteni belőle.

 

Bár a belső pelenka nem látható amikor ráteszed a külső pelust, mégis szebbnél szebb színösszeállításokban elérhetőek:

http://moshatopelenkakucko.hu/bolt/37-moshato-belso-pelenkak

 

Ha teljes szettet szeretnél, akkor válassz a pelenka belsőhöz külsőt is, vagy gyapit!

PUL külsők

Gyapjú pelenka külsők

 

Szép napot!

Ági

Ha kérdésed van írj nyugodtan!

info@moshatopelenkakucko.hu

Gólyahír programok- vásárolj partnerkártyával a Kuckóban!

Hozzászólok

Fontosnak tartom a mosható pelenkák népszerűsítését és minél több anyukával szeretném megismertetni ezt a nem  is olyan nehéz “műfajt” 🙂 Ezért járok rendezvényekre előadni, expora kiállítani és persze személyre szabott egyedi tanácsadásokra is.

Megkeresett nemrég Tündi, a Gólyahír Programok tulajdonosa, hogy partnerkártya rendszert indít, lenne-e kedvem csatlakozni? Naná, hogy van!  Ismerjétek meg Őt és a Programokat, a cikk végén pedig megtudjátok, hogyan működik a partnerségünk.

 

Adorjánné Knábel Tündi

Adorjánné Knábel Tündi

 

“A Gólyahír Programok 2011 őszén nyitotta meg kapuit.
Szülésznőként eleinte csak a várandósokra fókuszáltam. Ám az évek során egyre nagyobb lett az igény női létünk számtalan területén, így aztán a programok kibővültek, s kiskamaszok felvilágosításától, a szülők gyermek elsősegélynyújtásáig minden megtalálható. Komplett női tréningeket kínálunk vállalatok részére, női műhelyeket szervezünk.

Már skype tanácsadás formájában is elérhető mindegyik szolgáltatás, így a távolabb élő hölgyek, kismamák, anyukák is igénybe tudják venni a Gólyahír Programokat.

 

golyahir-programok

 

A 2016-os év nagy mérföldkő volt az életünkben, hiszen a levédetés megtörtént, s szeretnénk minél több nagyvárosban fészket rakni.

Az idén ősszel pedig megjelent a Gólyahír Programok partnerkártya, mely kedvezményeket biztosít a tulajdonosa számára egyre több elfogadó helyen.
Forduljatok hozzám bizalommal!
Szeretettel.
Tündi Gólyahír Programok
www.golyahirprogramok.hu
0620/2031578

A Partner Kártya elfogadó helyek listáját itt találod: Partner Kártya elfogadók

 

Tündi nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a partnerkártya elfogadó helyek mind olyan terméket vagy szolgáltatást nyújtsanak amik egy várandós, vagy kisgyermekes anyukának, családnak hasznosak és nem utolsó sorban minőségiek is.

Ha partnerkártyával rendelkezel, akkor minden Mosható Pelenka Kuckós vásárlásod alkalmával 10% kedvezményt kapsz a kosár végösszegéből. Nincs más dolgod, mint a kuponkódnál megadni a kártyád sorszámát!

 

Használjátok örömmel a Partner Kártyákat! Szuper ajándék várandós családtagnak, barátnőnek, kolléganőnek is!

 

Szép napot kívánok!

Ági

Zsömii újszülött pelenkák, a Kuckó saját termékei

Hozzászólok

Írtunk már több cikket is Zsuzsival az újszülöttek mosható pelenkázásáról, a kínálatban is jelen vannak a zsebes újszülött pelenkák és pár hónapja elérhetőek csomagban az újszülött POP-IN készletek is.

Őszinte leszek, volt próbálkozásom, hogy más márkájú, egyenként is vásárolható újszülött külsőket is hozok, mivel a cikkjeinkből is kiderült, hogy újszülötteknek készletet gyűjteni pelenka külsőkből a leggazdaságosabb. Nos, egyrészt a magas ár, másrészt egy fura konstrukciós megoldás miatt sem az én, sem a vásárlóim tetszését nem nyerte el ez a típus.

Akartam valami mást…valami olyat nyújtani a Kuckó vásárlóinak amit örömmel vásárolnak, örömmel és elégedetten használnak… megjegyzem azt is, hogy az eddig nálunk kapható pasztell és nem pasztell egyszínű pelusok számomra kissé unalmasak voltak. 😉

 

cs0a3862

 

Úgy döntöttem tehát, hogy megalkotom a saját elképzeléseimből azt az újszülött pelenka külsőt ami egy kicsit engem tükröz, amit a legoptimálisabb felépítéssel gyárTATTAM. Igen, nem én varrom, megbízással készítik nekem a darabokat. Ennek egyik fő oka, hogy nem tudok varrni. 😀 Viszont láttam már újszülöttet, moshatóztam már gyermekkel, ismerem az elvárásokat és a lehetőségeket, így vettem a bátorságot és létrehoztam a Zsömii kollekciót.

 

cs0a3901

Zsömii újszülött kollekció 2016

 

Jellemzői:

A pelusok újszülött méretű PUL pelenka külsők 1,5 kg-tól 5 kg-ig ajánlottak. 10 db választható minta van, fiús, lányos, unisex egyaránt.

Anyatejes kakira számítva, dupla combgumival ellátottak a darabok, ezzel is növelve a védelmet a kiázástól.

cs0a3943

 

Deréknál tépőzárral állítható a méret. A tépő elhelyezésénél ügyeltünk arra, hogy ne nyomja a baba pocakját és ne is dörzsölje ki a bababőrt. További méret állítási lehetőség van a függőleges patent sorral, amivel combnál lehet kisebbre venni a pelust. Segítség képpen készítettem egy videót erről. 😉 Itt tudod megnézni:  https://youtu.be/TooTlFVJx9k

 

Most lássuk a belsejét! Elöl prefold tartó fül található, alatta pedig megbújik egy kis patent…ami a hozzá való betétet rögzíti. Természetesen bármilyen újszülött méretű, vagy ekkora méretűre hajtogatott betéttel használható a Zsömii külső, de a saját betétet rögzíteni is lehet, hogy ne mozduljon el.

 

cs0a3948

 

A Zsömii újszülött pelenkákhoz 4 rétegű bambusz betétet kérhetsz, illetve ha csomagot vásárolsz akkor ilyet is adunk hozzá. Az egyméretes zsebes pelenkáknál közkedvelt 4 rétegű bambusz betétet tartozik az újszülött pelushoz is. Ennek a két külső rétege 70% bambusz és 30% pamut szálból készült, így a kisbabád bőrével ez a természetes anyag érintkezik. A betét belső két rétege gyors nedvszívású mikroszálas (poliészter+poliamid) anyag.

 

Csomagok:

Bizonyára tudod, hogy nálam a mosható pelenkákból többféle csomag is elérhető, így tettem most a Zsömii-kel is, összeállítottam kétféle gazdaságos csomagot amivel az újszülött pelenkázási időszakot végig tudod vinni:

http://moshatopelenkakucko.hu/bolt/40-zsomii

A csomagok természetesen részletre is megvásárolhatóak, mint a Kuckó összes többi terméke is! 🙂

 

Gondoltam ám még egy merészet! Tudom, hogy vannak igények amiket még nem elégítettem ki. Erről a következő cikkemben írok majd!

 

Szép napot kívánok!

Ági

Ha kérdésed van írj nyugodtan!

info@moshatopelenkakucko.hu

 

Mit tegyünk még a leszoktató bugyiba?

2 hozzászólás

Többen kérdeztétek tőlem, hogy mennyit bír a leszoktató bugyi, illetve mit lehet beletenni plusz bétnek? A bugyi fazonja ugyanis megengedi, hogy további nedvszívót is tegyél bele.

 

GT01

 

Először is szögezzük le, hogy a leszoktató BUGYI nem pelenka! Azért is adtam neki a bugyi nevet, mert: 1. nem patentos/tépőzáras, 2. nem szív fel 1-2 teljes adag pisit. Viszont 100% pamutból készült és megtalálható benne a mosipelusok lelke a PUL  anyag is, ami megakadályozza, hogy a becsurranó pisi átáztassa a bugyit, bodyt, nadrágot ráadásul szellőzik, így nem izzad be a popsi. Van benne egy réteg frottír anyag, ami nedvszívóként funkcionál, DE ha a gyerkőcöd még nem szól, hogy pisilnie kell és szó nélkül elintézi a bugyiban a dolgot, akkor szükséged lesz további nedvszívóra is. Ez abban segít, hogy már a bugyi viselést szokja a gyermek, de még beleférjenek “balesetek”.

 

 • Ami első és legkézenfekvőbb, hogy ha van otthon arctörlő (kozmetikai kendő) méretű frottír törölköződ akkor avass be egyet és hajtogasd téglalap formára, majd tedd bele a bugyiba úgy, hogy lehetőleg ne lógjon túl a bevarrt frottír részen.

 

 • Következő szintén otthon is egyszerűen elérhető megoldás, ha tetra pelust hajtogatsz a bugyiba. Itt azért kiemelném, hogy a 70×70-es, de még a 60×60-as tetra is nagy lesz, úgyhogy javaslom, hogy fél tetrát használj. Ha van varrógéped, vagy anyukád/nagymamád/barátnőd stb megteszi akkor csak körbe kell szegni és már kész is!

tetra vastag

extra vastag tetra XKKO

 

 • ha már újszülött kortól mosipelusoztál, akkor bizonyára van otthon félbe vágott tetrád, de talán még újszülött mikroszálas betéted is. Ez is szuperül alkalmas a bugyiba.

 

 • ami nekem a legjobban tetszik, az újszülött méretű, S-es prefold. Alkalmas legalább egy teljes pisi felszívására, vagy több kisebb becsurranáshoz. Ennek az egyik nagy előnye, hogy kisfiú és kislány típusúra is összehajthatod. 100% pamut, 4-8-4 rétegű. Készítettem egy kis segítséget:

Kislányoknak így hajtogasd:

Kisfiúknak így hajtogasd:

 

Ilyen egyszerű az egész! 😀

S-es méretű prefoldot itt találod a Kuckóban: http://moshatopelenkakucko.hu/bolt/328-prefold-betet.html

Nincs még leszoktató bugyitok, de aktuális a “pelus mentesítés”? Nézz szét a cuki minták között: http://moshatopelenkakucko.hu/bolt/34-leszoktato-bugyik

 

Kellemes nyarat és sikeres leszoktatást kívánok!

Ági

Mosható pelenka típusok- külső+belső pelenka

Hozzászólok

A nedvességzáró külső az egyik legjobban kombinálható és legjobban kihasználható mosható pelenka típus, erről egy másik cikkben már olvashattál.  Ha ázásbiztos megoldást szeretnél, akkor kombináld pelenkabelsővel, mert ennek van a legnagyobb nedvszívó képessége, igaz ezzel összefüggésben lassan is szárad, ezzel érdemes számolnod a készlet kialakításánál.

 

Little Lamb

Little Lamb

 

Extrém pisilős gyereknél nappalra is használhatod, de általában hosszabb utakra, sétákra vagy éjszakára használják a mosómamik. Sajnos a sok réteg, a nagy nedvszívó kapacitás és vastagabb kialakítás miatt, ez már elég nagy csomag a gyerek fenekén. Ez a mozgásában és a mozgásfejlődésében nem okoz gondot, ettől nem kell tartanod. Sőt, mint ahogy bizonyára tudod már, a mosható pelenkák segítenek a helyes csípőtartás kialakulásában.

 

pelenka belső

 

A pelenkabelső kialakítása olyan, mint bármelyik másik mosható pelenka, azaz deréknál tépőzárral vagy patenttal záródik, de szükséges hozzá mindenképpen a nedvességzáró rész, mert önmagában „csak” a nedvességet szívja, de bent tartani nem tudja. Gyártók és otthon dolgozó készítők darabjai eltérhetnek egymástól, legyen szó az anyagukról vagy a kialakításukról. Azaz találkozhatsz bevarrt magos belsővel, plusz betétes megoldással, ami bepatentolható vagy alácsúsztatható, készítenek pamutból, frottírból, kenderből és bambuszból is, vagy ezek kombinációjából.

 

Pálmai Timi pelenka belsők

Pálmai Timi pelenka belsők

 

Itt is igaz, akárcsak a prefoldos megoldásnál, hogy ha a külső nem lesz kakis, akkor elég egy fertőtlenítős kitörlés és egy tiszta betéttel/belsővel, mehet vissza a gyerkőcre. Szóval ha ezt a variációt választanád, akkor nem szükséges mindenből ugyanannyi darab, mint a zsebesnél, hanem csak betétből/belsőből kell minden cseréhez, külsőből elég 2-3 darab is.

Mint azt már bizonyára észre vetted, igyekszem a Kuckóban is minden mosható pelenka típust beszerezni, hogy a mosis anyukák megtalálják a számukra legjobb kombinációkat. Pálmai Timi pelenka belsőit itt találod: http://moshatopelenkakucko.hu/bolt/37-pelenka-belsok

Timi pelusait részletesen is bemutatom a következő cikkemben!

 

Belső pelenkákhoz is bátran ajánlom a Norka pelenka külsőket, amik úgy vannak kialakítva, hogy minden típusú belső pelenka aláfér. A Kuckóban mindig találsz belőle, itt tudod megnézni: http://moshatopelenkakucko.hu/bolt/16-kezmves-magyar-pelenkak-es-kiegeszitk